Úvod:
mám
cesťák s ráfikmi š. 29,4/20,7mm (vonk/vnút), plášťami Continental GP5000 28mm a dušami. Nameraná priechodná šírka
vidlice aj rámu je 44 mm. Plášte sú fajn - super odpor a primerane defektov. Podľa bicyclerollingresistance.com majú odpor cca 7,6 W a odolnosť voči defektom cca 33 (nenašiel som presne môj model).
Už skoro otázka:
Plánujem jeden dlhší výjazd, kde by tak 15-20% mali tvoriť poľné a štrkové cesty (kvôli vyhnutiu sa doprave), no gro bude po asfaltkách dobrých, zlých aj hrozných. Na tento účel chcem jednorazovo osadiť čosi odolnejšie. Pohodlie ma netrápi. Valivý odpor chcem nízky, no uvedomujem si fyzikálne zákonitosti. Podľa danej stránky sú topkou v odolnosti Pirelli Cinturato Velo 28 s hodnotou 116 a odporom 18,9 W. Najlepší pomer vychádza pri Tufo Comtura 4 TR 28 s odolnosťou 74 a odporom 13,9 W.
Otázka:
Všetko sú to však "iba" čísla, kde je niekedy ťažko určiť ich reálny význam. Vedeli by ste mi odporučiť z reálneho jazdenia čosi odolnejšie, no aby to neboli kotvy? Bezdušáky nateraz neriešim. Gravelom sa nebránim.
Ďakujem