Možno trochu blba otázka, ale nevyznám sa. Mením si vidlicu a rozhodol som sa pre:
https://www.cycology.cz/vidlice-rock-shox-reba-x-lock-27-5-120mm-zdvih-tapered-p12355/
Je možné uzamknúť tu vidlu aj bez tej páčky z riadítok? Nechcem mať ďalší kábel a páčku na riadítku, ak si ju niekedy budem chcieť uzamknúť tak to iba ak budem na asfalte a to môžem aj priamo na vidlici.
Ďakujem.
posledný komentár: 30. 11. 2025 o 17:05
Páčku na riadidlách som dal do natiahnutej (uzamknutej) polohy, pootočil som stredovú skrutku na korunke, aby som mohol podvliesť lankou a zaistiť ho krajnou skrutkou. Problém je akurát ten, že neviem ako veľmi resp. do akej polohy môžem až pootočiť to zamykanie (stredovú skrutku). Mám to teraz tak, že dráhu zamykania mám o niečo viac posunutú ako som mal pôvodne (na obrázku červená čiara je pôvodná dráha, modrá je aktuálna po úprave). Na moje potešenie zamykanie teraz pekne funguje, vidlica je po zamknutí tuhá, ale mám akurát obavy, že či tým, že som si takto posunul tu dráhu zamykania, nie je vidlica trochu priškrtená aj v odomknutej polohe a či si ju tým nebudem nejak ničiť. Neviem, či to môžem takto nechať.
Alebo, pomalým stláčaním páčky vyskúšaj, či nezamkne ďaleko pred konečnou polohou.