Lokalizácia
Formulár sa odosiela
s-tubo na kratke jazdy po okoli nosim v drese - pouzil som uz 2x na dojazd domov, aj lepil defekt na nej po trni. ale hej je to taky kondom. klasicke nosim vo veste (batoh) na dlhe vyjazdy - ta vzbudzuje vacsiu doveru, este som ju ale nepouzil
02.04.2025 - 11:26:57
01
arrow_leftGusto0 napísal:
s-tubo na kratke jazdy po okoli nosim v drese - pouzil som uz 2x na dojazd domov, aj lepil defekt na nej po trni. ale hej je to taky kondom. klasicke nosim vo veste (batoh) na dlhe vyjazdy - ta vzbudzuje vacsiu doveru, este som ju ale nepouzil

ahoj, prosím Ťa, s-tubo používaš tú s označením veľkosti 27,5"/29"? https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/duse-ventilky-a-inserty/mtb/tubolito-s-tubo-mtb-275-29-x-18-25-dusa-galuskovy-ventil-42-mm-p223241.html?itm_medium=forum#questions
len pre istotu sa pýtam, nenašiel som vyslovene iba pre 29 palcové kolesá, že či náhodou nie je problém ju dostať na 29
22.04.2025 - 13:51:35
00
kupoval som v 2022 https://www.mtbiker.sk/shop/plaste-a-duse/duse-ventilky-a-inserty/mtb/tubolito-s-tubo-29-x-18-25-dusa-galuskovy-ventil-42-mm-p100204.html
teraz mas na skatulke 27.5/29 tak musi byt vhodna pre 29

22.04.2025 - 14:56:19
    01
    arrow_leftlear1 napísal:
    Jazdí tu niekto dlhodobejšie RideNow duše? (cesťák).
    Rozmýšľam vymeniť klasické za TPU a našiel som túto čínsku značku, recenzie sú tak 50/50..

Mam 1 kus v manzelkinom graveli. Sú dobré, platky majú v balení 2 ks samolepky. Použil som 1 pre inú značku a drží. Pri TPU aby držali tlak treba ventilovu trubku z kovu alebo ak je plášť tak s kovou trubkou. Práve ride now vyšli s plastovou ventilovou trubkový z bieleho plastu. Chcem skúsiť tu novinku.
    20.05.2025 - 04:09:30
    00
    Ja mam TPU na cestaku, kde som to vymenil za klasicke duse, s tmelom sa mi babrat nechcelo. Obcas si struhnem aj nejaku horsiu cestu-lahsi gravel usek a este som s tym nemal problem. Asi by som tomu veril aj na MTB.
    Tlak to drzi dobre, pocitovo som ziadnu vyraznu zmenu nezaznamenal, ale bezne trasy ktore som jazdil som zrazu zacal pri rovnakych tepovkach prechadzat o nieco rychlejsie (radovo mensie desiatky sekund na cca 25km), takze mozno nieco bude aj na tom mensiom valivom odpore. Existuju na to aj zaplaty, ktore vozim so sebou, este som ich nemusel pouzit.
    20.05.2025 - 12:08:50
    00
    Tpu jazdím už na všetkých bicykloch. Cesťak a gravel s plášťom 32mm fúkam na 4 bar, mtb trošku menej. Nízke tlaky tpu dušiam nesvedčía v možností preseknutia duše na hranách jam a iných tvrdých prekážkach. Pri širokých plášťoch ako na mtb to s nizkym tlakom nie je až také riziko. Neodporúčam tpu používať s pláštmi s drôtom kde väčšinou treba použiť na nasadenie plášťa monterpaku a môže sa podariť tiež seknuť duša. Rýchlejšie oproti klasickým dušiam sú určite keď na cestnej duši je úspora na váhe 30 gr na koleso, na mtb ešte viac. Bezdušove systémy lejú do plášťov asi 60 gr tmelu čo je viac ako váha tpu duše+ váha ventila.
    18.06.2025 - 13:35:50
    00

MTBIKER odporúča

keyboard_arrow_up