Moze byt. Potom ak tam chces mat nejaku moznost nastavenia (ak to na dany bicykel vazne treba) tak bud upravit tlmic ale neviem ci niekde pridavaju packu alebo vymenit za iny.
noo, veru začali šetriť :/ ... popravde ja mám tiež nový Neuron 6 2023 (modro-sivá farba) (už customizovaný) ale ten tlmič si zamykám pomerne často ... čiže odporúčam kúpiť na bazari tlmič s páčkou
... len treba hladať rovnaký rozmer (210x55 - ak máš M/L/XL)
dávali tam jeden token- ak si dobre pamatám - zelený ... tlmič som mal 2x rozobratý ... neviem čo by sa tam malo nastavovať ešte dalej (okrem tlaku a sagu)
dávali tam jeden token- ak si dobre pamatám - zelený ... tlmič som mal 2x rozobratý ... neviem čo by sa tam malo nastavovať ešte dalej (okrem tlaku a sagu)
Tlmice maju interne nastavenie tlmenia. Kopresia i odskok. Vacsinou to je preskladanie alebo pridanie/odobranie plieskou v shimstacku. Ladi sa tym tlmic na konkretnu kinematiku ramu a tych moznosti nie je vela takze casto vyrobca vybera len z existujucich nastaveni. Fox ma napriklad niekde i nakresy ako preskladat pliesky na rozne tlmenia.
Ak na to nemyslis tak mozes kupit tlmic kde packa kompresie napriklad v open polohe uplne neotvori tlmic alebo i ten najrychlejsi kolieskom nastaveny odskok bude stale pomaly.
Este trochu OT k tomu pre predstavu...
Ako to asi vyzera https://www.youtube.com/shorts/Q9cPYJvQiVk (videii na tuto temu je kvantum, toto je take kratucke)
tu https://tech.ridefox.com/bike/parts-drawings/1136/float-dps-part-information v casti "Valve Stack Assemblies" su jednotlive nakresy roznych factory preskladani podla toho co chceme dosiahnut. Vytunit sa to ale da samozrejme este viac.
Nejake dva starsie fox tlmice co som mal mali na sebe i nalepky kde bolo vidiet interny tunning, jeden to mal pismenami (Compression: M, Rebound: M) druhy to mal poznacene ako cervenu ciarku v niecom co vyzeralo ako zobrazovac sily signalu v telefonoch. Teraz sa to mozno da zistit z toho qr kodu, neviem, len hadam.
Zobral som najnovší carbonovy CUBE STEREO One22 na panenskú jazdu na Martinské Hole. Veľmi dobre ovládateľný bike, hravo sa škriabe hore a s graciou si to šinie dole trailom. Cube urobil radikálny upgrade starého modelu.
tak nech slúži )
pozeral som a ta výbava je velmi slušná ... len plášte časom vymeniť za lahšie a pôjde s lepšie
Majú okolo 980g jeden. Ale fungujú skvelo, bol som prekvapený ako to odvaľuje, dole trailom pomerne pekne brzdili a držali stopu. Ešte ich nemám na bezdusovom systéme, tak nižšie tlaky ešte urobia nejaký ten zázrak.
Neuron 6 má tlmič Fox Float a ten sa zamknúť dá - mam ho tiež doma (ten môj teda ale prešiel značnými upgradmi - zostal vlastne len ram a spominany tlmič )
Nebude tam nejaký iný skcje to nejaký najnovší model? Napr čo ma sklamalo tak Neuron 5 má 1x10 prevod. A za teba teda ísť rovno do Neuron 7 asi že?
Nebude tam nejaký iný skcje to nejaký najnovší model? Napr čo ma sklamalo tak Neuron 5 má 1x10 prevod. A za teba teda ísť rovno do Neuron 7 asi že?
tento rok aktualizovali vybavy a farby na Neuronoch ... za mňa isto Neuron 7 (ak nemáš na Carbonovu verziu alebo je pre teba zbytočná)
... ak jazdíš pravidelne, bajk ta baví a najazdíš dosť km tak 7mička je dobra volba ... ta vybava dobre vyvažená
(ja som zo svojej 6tky spravil 7mičku v podstate - vybavou, ale váhu mám ako niektore komponenty mám ako CF9 (pozri môj profil tu)
tento rok aktualizovali vybavy a farby na Neuronoch ... za mňa isto Neuron 7 (ak nemáš na Carbonovu verziu alebo je pre teba zbytočná)
... ak jazdíš pravidelne, bajk ta baví a najazdíš dosť km tak 7mička je dobra volba ... ta vybava dobre vyvažená
(ja som zo svojej 6tky spravil 7mičku v podstate - vybavou, ale váhu mám ako niektore komponenty mám ako CF9 (pozri môj profil tu)
Tak pokiaľ viem napr Neuron 7 je od 2023 až po súčasnosť ten istý bajk tak neviem či niečo aktualizovali
Tak pokiaľ viem napr Neuron 7 je od 2023 až po súčasnosť ten istý bajk tak neviem či niečo aktualizovali
pozri si neuron 6 2023 a 2025 - 6tka 2023 mala SLX sadu, 6tka 2025 ma deore sadu rovnako ten spomínaný tlmič bez páčky pre rok 2025 - rok 2023 mal tlmič performance s páčkou - čiže cena je teraz mierne vyššia ako bola v roku 2023 ale výbava mierne horšia
pozri si neuron 6 2023 a 2025 - 6tka 2023 mala SLX sadu, 6tka 2025 ma deore sadu rovnako ten spomínaný tlmič bez páčky pre rok 2025 - rok 2023 mal tlmič performance s páčkou - čiže cena je teraz mierne vyššia ako bola v roku 2023 ale výbava mierne horšia
No a týka sa to aj Neuron 7 ? To nieje horšie ani kúpiť nejaký 2023
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.canyon.com/cs-sk/horska-kola/trailova-kola/neuron/al/neuron-6/4004.html?dwvar_4004_pv_rahmenfarbe=M118_P09
presne tento mam v tej farbe chestnut.
https://www.canyon.com/cs-sk/horska-kola/trailova-kola/neuron/al/neuron-6/4004.html?dwvar_4004_pv_rahmenfarbe=M118_P09
presne tento mam v tej farbe chestnut.
Canyon začína šetriť. V špecifikácii je Fox Float Rythm čo je najnižšia úroveň ich tlmiča..takže nemá toto nastavenie. Fox Float performance to má.
... len treba hladať rovnaký rozmer (210x55 - ak máš M/L/XL)
RE
tu je jeden na bazari
https://www.mtbiker.sk/bazar/komponenty/vidlice-a-tlmice/tlmice/4659298/fox-float-dps-210x55.html
to ano, dokonca viac ako jedna - ale to je zrovna CF model ... sa im tam nesprávne fotky zamotala
Tlmice maju interne nastavenie tlmenia. Kopresia i odskok. Vacsinou to je preskladanie alebo pridanie/odobranie plieskou v shimstacku. Ladi sa tym tlmic na konkretnu kinematiku ramu a tych moznosti nie je vela takze casto vyrobca vybera len z existujucich nastaveni. Fox ma napriklad niekde i nakresy ako preskladat pliesky na rozne tlmenia.
Ak na to nemyslis tak mozes kupit tlmic kde packa kompresie napriklad v open polohe uplne neotvori tlmic alebo i ten najrychlejsi kolieskom nastaveny odskok bude stale pomaly.
Ako to asi vyzera https://www.youtube.com/shorts/Q9cPYJvQiVk (videii na tuto temu je kvantum, toto je take kratucke)
tu https://tech.ridefox.com/bike/parts-drawings/1136/float-dps-part-information v casti "Valve Stack Assemblies" su jednotlive nakresy roznych factory preskladani podla toho co chceme dosiahnut. Vytunit sa to ale da samozrejme este viac.
Nejake dva starsie fox tlmice co som mal mali na sebe i nalepky kde bolo vidiet interny tunning, jeden to mal pismenami (Compression: M, Rebound: M) druhy to mal poznacene ako cervenu ciarku v niecom co vyzeralo ako zobrazovac sily signalu v telefonoch. Teraz sa to mozno da zistit z toho qr kodu, neviem, len hadam.
pozeral som a ta výbava je velmi slušná ... len plášte časom vymeniť za lahšie a pôjde s lepšie
Majú okolo 980g jeden. Ale fungujú skvelo, bol som prekvapený ako to odvaľuje, dole trailom pomerne pekne brzdili a držali stopu. Ešte ich nemám na bezdusovom systéme, tak nižšie tlaky ešte urobia nejaký ten zázrak.
(ja som zo svojej 6tky spravil 7mičku v podstate - vybavou, ale váhu mám ako niektore komponenty mám ako CF9
(ja som zo svojej 6tky spravil 7mičku v podstate - vybavou, ale váhu mám ako niektore komponenty mám ako CF9
pozri si neuron 6 2023 a 2025 - 6tka 2023 mala SLX sadu, 6tka 2025 ma deore sadu
No a týka sa to aj Neuron 7 ? To nieje horšie ani kúpiť nejaký 2023