LOCUS, turistická navigácia pre Android, ktorá si mapy vyrobí sama.
( ... poteší aj GEOCACHEROV ... )
Na prvý pohľad výborný program pre Android. Je to turistická navigácia, ktorá vie pracovať aj s on-line aj s off-line mapami (najnovšie aj s vektorovými) a je samozrejme aj na Android markete. Aplikácia sa neustále vyvíja, v súčasnosti asi nič lepšie na Androide neexistuje. Dajú sa k nej doinštalovať aj viaceré "addony", napr. pre "Geocaching" ktoré tiež mono nájsť na Android markete.
---- Pre zoskenovanie obrázkov s QR kódmi si z Android Marketu stiahnite a nainštalujte napr. "Barcode Scanner". ----
Off-line mapy sú buď ako cache dlaždíc, alebo sú to custom mapy vyrobené priamo v aplikácii. V aplikácii sa mapa vyrobí veľmi jednoducho. Nastaví sa zoom danej mapy (môže byť kľudne viacvrstvová), aby bolo vidno celú oblasť, ktorú chceme stiahnuť. Prstom potiahneme obdĺžnikový výber. V ponuke sa nám objavia všetky zoomy na stiahnutie, zaškrtneme tie, o ktoré máme záujem. Dáme mapu vyrobiť. Mapa sa uloží medzi osobné (custom) mapy a môžeme ju začať používať off-line.
KennyHO
pisalo sa tu, s akou verziou JAVA mobac funguje - skus dohladat (ja fungujem s oracle java 11)
mas v OS JAVA, ktora je nekompatibilna s mobac ...
napises "pojdem inou cestou" - ale ak chces problem vyriesit a hlavne pochopit preco vznikol, tak urcite nepojdes spravnym smerom ...
na 95% je riesenie tvojho problemu na 10 minut (na tychto strankach riesenie najdes - uz je spomenute)
čaute
...tak skušal som aj inu verziu JAVA ( 9,11,17 a najnovsiu) a nič, Stále vyhadzuje chybu.
Normálny čistý MOBAC funguje , Yogov nie ani pri prepísani druhým origo exe suborom.
v prílohe je v txt subore skopírovana chybova hlaška ak by sa na to niekto chcel pozrieť
caute, neviem ci ste si to vsimli, ale v roku 2026 konci Locus Map 3 Classic. je tu niekto kto pouziva v3 aj v4? ake su v nich rozdiely? kedze som dlhodoby uzivatel v3, bude tazke si zvyknut na v4? a da sa v nej zmysluplne fungovat aj bez platieb?
ok chlopy vie niekto odpovedat k tym mojim otazkam? pouziva niekto v3 aj v4? ake su v nich rozdiely? bude tazke si zvyknut na v4? da sa zmysluplne fungovat aj bez platieb?
Vie mi niekto poradiť, vraj dostať kúpiť prístroj GPS, ktorý zaznamenáva trasu (nie je to Garmin) a po spárovamí s mobilom vypíše všetky údaje o trase (v.m.,km i mapu a profil). V mobile je k tomu Appka, vraj cena cca 60€. Ja používam appku mapy.com, ale tá mi počas jazdy "žerie" baterku. Kamarát mi to opisoval, ale si nevedel spomenúť na názov. Vopred vďaka za info.
Ahoj Milan. Prave preto, som kupil lacne hodinky (Amazfit) s nahravani trasy a po ukonceni aktivity ich pripojim k mobilu, v klude, doma a cez BT prenesiem zaznam do appky. Nasledne je k dispozicii export... aj do Locusu, ci Strava. A mobil mam len na telefonovamie, pripadne rychle nazretie do Locusu...
Ahoj, asi hľadáš GPS datalogger. Kedysi toho existovalo kopec, neviem ako teraz. S rozmachom GPS v hodinkách, mobiloch atď. ustúpili do pozadia. Skús pogooglovať.
ok chlopy vie niekto odpovedat k tym mojim otazkam? pouziva niekto v3 aj v4? ake su v nich rozdiely? bude tazke si zvyknut na v4? da sa zmysluplne fungovat aj bez platieb?
z v3 Pro som presiel na v4 Gold, ziadne "zvykanie si" nebolo nutne, je to stale Locus len ma mnozstvo dalsich funkcii navyse - porovnanie verzii maju na stranke:
tym som chcel povedat to, že moj stary mobil a jeho bateria vydrzi od plneho nabitia do vypnutia/vybitia pri pouzivani locusu necele 3 hodiny. takže sa moze stat ako mne, že sice na starom aparate bude mat dotycný locus v3 ale s nedostacujucou vydrzou baterie - preto ta powerbanka k tomu. kupil som aj novu origo samsung bateriu do mobilu ale nic sa nezmenilo k lepsiemu. okamzite od posledneho update/upgrade androidu v nom nastala tato zmena. pred nim mi mobil vydrzal cely den trackovania.
odvtedy mam uz iny telefon, locus 3.42.0 vyladeny podla potrieb a neupdatujem ani locus ani android. pretoze aj s updatmi locusu som si vsimol, že mi par funkcii bolo zablokovane - v sekcii geocaching.
... a uz minule som si vsimol, že si dajaky drsny na mna.
Ja mám SAMSUNG M51 kde je 7000mAh batéria, v mobile mám LOCUS 4.29.0.
Teraz som pozrel že pri spotrebe batérie mi počas posledných výjazdov ukazuje :
LOCUS doba používania 2h31m.....8,9% batérie
LOCUS doba používania 5h10m.....23,7% batérie
Priemerne mi to u mňa vychádza 5mAh na minútu.
A to mám mobil celý čas na riaditkách, zapnutý display, zobrazuje sa mapa, spustený záznam trasy,
občas odfotím v LOCUSE nejaké zaujímavosti.
Mapy mám pritom spustené offline : Slovakia (LOCUS) alebo FreemapV5 (FREEMAP).
Nemyslím si žeby online mapy alebo geocaching a podobne vyťažili batériu oveľa viacej,
stiahnu si predsa len kúsok mapy alebo dát v mieste kde sa pohybujem.
Tebou spomínané 3hodiny mi vychádzajú prepočte cca 180*5mA=900mA t.j. z mojej batérie len cca 13%.
Tam musí byť iný problém - android, aplikácia na pozadí, alebo niečo iné.
Je pravda že tento niekoľko ročný M51 nemením zatiaľ za nič iné, podobný mobil s veľkou batériou zatiaľ nieje.
zalezi kde jazdis - sucasne Androidy pri lokalizacii nevyuzivaju len samotne GPS, ale aj informacie o WIFI sietach a BTSkach - vid "Improve Location Accuracy" v Androide:
Pokial nemas signal, toto "vylepsenie" zozerie baterku ako nic. Treba ho vypnut aby mobil pouzival len GPS a vstavane senzory ak sa pohybujes dlhsie mimo dosahu siete.
Vie mi niekto poradiť, vraj dostať kúpiť prístroj GPS, ktorý zaznamenáva trasu (nie je to Garmin) a po spárovamí s mobilom vypíše všetky údaje o trase (v.m.,km i mapu a profil). V mobile je k tomu Appka, vraj cena cca 60€. Ja používam appku mapy.com, ale tá mi počas jazdy "žerie" baterku. Kamarát mi to opisoval, ale si nevedel spomenúť na názov. Vopred vďaka za info.
Doma som objavil tento Holux M-1200E. Idem ho skúsiť nabiť, či za tie roky nepoužívania ešte funguje batéria. Kľudne ti ho podarujem, len neviem či ešte existuje nejaká appka čo s ním spolupracuje. Ja som ho používal v dobách keď GPS v telefónoch len začínali. Vtedy som používal myslím Trekbuddy + existoval SW do PC cez ktorý išli z neho vytiahnuť gpx súbory. Možno sa tu nájde niekto, kto bude vedieť poradiť.
Ako aktualizujete v Locus mapy? Myslím že to šlo jednoducho cez nejakú app ale potom som dlhšie Locus nepoužíval a app už nešla, tuším to bola nejaká freemap locus apka? A aký používate skin, len ten základný od Locus ci freemap alebo iný?
ked-tak ma opravte ak sa mylim
offline mapy mas v nejakom adresari v aplikacii. najdi si ho. moze byt vo vnutornej pamati zariadenia (mobil, tablet...) alebo napriklad na karte microSD alebo na externej pamati ineho typu.
tam neaktualne mapy jednoducho nahradis aktualnymi.
skus hladat v appke: nastavenia/rozne/vychodzie priecinky
priklad:
u mna to je /sdcard/Locus/maps
tam ked kliknem, tak sa mi otvori ten adresar a vypise mi mapove subory *.sqlitedb
to su rastrove mapy a vektorove mam v adresari inom ..../Locus/mapsVector
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
pisalo sa tu, s akou verziou JAVA mobac funguje - skus dohladat (ja fungujem s oracle java 11)
mas v OS JAVA, ktora je nekompatibilna s mobac ...
napises "pojdem inou cestou" - ale ak chces problem vyriesit a hlavne pochopit preco vznikol, tak urcite nepojdes spravnym smerom ...
na 95% je riesenie tvojho problemu na 10 minut (na tychto strankach riesenie najdes - uz je spomenute)
...tak skušal som aj inu verziu JAVA ( 9,11,17 a najnovsiu) a nič, Stále vyhadzuje chybu.
Normálny čistý MOBAC funguje , Yogov nie ani pri prepísani druhým origo exe suborom.
v prílohe je v txt subore skopírovana chybova hlaška ak by sa na to niekto chcel pozrieť
vďaka
Tym si chcel co povedat?
z v3 Pro som presiel na v4 Gold, ziadne "zvykanie si" nebolo nutne, je to stale Locus len ma mnozstvo dalsich funkcii navyse - porovnanie verzii maju na stranke:
https://www.locusmap.app/cs/srovnani/
tym som chcel povedat to, že moj stary mobil a jeho bateria vydrzi od plneho nabitia do vypnutia/vybitia pri pouzivani locusu necele 3 hodiny. takže sa moze stat ako mne, že sice na starom aparate bude mat dotycný locus v3 ale s nedostacujucou vydrzou baterie - preto ta powerbanka k tomu. kupil som aj novu origo samsung bateriu do mobilu ale nic sa nezmenilo k lepsiemu. okamzite od posledneho update/upgrade androidu v nom nastala tato zmena. pred nim mi mobil vydrzal cely den trackovania.
odvtedy mam uz iny telefon, locus 3.42.0 vyladeny podla potrieb a neupdatujem ani locus ani android. pretoze aj s updatmi locusu som si vsimol, že mi par funkcii bolo zablokovane - v sekcii geocaching.
... a uz minule som si vsimol, že si dajaky drsny na mna.
Ja mám SAMSUNG M51 kde je 7000mAh batéria, v mobile mám LOCUS 4.29.0.
Teraz som pozrel že pri spotrebe batérie mi počas posledných výjazdov ukazuje :
LOCUS doba používania 2h31m.....8,9% batérie
LOCUS doba používania 5h10m.....23,7% batérie
Priemerne mi to u mňa vychádza 5mAh na minútu.
A to mám mobil celý čas na riaditkách, zapnutý display, zobrazuje sa mapa, spustený záznam trasy,
občas odfotím v LOCUSE nejaké zaujímavosti.
Mapy mám pritom spustené offline : Slovakia (LOCUS) alebo FreemapV5 (FREEMAP).
Nemyslím si žeby online mapy alebo geocaching a podobne vyťažili batériu oveľa viacej,
stiahnu si predsa len kúsok mapy alebo dát v mieste kde sa pohybujem.
Tebou spomínané 3hodiny mi vychádzajú prepočte cca 180*5mA=900mA t.j. z mojej batérie len cca 13%.
Tam musí byť iný problém - android, aplikácia na pozadí, alebo niečo iné.
Je pravda že tento niekoľko ročný M51 nemením zatiaľ za nič iné, podobný mobil s veľkou batériou zatiaľ nieje.
https://support.google.com/android/answer/3467281?sjid=744101908706477338-EU#location_accuracy
Pokial nemas signal, toto "vylepsenie" zozerie baterku ako nic. Treba ho vypnut aby mobil pouzival len GPS a vstavane senzory ak sa pohybujes dlhsie mimo dosahu siete.
Doma som objavil tento Holux M-1200E. Idem ho skúsiť nabiť, či za tie roky nepoužívania ešte funguje batéria. Kľudne ti ho podarujem, len neviem či ešte existuje nejaká appka čo s ním spolupracuje. Ja som ho používal v dobách keď GPS v telefónoch len začínali. Vtedy som používal myslím Trekbuddy + existoval SW do PC cez ktorý išli z neho vytiahnuť gpx súbory. Možno sa tu nájde niekto, kto bude vedieť poradiť.
offline mapy mas v nejakom adresari v aplikacii. najdi si ho. moze byt vo vnutornej pamati zariadenia (mobil, tablet...) alebo napriklad na karte microSD alebo na externej pamati ineho typu.
tam neaktualne mapy jednoducho nahradis aktualnymi.
skus hladat v appke: nastavenia/rozne/vychodzie priecinky
priklad:
u mna to je /sdcard/Locus/maps
tam ked kliknem, tak sa mi otvori ten adresar a vypise mi mapove subory *.sqlitedb
to su rastrove mapy a vektorove mam v adresari inom ..../Locus/mapsVector