Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftPetoLov napísal:
Áno, každy vlastník optimalizuje príjmy tam, kde sa mu to najviac oplatí. Zahraničnú pobočku je lepšie vonku nákladovo zminimalizovať, a zisky optimalizovať doma spoločne s ostatnými.

:rofl: :rofl: :rofl: tak toto pobavilo
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 11:59:41
02
Tak v prvych radoch:

* Ide o de-regulaciu prostredia, zavedenie konkurencneho prostredia, aby stat nemal paky na manipulaciu verejnej mienky, masovu korupciu.... - e.g. ruskom dotovany plyn na UA
* Kto branil a brani slovakom nakupit banky? Vsak chod do temy vedla o investovani, a nakup si nejake akcie a zrazu aj ty budes ten zly panak z blackrocku co vyvaza zisky
* Preco sa nebavite aj o vyvazani ziskov slovakov pracujucich v zahranici a posielajucich peniaze na svk?
* A mate vobec vycislene tie "vyvedene zisky"? Co ked by bez toho zahranicneho investora neboli vobec ziadne zisky, a teda ani ziadne dane, a len horsie fingujuce prostredie, pripadne uplne nefungujuce?

....
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 12:05:24
04
pre potreby tejto diskusie kľudne predpokladajme, že slovenské dcéry veľkých bankových domov sú úplne samostatné, povedal by som, že PetoLov ani má záujem o vecnú diskusiu ale len plaší a straší ... každopádne bankovníctvo nie je ako biznis Trumpových synov, nie je to politická objednávka
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 12:15:24
02
arrow_leftlukjur napísal:
Akosi nechápem, prečo ťa toľko zaujímajú peniaze súkromnej spoločnosti. Prečo by mal majiteľ rozdeľovať ešte zisk? Veď si vyráta príjmy, rozdelí odmeny pred zdanením (ak chce), poníži zisk a ten si nechá. Ak tie peniaze prerodzeliť ako odmeny nechce, tak si ich nechá cudzí alebo domáci.

...lebo je to zavistlivy hnup ktory stale zije centralnym planovanim a socializmom
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 12:23:59
00
... a keby len tušil, koľko kapitálu vyvezú Slováci von... to by mu len odpálilo dekel (a nie, tým nemyslím smerácky vládny špecial s paletami plnými cashu smer Dubaj)
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 12:28:22
06
Príloha:
oblubene_trenky_bolsevika.jpg
oblubene_trenky_bolsevika.jpg 61.78 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up1thumb_down

Zobraziť komentár 07.05.2025 - 13:35:51
817
arrow_leftPetoLov napísal:
Neviem prečo píšes o dani z príjmu.
Ja mám na myslí zisk, t.j. peniaze ktoré už zdanené sú.
Tie sa určite nerozdelia medzi už raz vyplatených zamestnancov, ale o nich v eserocke rozhodnú spoločníci.
No a ak je ten spoločník len jeden, napr. v Nemecku, tak prečo by svojich cistych 20% z tržieb nechával na zahraničnom účte?
A komu vlastne?

Pozeram, ze si strateny v ekonomickych veciach, takze odporucam predtym nez zacnes fantazirovat na tuto temu si nieco o tom pocitat.
Hlavne si nepredstavuj zisk ako nieco na ucte, co ti zostane na konci roku, je to cislo, ktore ti vyjde z vysledovky, ale mas tu este suvahu, ci uctovnu uzavierku...rezervny fond...a pod.
U nas na SK legalne "vyvezies" zisk z sro jedine cez dividendy, takze ak je jeden spolocnik z DE a VZ rozhodne, ze zisk sa vyplaca cely (po ocisteni od povinnych veci) tak spolocnik v DE dostane z neho len 20% (ak je jeho podiel 20%).
Tvoja uvaha ide naivnym smerom, ze firma vyprodukuje 100mil zisk a ten prevedie na ucet zahranicnej matky...nie takto to naozaj nefunguje.

To naco narazas ty, ze firma ma 1.5% ROS (return on sales) ma rozne vysvetlenia. Firma moze investovat, moze mat naozaj nizko nastaveny ROS, pretoze ma obrovske obraty alebo...a teraz pride to po com patras...ju doji matka formou vydavkov...u nas sa to pekne nazyva optimalizacia danoveho zatazenia, cize si das do nakladov aj to co tam byt nema.
Ale skus toto dokazat tym bankam, ktore z toho obvinujes a nemas jeden jediny dokaz, ze nieco optimalizovali v prospech matky,. Bez ekonomickeho auditu nemas sancu.
Btw odkial vies aky je primerany zisk bank? To by ma silne zaujimalo, ked uz mas take podozrenie, ze vyvazaju zisk za hranice statu.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 16:06:01
02
Karel Hirman vyvracia Ficove bludy o lacnom Ruzkom plyne:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid02wyBVeC1hJtxkzMQ21i6ahqLXiwJuS2P7so4ePAxbdD4b6RgPEvxhDLDfVmoHigbwl&id=100091567669287

FICO A SAKOVEJ MH NEPRESTÁVAJÚ STRAŠIŤ A ZAVÁDZAŤ O RUSKÝCH SUROVINÁCH. S RUSKÝM PLYNOM JE TO UŽ AKO SO ŽENOU INŠPEKTORA COLUMBA ALEBO YETTIM: FICO O ŇOM STÁLE HOVORÍ, ALE NIE JE HO VIDIEŤ.

Premiér Fico a Sakovej ministerstvo hospodárstva (#MH) zase šíria panické tvrdenia, že bez energetických surovín z Ruska, prudko zdražejú ceny energií pre obyvateľov Slovenska, ba pre celú EÚ. Reagovali tak na zámer Bruselu, do konca roka 2027 úplne ukončiť import z Ruska do EÚ. Veď čo už môže Fico hovoriť pred odletom k Putinovi do Moskvy...
Dáta a čísla pri tom hovoria o opaku.
Historicky absokútne rekordné ceny plynu sme mali v EÚ a na Slovensku na prelome rokov 2022/2023. Dobre si to pamätám aj preto, že som bol vtedy ministrom hospodárstva a museli sme expresne prijímať zásadné opatrenia na záchranu celého nášho hospodárstva, domácností, ale aj samotných energetických firiem.
Napriek tomu, že EÚ nemala žiadne sankcie na dovoz plynu z Ruska, napriek tomu, že tranzit ruského plynu cez Ukrajinu fungoval, tak ceny plynu sa vyšplhali až k 350 eur/MWh!
Od začiatku tohto roka, aj keď sa tranzit plynu cez Ukrajinu ukončil, nám ceny plynu postupne klesli na dnešných cca 35 eur/MWh. Plyn nám teda zlacnel o vyše 300 eur (viz.graf)!!
Môžeme teda s istou mierou irónie konštatovať, že platí pravidlo:

ČÍM JE DOVOZ RUSKÉHO PLYNU DO EÚ MENŠÍ, TÝM JE AJ CENA PLYNU NIŽŠIA.

Podobné "pravidlo" sa zdá platí aj pre ceny pohonných hmôt (PHM). Práve bola zverejnená analýza, podľa ktorej sú ceny PHM na čerpacích staniciach v Česku (aj po zohľadnení daňových a kurzových rozdielov) o cca 10 centov/liter nižšie, ako na Slovensku. České rafinérie pritom už od marca žiadnu ruskú ropu cez ropovod Družba neodoberajú. Na rozdiel od rafinérie MOL/Slovnaft.
Plán Bruselu na ukončenie dovozov energetických surovín z Putinovho Ruska do konca 2027 je realistický. A v skutočnosti háji záujmy Slovenska a konkrétne #SPP - viz.môj predošlý status.
Mimochodom: Fico a Sakovej MH dookola hovoria o ruskom plyne. Kde ale ten plyn v skutočnosti je?! Začiatkom januára máme len oznam SPP, že Gazpom/Gazexport prestáva dodávať na Slovensko plyn.

GDE TEN RUSKÝ PLYN VLASTNE JE, DO PSEJ MATERE?!
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 17:07:26
16
A už je to tu zas "skutok sa nestal" :swear:

https://www.aktuality.sk/clanok/qqSUiie/prokurator-zastavil-stihanie-advokata-mareka-paru-obvineneho-zo-zavazneho-zlocinu/
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 17:17:08
01
arrow_leftgebula napísal:
a v kombinácii s "videl si aké majú autá" je to už úplne dokonalé.

toto som uz pocul viackrat..
tam sa ukaze povaha typickeho slopáka, ze zavidiet druhym aj chorobu. :lol:
protiargument moze byt, ze oni na rozdiel od slopakov vyplatu neprechlastali a kupili si radsej auto ;)
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 20:31:58
00
Lebo on keby utekal, tak prvé, čo urobí, predá svoje auto a kúpi si škodu favorit a pôjde na tom.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 20:40:54
02
Hahahaha

i.redd.it
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 22:20:50
010
Možno si aj vydýchol.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 22:30:20
00
kto by letel naokolo? ked pozeram na mapu. trochu triezvo na to.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 22:32:51
00
To sú tie výhody politiky orientovanej na všetky štyri svetové strany - teda východ, východ, východ a východ
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 22:33:42
113

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up