Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahoj spadol mi ebike leader Fox axen 2023 a zohla sa pätka prehadzovacky vie niekto poradiť kde kúpiť novú?Dakujem
Zobraziť komentár 01.05.2025 - 14:13:47
00
Skus tam kde si kupoval bicykel. Ked nie tam tak na stranke vyrobcu. Ked nie tam daj si vyhladat kombinaciu znacku, model, rocnik a "nahradna patka" pripadne "derailleur hanger" na webe a podla mna par stranok najdes. Moze to byt i univerzalna patka ktoru pouziva viac vyrobcov tak ked nic nenajdes, zoberies ju a ukazes v par cykloobchodoch.
Zohnutu patku, ak nie je prasknuta, ti za par eur vyrovnaju i v cykloservise.
Zobraziť komentár 01.05.2025 - 14:24:01
01
Tak ako si bol schopný napísať otázku sem, napíš ju aj výrobcovi... Ale vyzerá to na toto:

https://e-shop.leaderfox.cz/koncovka-ramu-x-detail-EBSM000101.aspx

Je to e-shop výrobcu, na tej stránke sa aj spýtaj...
Zobraziť komentár 01.05.2025 - 16:17:07
01
Áno presne to som urobil, aj ja si myslím že to môže byť koncovka rámu x.
Zobraziť komentár 01.05.2025 - 18:20:00
00
Tak nakoniec som kúpil tento nástroj https://www.mtbiker.sk/shop/servis/naradie/rovnace/park-tool-pt-dag-2-2-rovnac-drziaku-prehadzovacky-p51884.html. A patku vyrovnal. Našiel som ho o 10€ lacnejšie na inom webe..Sice drahšie ako kúpa novej koncovky rámu, alebo opravy v servise ,kde mali čas mi to urobiť až o týždeň... Mimochodom výrobca mi potvrdil,že sa jedná o koncovku rámu X.
Zobraziť komentár 07.05.2025 - 18:22:27
01
Náhradná pätka prehadzovačky patrí do "povinnej" výbavy cyklistu na jazdu, napr. do batohu alebo taštičky. Na kerú máriu je ti nejaký drahý nástroj na jej vyrovnávanie. Pokrivená pätka prehadzovačky sa hádže do koša. Vymení sa predsa za novú.

Pokrivený hliník po narovnaní už nie je ten hliník, čo bol pred pokrivením.
Zobraziť komentár 08.05.2025 - 22:15:48
00
Nahradna patka na vyjazdy a pripadne zlomenie patky, rovnanie patky potom doma. Ak by som mal pri kazdom jemnom ohnuti patky riesit novu, tak len na endure miniem cez stovku za sezonu. Htcka mam potom s posuvnymi patkami kde je to na jeden kus komplet drziak saltru, uchytenie kolesa i navarky na brzdu a lacne to moc nie je. A nie je to ani spratne takze tieto so sebou nenosim.
Rovnanie je uplne v pohode vacsinou je to i tak zohnute len kusok ze to ani okom nepostrehnes. A ak by to bolo zohnute fest tak to narovnanim len zmakcis ale to moze byt skor plus.
Mal som jeden ram (povodna nerovnana patka), v lese som zachytil trciacu kosodrevinu co mi chytila salter. Salter vydrzal, patka vydrzala ale ram kde bola patka uchytena praskol a ohol sa.
Zobraziť komentár 09.05.2025 - 00:37:07
01
Samozrejme, že rovnať má zmysel... Samozrejme, že len do určitej miery... Pokiaľ "by to bolo zohnute fest", tak to už ale nemá význam, lebo to "zmäkčenie" spôsobí, že pätka bude rovná asi tak po prvé ostrejšie preradenie... Taktiež keď sa rovná už x-tý krát - tam je tiež výsledkom mäkota... Ale za mňa jednoznačne - keď to ide, treba namiesto výmeny vyrovnať... Avšak kupovať na domáce využitie ParkTool skoro za kilo, je trošku overkill...
Zobraziť komentár 09.05.2025 - 08:38:42
01
Jasné že môžeme o tom polemizovať že narovnavac pätky je predražený ,všetko je pomaly predražené , ja som ho kúpil za 75€.Ak mám doma 4 bicykle určite nebudem kupovať náhradné päťky na všetky bicykle ale radšej si kúpim nástroj. Myslim si že je to užitočný nástroj, neuvažujem sposobom že na keru Máriu mi je to a tamto ,tak by som mal doma iba imbusove kľúče a s ostatným by som bežal do cykloservisu,alebo na keru Máriu kupujú ľudia čistiace prostriedky na bicykle za 15-20 € , keď aj jarova voda pomôže za 2 €..
Zobraziť komentár 09.05.2025 - 21:12:58
00
Patka sa ti moze zohnut tak ze ju nevyrovnas, i zlomit. Ako som uz pisal, nahradna patka so sebou na vylet, nevies kedy sa ti bude hodit. Zazil som par pripadov kedy ju ludia so sebou nemali, dokonca i pripady kedy ju nemali na tyzdnovej dovolenke a teda dost to lutovali
Zobraziť komentár 09.05.2025 - 21:51:53
03
keyboard_arrow_up