Takze zakladam tuto temu, aby sa veci suviasace aut, motoriek a hoci aj kosaciek preberali tu a nie medzi bikami. Urcite je tu vela fanusikov (aj odporcov) tejto tematiky, ktory budu radi prispievat
Takze mozeme pokracovat debatou z temy "Škaredé, netradičné bajky a všakovaké výmysly na 2 kolesách" a debatou okolo zahadnej smrti Pininfarina.
2G zatiaľ operátori na Slovensku nevypínajú, práve z dôvodu, že množtvo zariadení by ostalo nefunkčných.
Ale je jasné, že o pár rokov to vypnú.
Sudiac podla toho, ze sa mi uz parkrat stalo na jesen, ze v prirode na miestach kde bol signal, som ho na jesen nemal, tak som predpokladal, ze postupne uz stare vysielace vypinaju.
Vypínajú 3G, myslím, že už je komplet vypnuté na celom území u všetkých operátorov.
Pracujem so zariadeniami s 2G modemom po celom území Slovenska a nezaregistroval som zásadné zhoršenie pokrytia, iba problémy, spôsobené tým, že 2G je o kus pomalšie ako bolo 3G. Je možné, že mám skrátka iba šťastie, ale aj operátori, keď avizovali vypínanie 3G sietí, tak avizovali zatiaľ ponechanie 2G.
Môj osobný názor je, že 2G tu bude ešte veľa rokov, pretože ho používa a ešte bude používať príliš veľké množstvo zariadení, ktoré by sa vypnutím 2G znefunkčnili (resp. prenos dát z nich).
Tak ale ty si to krásne ešte vychytal aspoň v záruke. CraObs ty máš toyotu, že?
ano Toyotu.. a mam ju na 5 rocnu zaruku, takze budem muset viac jazdit aby som stihol dalsich 60tis uz za 2 roky, lebo ak ich dam zasa za 3 tak to pojde tiez z mojho vrecka
ty kks tak kontrolka zhasla
-v piatok sa objavila kontrolka adblue cestou z prace a hlaska porucha cidla
-v nedelu cestou do kina s deckami sa kontrolka rozblikala a vystraha sa zmenila na tu na fotke, s dojazdom do 1100km
-dnes rano to pekne odpocitalo na dojazd uz len 1050 podla ujdenych km..
-ked som siel domov, sadol do auta a nastartoval auto ticho, bez alarmov, bez vystrah..
takze vsetko je zrazu OK, akurat netusim kedy sa to objavi zas a kam a kolko mozem jazdit velky vylet prazdninovy ale asi vymenim za motanie sa po okoli servis objednany na najblizsi mozny termin 28.4.
Prinajmenšom o Švédsku viem, že by tam mala byť jedna 2G najmenej do konca roka 2027 (čo teda nič moc, ale aspoň dačo) a ak bude potrebné, tak sa to ešte predĺži.
A vzhľadom na previazanosť S a N to isté predpokladám aj v Nórsku.
ty kks tak kontrolka zhasla
-v nedelu cestou do kina s deckami sa kontrolka rozblikala a vystraha sa zmenila na tu na fotke, s dojazdom do 1100km
-ked som siel domov, sadol do auta a nastartoval auto ticho, bez alarmov, bez vystrah..
takze vsetko je zrazu OK, akurat netusim kedy sa to objavi zas a kam a kolko mozem jazdit velky vylet prazdninovy ale asi vymenim za motanie sa po okoli servis objednany na najblizsi mozny termin 28.4.
Klasika. Žije si to svojim životom. Dôverne poznám. 2 roky som s tým žil. A výlet neskracuj. Buď pripravený po ceste na nejaký servis čo chybu vymaže a nič nebude zas chvílu a možno aj dlhšie odpočítavať.
Šup do servisu a žiadať záručný servis s pripomenutím, že veď viete ako to je so systémom ADblue. Zapísané to v chybách bude tak nech si servisáci prečítaju.
Na tom Islande to práve chcú stopnúť alebo aspoň posunúť, prebieha verejná debata. Práve kvôli tomu, že operátori majú problémy zabezpečiť pokrytie v neobývaných oblastiach. Tých je tu väčšina a je na nich dosť závislá bezpečnosť turistického ruchu.
Moji švedski kolegovia vravia, že koniec 2G v 2027 sa ešte bude prehodnocovať, pričom už teraz to vyzerá tak, že sa to zase posunie.
Veď uvidíme, mňa najmä zaujíma, ako to bude u nás.
Klasika. Žije si to svojim životom. Dôverne poznám. 2 roky som s tým žil. A výlet neskracuj. Buď pripravený po ceste na nejaký servis čo chybu vymaže a nič nebude zas chvílu a možno aj dlhšie odpočítavať.
Šup do servisu a žiadať záručný servis s pripomenutím, že veď viete ako to je so systémom ADblue. Zapísané to v chybách bude tak nech si servisáci prečítaju.
Mne toto robi pravidelne kazdych par stoviek km. VW T6 2.0 110kW 2018
Svieti to niekolko desiatok km a potom to zmizne. Povodne som podla jedneho videa riesil umytie vstreku AdBlue vodou, pomohlo, ale teraz, ked ho vyberiem, tak je ciste - tak chyba je asi inde. V servise mi vraveli, ze by museli ist suciastku po suciastke - nieco s tlakom v systeme. Mam Carista ODB, keby ma to niekde chcelo nechat - vymazem.
Nedavno som vymienal jedno cidlo NOx - su tam dve, original cez 700E, nastastie bolo vadne len jedno a alternativa stala len 400E Ale tym sa vyriesil iny problem s mocovinou...
a ako sa to chova s pripadnym odpoctom? pokracuje tam kde prestal predosly, alebo to ide zas od nejakej default chybovej hodnoty?
lebo nerad by som dakde v prdelakove 2000km od domu zistil ze mam 500km dojazd a je zrovna nedela alebo velkonocny pondelok
aj to niekto skusil dojazdit ci naozaj nenastartuje?
raz sme mali pozicanu dodavku a ani nie po 10km to na nas vybaflo. ale mali sme tak 200km rezervu, aj majitel vravel ze to nemame riesit.
Známemu sa to stalo v CZ na peugeote cestou domov z dovolenky do KE.
Musel zavolať odťahovku a ísť do najbližšieho servisu + to bolo ešte cez víkend, tak si nečakáne predĺžil dovolenku ešte o dva dni
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale je jasné, že o pár rokov to vypnú.
Sudiac podla toho, ze sa mi uz parkrat stalo na jesen, ze v prirode na miestach kde bol signal, som ho na jesen nemal, tak som predpokladal, ze postupne uz stare vysielace vypinaju.
Pracujem so zariadeniami s 2G modemom po celom území Slovenska a nezaregistroval som zásadné zhoršenie pokrytia, iba problémy, spôsobené tým, že 2G je o kus pomalšie ako bolo 3G. Je možné, že mám skrátka iba šťastie, ale aj operátori, keď avizovali vypínanie 3G sietí, tak avizovali zatiaľ ponechanie 2G.
Ja by som uvital keby to nechali.
Ale napr v Rakusku co je clenitejsie je to s pokrytim ovela slabsie a ani 2G casto nie je.
Môj osobný názor je, že 2G tu bude ešte veľa rokov, pretože ho používa a ešte bude používať príliš veľké množstvo zariadení, ktoré by sa vypnutím 2G znefunkčnili (resp. prenos dát z nich).
CraObs ty máš toyotu, že?
ano Toyotu.. a mam ju na 5 rocnu zaruku, takze budem muset viac jazdit aby som stihol dalsich 60tis uz za 2 roky, lebo ak ich dam zasa za 3 tak to pojde tiez z mojho vrecka
takze vsetko je zrazu OK, akurat netusim kedy sa to objavi zas a kam a kolko mozem jazdit
Prinajmenšom o Švédsku viem, že by tam mala byť jedna 2G najmenej do konca roka 2027 (čo teda nič moc, ale aspoň dačo) a ak bude potrebné, tak sa to ešte predĺži.
A vzhľadom na previazanosť S a N to isté predpokladám aj v Nórsku.
Svedsko: poslednu 2G siet odpoja v 2027 https://rfbenchmark.com/en/telia-delays-2g-network-shutdown-in-sweden-to-2027/
Norsko: vypne tento rok https://www.scanmatic.com/phasing-out-the-2g-network-in-norway/
Island: vypne tento rok https://www.ruv.is/english/2024-05-22-2g-and-3g-switch-off-next-year-413354
takze vsetko je zrazu OK, akurat netusim kedy sa to objavi zas a kam a kolko mozem jazdit
Klasika. Žije si to svojim životom. Dôverne poznám. 2 roky som s tým žil.
Šup do servisu a žiadať záručný servis s pripomenutím, že veď viete ako to je so systémom ADblue.
Na tom Islande to práve chcú stopnúť alebo aspoň posunúť, prebieha verejná debata. Práve kvôli tomu, že operátori majú problémy zabezpečiť pokrytie v neobývaných oblastiach. Tých je tu väčšina a je na nich dosť závislá bezpečnosť turistického ruchu.
Veď uvidíme, mňa najmä zaujíma, ako to bude u nás.
Šup do servisu a žiadať záručný servis s pripomenutím, že veď viete ako to je so systémom ADblue.
Mne toto robi pravidelne kazdych par stoviek km. VW T6 2.0 110kW 2018
Svieti to niekolko desiatok km a potom to zmizne. Povodne som podla jedneho videa riesil umytie vstreku AdBlue vodou, pomohlo, ale teraz, ked ho vyberiem, tak je ciste - tak chyba je asi inde. V servise mi vraveli, ze by museli ist suciastku po suciastke - nieco s tlakom v systeme. Mam Carista ODB, keby ma to niekde chcelo nechat - vymazem.
Nedavno som vymienal jedno cidlo NOx - su tam dve, original cez 700E, nastastie bolo vadne len jedno a alternativa stala len 400E
lebo nerad by som dakde v prdelakove 2000km od domu zistil ze mam 500km dojazd a je zrovna nedela alebo velkonocny pondelok
raz sme mali pozicanu dodavku a ani nie po 10km to na nas vybaflo. ale mali sme tak 200km rezervu, aj majitel vravel ze to nemame riesit.
Musel zavolať odťahovku a ísť do najbližšieho servisu + to bolo ešte cez víkend, tak si nečakáne predĺžil dovolenku ešte o dva dni