Stánok Shimano na Sea Otter bol bohužiaľ bez nových produktov, ale za vystavenými bicyklami a pohonnými jednotkami bolo niečo viac: Trail Born Fund.
Fond Trail Born, ktorý bol ohlásený v auguste 2024, je 10-ročným záväzkom spoločnosti Shimano v hodnote 10 miliónov dolárov na globálny rozvoj trailov. Jeho hlavným poslaním je dokončenie skutočných dirtových projektov, či už to znamená budovanie nových tratí, revitalizáciu klasík alebo vytváranie verejných jazdeckých priestorov, ako sú pumptracky a parky zručností. https://www.pinkbike.com/news/shimanos-trail-born-fund-mtb-projects-sea-otter-2025.html
Za mňa bola RS1 skvelá, citlivá vidla. Išla by som do nej aj teraz. Problém bol IMHO na pretekoch keď bolo potrebné rýchlo vymeniť predné koleso a každá noha sa pohybovala samostatne a ešte sa aj točila. Takže opäť nasadiť koleso a prevliecť osu bolo v strese veľa krát časovo náročné.
Utekajúce nohy sú samozrejme ďalšia "vychytávka" tohto dizajnu, či už Dorado alebo Shiver s týmto mali tiež problém. Bolo to narvy aj keď sa človek neponahlahl so základinm kolesá.
Nedá mi takú podryvačnú otázku... prečo teda RS-1 nemáš na svojom bajku ? Nemusí to byť zrovna na pretekárskom, práve kvôli pripadnym nervom s výmenou kolesa fluider neviem ako Ocho, ale staré lefty používali hranatý profil aby sa nepretacali, a to zároveň zvyšovalo ich tuhosť. Vďaka tomu že lefty nema druhú nohu tak sa nema co vzpriecit a zasekavat ani pri prípadnom skruteni, v tomto si myslím že spočíva hlavná výhoda lefty.
Každopádne to bude niečo veľkolepé. Ostatní vystrieľali náboje už teraz a predstavili skvelé novinky, ktoré vlastne nevyvolali žiadne extra emócie medzi spotrebiteľmi. Toto Shimano bude asi nejaká revolúcia v pohonoch...napríklad že to nebude mať reťaz,alebo remeň, ale niečo iné, alebo prehadzovačka nebude fungovať ani na lanku, ani na elektrike, ale na inom princípe. Ja podľa toho veľkolepého prezentovania očakávam niečo také od Shimana.....Mechanický transmission od nedávneho predstavenia mám na bicykli už aj slušne ojazdený medzitým ?
V oktobri napisala, ze mame vydrzat do februara, vo februari, ze do marca, pred tyzdnom ze do mája........
Presne tak som kupoval ako novinku Storck eGrix gravel. V Decembri povedane, ze bude vo Februari, vo Feb, ze v Marci, v Marci, ze April, April, ze Maj, Maj, ze Jun 😂😂😂 a tam som to vzdal a isiel o dům dál.
Každopádne to bude niečo veľkolepé. Ostatní vystrieľali náboje už teraz a predstavili skvelé novinky, ktoré vlastne nevyvolali žiadne extra emócie medzi spotrebiteľmi. Toto Shimano bude asi nejaká revolúcia v pohonoch...napríklad že to nebude mať reťaz,alebo remeň, ale niečo iné, alebo prehadzovačka nebude fungovať ani na lanku, ani na elektrike, ale na inom princípe.
branomelis vedel by si napisat nejake prve dojmy z toho lankoveho Transmissionu? Aj ak to mas skombinovane s inymym radom T-type. Myslim, ze v tejto teme to nebude off topic.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Fond Trail Born, ktorý bol ohlásený v auguste 2024, je 10-ročným záväzkom spoločnosti Shimano v hodnote 10 miliónov dolárov na globálny rozvoj trailov. Jeho hlavným poslaním je dokončenie skutočných dirtových projektov, či už to znamená budovanie nových tratí, revitalizáciu klasík alebo vytváranie verejných jazdeckých priestorov, ako sú pumptracky a parky zručností.
https://www.pinkbike.com/news/shimanos-trail-born-fund-mtb-projects-sea-otter-2025.html
Utekajúce nohy sú samozrejme ďalšia "vychytávka" tohto dizajnu, či už Dorado alebo Shiver s týmto mali tiež problém. Bolo to narvy aj keď sa človek neponahlahl so základinm kolesá.
Nedá mi takú podryvačnú otázku... prečo teda RS-1 nemáš na svojom bajku ? Nemusí to byť zrovna na pretekárskom, práve kvôli pripadnym nervom s výmenou kolesa
fluider neviem ako Ocho, ale staré lefty používali hranatý profil aby sa nepretacali, a to zároveň zvyšovalo ich tuhosť. Vďaka tomu že lefty nema druhú nohu tak sa nema co vzpriecit a zasekavat ani pri prípadnom skruteni, v tomto si myslím že spočíva hlavná výhoda lefty.
https://www.mtb-news.de/news/intend-moto-v2/?amp=1
https://www.vitalmtb.com/news/press-release/intend-introduces-moto-v2-kit-including-all-new-hybrid-coilair-shock
A insajderi vedia že bude.
https://www.mtb-news.de/news/shimano-wireless-schaltung/?utm_source=site&utm_medium=footer&utm_campaign=related-same-site&utm_term=header02
25.12.2021 - 18:10:15
Presne tak som kupoval ako novinku Storck eGrix gravel. V Decembri povedane, ze bude vo Februari, vo Feb, ze v Marci, v Marci, ze April, April, ze Maj, Maj, ze Jun 😂😂😂 a tam som to vzdal a isiel o dům dál.
objavili sa prve leaky