Zdravim, poprosil by som o radu pri výmene stredového zloženia. Problém je v tom tom že neviem aký je rozdiel medzi BB30 a BB91. Na povodnych to nieje nikde .Nechcem sa puštat do toho skôr ako nebudem mat pripravene druhe. Dakujem
Zaskrutkuj vsetko ako si mal aj tu poistnu maticu a postupuj podla videa co som poslal.Tu poistnu maticu nechaj naskrutkovanu a zacny odkrucat skrutku s imbus-klucom
Ahoj ja som to lisoval do hlinikoveho rámu kde boli ložiska BB 30 a konvertoval som to redukciou na Shimano kluky .
Redukciu som namazal loctikom čislo neviem už a nalisoval som ju tolerancia bola divoká až som sa bál či nepreskne rám ale nakoniec sa podarilo. No vyberať by som to už nechcel
Kvoli pukaniu som menil stredove zlozenie na hlinikovom graveli (Canyon Grizl). Povodne bolo Token Ninja Lite srobovacie do seba (thread through/thread together/threadfit).
Nahradil som ho klasickym Shimano press fit (SM-BB72-41B).
Kedze som si nebol isty, ci pouzit vazelinu, presiel som cele toto vlakno. Zo vsetkych rad - vazelina, medena pasta, montazna pasta (antiseize), Morgan Blue brake silencer pasta, loctite, nasucho a pod. - som si vybral nasucho a pri testovacej jazde (40 km) stred ani nepipol.
Aj v Shimano oficialnom navode k uvedenemu SZ sa pocita s instalaciou nasucho.
Kluky mam Rotor NS24, ktore som chcel vymenit za GRX RX600, ale vlastne na to nie je dovod, su OK.
Takze moja rada pre press fit SZ do hlinikoveho ramu - nasucho.
sorry nevsimol som si tych 19mm. mozno to vylisujes aj tym 22mm ak sa ti ho podari prestrcit dnu. pripadne velkym plochym srobovakom opatrne vyklepes ak to ma byt jednorazova zalezitost.
Mam tam dost materialu na vylisovanie tymto lisom (nechcem pouzit vyrazac), ti co s nim mate skusenost? Myslim si, ze ano, no pre istotu sa pytam. Dakujem za reakciu.
nazdar, do tohto ramu potrebujem osadit BB https://archiv.cube.eu/sk/2022/555200
pressfit 89/92, viete mi nejaky odporucit? kluky budu hollowtech shimano xt
oprati sa priplacat 2x nasobok oproti standardnemu XT?
jazdim traily a v bike parkoch modre flow, a jednoduch air line s lavicami...95kg
btw. hocico s oznacenim 89-89,5/92 press fit s priemerom 24mm(hollowtech) bude sediet? nemusim riesit uz viac sirku ramu v mieste BB?
cube vo svojich support documentov uvadza montaz press fitu na sucho do karbonoveho ramu, rovnako aj shimano....je to tak aj v praxi alebo tam mam pre isotu dat nejaky extremne tenky film, napr creak freak montaznej pasty, alebo obycajnej vazeliny?
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Redukciu som namazal loctikom čislo neviem už a nalisoval som ju tolerancia bola divoká až som sa bál či nepreskne rám ale nakoniec sa podarilo. No vyberať by som to už nechcel
a maju tie stredy kompatibilne napriec klukami alebo treba brat stred podla kluk? pozeram ze XT-ckovy ma iny tvar prachovky https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/stredove-zlozenia/lisovacie-pressfit/shimano-bb-mt800-pa-stredove-zlozenie-895-92-mm-mtb-hollowtech-ii-p29560.html a v popise je uvedene pre kluky SLX, XT
nema niekto skusenost s vydrzou ci ma zmysel priplatit za XTR ?
savings Shimano SM-BB94 stredové zloženie, 89,5/92mm, MTB, Pressfit
25,99 € savings
MOC 43,99 €savings Shimano BB-MT800-PA stredové zloženie, 89.5/92 mm, MTB, Hollowtech II
17,79 € savings
MOC 32,99 €Nahradil som ho klasickym Shimano press fit (SM-BB72-41B).
Kedze som si nebol isty, ci pouzit vazelinu, presiel som cele toto vlakno. Zo vsetkych rad - vazelina, medena pasta, montazna pasta (antiseize), Morgan Blue brake silencer pasta, loctite, nasucho a pod. - som si vybral nasucho a pri testovacej jazde (40 km) stred ani nepipol.
Aj v Shimano oficialnom navode k uvedenemu SZ sa pocita s instalaciou nasucho.
Kluky mam Rotor NS24, ktore som chcel vymenit za GRX RX600, ale vlastne na to nie je dovod, su OK.
Takze moja rada pre press fit SZ do hlinikoveho ramu - nasucho.
FSA PF86 BB-AL86/SLE stredové zloženie
35,99 €
Mam tam dost materialu na vylisovanie tymto lisom (nechcem pouzit vyrazac), ti co s nim mate skusenost? Myslim si, ze ano, no pre istotu sa pytam. Dakujem za reakciu.
pressfit 89/92, viete mi nejaky odporucit? kluky budu hollowtech shimano xt
oprati sa priplacat 2x nasobok oproti standardnemu XT?
jazdim traily a v bike parkoch modre flow, a jednoduch air line s lavicami...95kg
btw. hocico s oznacenim 89-89,5/92 press fit s priemerom 24mm(hollowtech) bude sediet? nemusim riesit uz viac sirku ramu v mieste BB?
savings Shimano BB-MT800-PA stredové zloženie, 89.5/92 mm, MTB, Hollowtech II
17,79 € savings
MOC 32,99 €