Caute. Nemate niekto skusenosti s nakupom a transportom bicykla zo zahranicia? Nedavno som sa vratil z Ciny, kde den pred odletom som narazil na predajne Meridy, Giantu, Pardusu a Decathlonu. No skratim to, vedel by som si vybrat :) Lenze na detaily ohladom transportu nebolo casu a tak som siel domov naprazdno, teraz som to doma v klude popozeral a jedine co ma trosku odradza je preprava v lietadle. O mesiac mame celozavodnu dovolenku a silne zvazujem, ze si namiesto dovolenky v Spanielsku spravim dovolenku v Cine, a to rovno cyklisticku :) Pripadne ... da sa najst na SK aspon priblizne cenovo porovnatelny bike v elektrike? (23000 CNY je cca 2800€, letenka do CN sa da za 350€ spiatocne)

Príloha:
VR CN.jpg
VR CN.jpg 75.5 KiB thumb_up0thumb_down

Príloha:
VR CN.jpg
VR CN.jpg 75.5 KiB thumb_up0thumb_down

Prílohy:

VR CN2.jpg
VR CN2.jpg 75.28 KiB thumb_up0thumb_down

24.05.2025 - 14:59:53
00
105 Di2 bike za 2800 eur neni zas az tak velke terno, aby si kvoli tomu cestoval do Ciny, to uz mozes vsetko odtial objednat a poskladat si to aj sam a asi aj lacnejsie, pre zaciatok Di2 sada za 864 eur. https://a.aliexpress.com/_mqL89xv
24.05.2025 - 16:07:11
01
S takym ramom, kolesami a riditkami to do tej ceny tazko vysklada
24.05.2025 - 16:21:22
00
To je len ilustracny bike, ktory ma zaujal (hlavne ten cenovy rozdiel). Tych 1500 € by stacil na 7 dni v cine vratane leteniek, tax a ciel za bike (ak teda sa este neplati nieco extra v Trump style). Merida s Di2 sa da kupit aj tu pod 3000 (https://green-bike.sk/merida-cestny-bicykel-scultura-6000-di2-cierna-metaliza-strieborny-28-2023#/103-velkost_ramu-l), ale nema wattmeter a karbonove kolesa.

Na miestnom "bazosi" je kopa pouzitych bikov za zlomkove ceny, ale netusim, na zaklade coho by bola vypocitana cena cla a DPH na letisku ... co by nebol mozno az taky problem, ako ten transport. A mozno je to taka byrokracia, ze sa s tym neoplati na konci dna zaoberat ... preto sa na to pytam, ci niekto nema skusenosti :)

Alternativne nejaka relevantna konkurencia k tej Meride v EU krajoch?
24.05.2025 - 18:08:29
00
Možno by bolo riešenie zohnať kufor na prepravu biku v lietadle. Tam pôjdeš s prázdnym, naspäť s plným...
24.05.2025 - 18:24:57
00
Ano, toto uz som pozeral. Aerolinky zozeru aj original skatulu (pripadne si obal kupim v Cine). Skor by ma k tomu zaujimalo, ci nebol niekto so svojim bikom mimo EU a ako to slo na letisku pri vrateni sa z cudziny. AI tvrdi, ze ma mozu zastavit a naparit clo+dph aj pre bike ktory som si doniesol z domu.

Uz som nejake colne konania preskakal, ale nikdy nie na letisku. Ono to mozno zneje komplikovane, ale vecsinou je to piece of cake a za tu financnu usporu sa s tym oplati babrat :) , avsak bike je mozno komplikovany pripad? ...
24.05.2025 - 18:48:18
01
Čo tak kúpiť na slovensku, aj keď o niečo drahší no so zárukou od predajcu + lepší servis? Ako znie to fajn na úsporu € + výletík, no byť ja na tvojom mieste, to by sa mi veru nechcelo prepravovať cez celu zemeguľu :D (Toť len môj názor, plus je tam obava o poškodenie a neustály stres)
24.05.2025 - 21:05:02
01
arrow_leftRoman98 napísal:
Čo tak kúpiť na slovensku, aj keď o niečo drahší no so zárukou od predajcu + lepší servis? Ako znie to fajn na úsporu € + výletík, no byť ja na tvojom mieste, to by sa mi veru nechcelo prepravovať cez celu zemeguľu :D (Toť len môj názor, plus je tam obava o poškodenie a neustály stres)

Si prekvapil, ak si spominam si velky fanusik cinskeho obchodu
“ Ja som síce majiteľ "low-entry-level" cestaku Merida Scultura 4000 (kde je 2300€ stále mega veľa peňazí) no stále platí že Merida, Canyon a Cube majú stále najlepšie ceny na skladanky, ale do budúcna pojdem cestou yoeleo, winspace, seka, elves a pod.”
24.05.2025 - 21:43:32
00
Čo splietaš? Teraz som neriešil seba, písal som, že v JEHO prípade by som volil radšej kúpu doma (kvôli záruke a servisu), ak by som mal jeho rozpočet 3500€, absolútne nechápem tie tvoje odpovede. Ale keď niekto nečíta s porozumením...
24.05.2025 - 22:20:20
00
Splietam ja? Tak potom nic.
24.05.2025 - 22:36:58
00
A čo tak odpovedať na otázky čo tu chalan položil? No to nie, prihodíme za kýbeľ splaškov.
Ja by som skúsil netrepať to z Číny ako batožinu lietadlom ale poslať to špedičkou ako posielajú kolesá, rámy aj celé bicykle za cca 100-ku poštovného čo obíde EU colnicu. Skúsenosti samozrejme nulové (dosť vecí mi takto prišlo), možno obchod v ktorom to kúpiš by mohol mať nápad.
24.05.2025 - 22:37:39
01
To by som volil aj ja, aspon by som mal dobry pocit ze to nie je na mna ale niekoho ineho (zodpovednost za bike), prepravcovia to maju urcite tiesene cez poistovnu ak sa nieco stane..
25.05.2025 - 07:21:46
00
arrow_leftcastielo napísal:
Ano, toto uz som pozeral. Aerolinky zozeru aj original skatulu (pripadne si obal kupim v Cine). Skor by ma k tomu zaujimalo, ci nebol niekto so svojim bikom mimo EU a ako to slo na letisku pri vrateni sa z cudziny. AI tvrdi, ze ma mozu zastavit a naparit clo+dph aj pre bike ktory som si doniesol z domu.

Uz som nejake colne konania preskakal, ale nikdy nie na letisku. Ono to mozno zneje komplikovane, ale vecsinou je to piece of cake a za tu financnu usporu sa s tym oplati babrat :) , avsak bike je mozno komplikovany pripad? ...

U nás sa dajú požičať prepravné kufre na bajky, tam to pôjde s tebou prázdne, späť to pôjde plné s novým bajkom. Nemyslím si že to na colnej kontrole nejako budú riešiť. XY krát som letel z východu (azia atď) a na sekcií colná kontrola som sa nezastavil... nebudeš prepravovať komoditu ktoru môžeš mať u seba limitovanú - zlato, tabak atď... ideálne si na mieste kúpy spraviť pár vyletov aby bol bajk "jazdený". Záruku a servis by som osobne neriešil... záruka je 1 rok medzinárodná a rôzne značky ju majú aj dlhšie a to po celom svete. Servis riešiš lokálne prípadne sám. Osobne chcem podobnú vec riešiť podobne ako ty ale Japonsko a to luxusné hodinky, ktoré sú tam markantne lacnejšie v butikoch ako u nás.
25.05.2025 - 13:19:10
10
Neviem preco mi nepridalo prispevok, ale napisem este raz. Servis neriesim, posledne 3 opravy v 3 roznych servisoch som si musel nakoniec dorobit sam. Kupim si nastroje, nastudujem a bezne veci si skusim spravit sam

@Roman98 Ano, internety to radia poslat DPD, tak sa na to skusim pozriet tiez
@OnTops Dik. A kde konkretne sa tie prepravne kufre daju poziciat? Z Azie si letel s bikom? Lebo ano, zvycajne neriesia, ale prilet z CN sacovali skenerom absolutne vsetku batozinu (aj prirucnu) Telefon skryjes, hodinky tiez, ale bike uz asi nie :) Ano, takto som to mal v plane, trosku bike v Cine "prevetrat" + z domu by som zobral nejake stare plaste a taku basic vybavu, aby to nekricalo novotou :)
25.05.2025 - 18:57:11
01
arrow_leftcastielo napísal:
Neviem preco mi nepridalo prispevok, ale napisem este raz. Servis neriesim, posledne 3 opravy v 3 roznych servisoch som si musel nakoniec dorobit sam. Kupim si nastroje, nastudujem a bezne veci si skusim spravit sam

@Roman98 Ano, internety to radia poslat DPD, tak sa na to skusim pozriet tiez
@OnTops Dik. A kde konkretne sa tie prepravne kufre daju poziciat? Z Azie si letel s bikom? Lebo ano, zvycajne neriesia, ale prilet z CN sacovali skenerom absolutne vsetku batozinu (aj prirucnu) Telefon skryjes, hodinky tiez, ale bike uz asi nie :) Ano, takto som to mal v plane, trosku bike v Cine "prevetrat" + z domu by som zobral nejake stare plaste a taku basic vybavu, aby to nekricalo novotou :)

Požičanie kufrov vieš riešiť tu:
https://www.najsport.sk/pozicovna-kufrov-na-bicykle
https://www.dragbicykle.sk/pozicovna/pozicovna-ochrannych-kufrov-na-bicykel/?srsltid=AfmBOopcfjbl5F6CO7wpfwc1lPHzbK3Yj3Q-ffVkoY4hJx_V-mz0A5dO
https://ronykuba.com/product/bike-travel-case-rental-thule-transition/

Z Ázie som s bajkom ešte bohužiaľ neletel... Ja si myslím že obhájiť pred colníkmi že ten bajk je tvoj a nemusíš ho dať do colného konania nebude problém... Ak by Ťa zastavili tak, že máš ešte nerozbalený bajk v pôvodnej krabici tak to môže byť na dlhšiu diskusiu ale myslím si že keď cestuješ s vlastným bajkom a "vlastným" kufrom tak to precliť netreba...
26.05.2025 - 07:57:44
00
keyboard_arrow_up