Dajte mi pls reality check ci som uplne mimo, ale trocha otocena situacia, chalan odomna kupil bajk, tcr - karbon, 2x11 105, nic zaujimave, predaval som ho za pomerne nizku cenu 1000eur, vzhladom na to ze mal chyby na laku okolo stredu z padnutej retaze a na zadnej stavby okolo osky lebo sa na nosici dotykal vidly na mtb, vyjazdene prevodniky ale pribalil som uplne nove. Chalan klasicky dam 900 a pridem hned/zajtra, nechcelo sa mi s tym natahovat, doma som mal dalsie dva bajky(sl7+aethos) a tak sme sa dohodli prisiel, bajk obzrel isiel prec. Po 3 mesiacoch sa mi ozve(inak ak mate archivovane spravy tak mail pride ale sprava sa neprehodi do klasickeho inboxu, cize som si prvu spravu ani nevsimol), ze bajk ma na rame okolo sedlovky vlasocnice na laku a on jazdil bajk len 3x za tri mesiace a vraj tam teda museli uz predtym byt - bajk je nepouzitelny, mam mu poslat peniaze na ucet a on mi ho posle, inak sa obrati na policiu. Zo slusnosti som mu navrhol, ze mu poslem 100eur na opravu aj ked som ja o danom poskodeni nevedel a mohlo sa stat pri jeho pouzivani. Co by ste robili?
To ani neries, pri kupe si ho mal riadne skontrolovat...ty mu rovnako mozes povedat, ze tam ziadne vlasocnice neboli a kludne to mohol urobit tymi 3 jazdami...ja by som ani ziadnych 100€ neposielal
Ak si o poskodeni nevedel a nic vedome nezatajil nema bohuzial pre neho sancu. Obciansky zakonnik. Dalsia vec je, ci mate zmluvu ak nie tak uz vobec. Potom je to len tvoja dobra vola.
Neriešil by som to, keď ho kupoval mal si ho riadne obzrieť, pri kúpe jazdenky ide kupujúci do rizika. Myslím že ak mu ponúkaš 100€ kompenzáciu je to úplne v poriadku. A po troch mesiacoch...
Chalan asi zistil, ze ho cestna cyklistika nebavi, tak ho chce vratit a naspat peniaze. Robi bu bu bu s policiou , skusa,,, Neskoc mu na to.. Dobre pisu kolegovia, mal si ten bike poriadne skontrolovat pri preberani, a vklude mohol prizvat aj odbornika na karbon.
Dolezite je, ze si mu nic nezatajil (resp. ani ty si nemusel vediet, ze tam tie vlasocnice su). Dobre, ze si mu navrhol kvazi zlavu - zaplatis opravu. Ale on teoreticky ked bude velmi chciet, moze bike vratit. Zodpovednost je na tebe.
Ani sa s nim nebav a uz vobec nie peniaze posielat. Chlapec skusa..🤷🏻♂️
Maximalne by som mu odpisal nech si da spravit znalecky posudok a to si rychlo premysli. Ak to bolo pri kupe tak by si to vsimol, nie az po 3 mesiacoch.
Ak predávam, dávam kúpnu zmluvu- viď nižšie, nemal som doteraz žiadny problém
kúpna zmluva
uzavretá v zmysle § 588 a nasl. Občianskeho zákonníka
Predávajúci :
Kupujúci : ....................................................
Bytom ......................................
t.č. .............................................
čl. 1 Predmet kúpy
Predmetom predaja je horský bicykel značky ………………..., veľkosť…..,modelový rok rámu
čl. 2 Kúpna cena
Kupujúci sa zaväzuje zaplatiť za predmet kúpy kúpnu cenu .....................€, slovami ...........................................................................€. Kúpnu cenu uhradí kupujúci pri podpise tejto zmluvy do rúk predávajúceho.
čl. 3 Termíny plnenia
Predávajúci odovzdá predmet zmluvy uvedený v čl. 1 tejto zmluvy kupujúcemu po podpise tejto zmluvy a úhrade kúpnej ceny podľa čl.2
čl. 4 Prehlásenie o pôvode bicykla
Predávajúci prehlasuje, že predmet kúpy – bicykel bol zložený z jednotlivých súčasti, ktoré nadobudol kúpou.
čl. 5 Vady tovaru
Predávajúci prehlasuje, že predmet predaja bicykel a jeho mechanické časti sú funkčné a bicykel je možné ihneď prevádzkovať. Rám bicykla je bez viditeľných škrabancov, predná odpružená vidlica ,brzdy hydraulické kotúčové , kazeta, prešmykač,prehadzovačka a radenie Shimano, zapletené kolesá sú v stave používané, funkčné. Kupujúci si predmet predaja riadne prezrel a absolvoval na ňom skúšobnú jazdu. Na bicykel nie je záručná doba.
čl. 6 Ostatné ujednania
Predávajúci prehlasuje, že oboznámil kupujúceho s technickým stavom predmetu zmluvy a že žiadne skryté vady, o ktorých musel vedieť, kupujúcemu nezatajil.
Kupujúci prehlasuje, že pozná technický stav predmetu zmluvy a berie na vedomie, že kupovaný bicykel je v stave o akom ho informoval predávajúci v dohodnutej cene.
Zaplatením dohodnutej ceny a prevzatím nadobúda kupujúci vlastnícke právo k predmetu zmluvy podľa čl. 1. Týmto okamihom prechádza naň i nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy.
čl. 7 Záverečné ustanovenia
Zmluva nadobúda platnosť dňom podpisu oboma zmluvnými stranami.
Zmluvu je možné zrušiť alebo zmeniť po vzájomnej dohode zmluvných strán v písomnej forme. Obidve zmluvné strany prehlasujú, že sa oboznámili s obsahom tejto zmluvy, že nebola dohodnutá v tiesni ani za inakšie nevýhodných podmienok a že ju uzavreli z vlastnej vôle, určite, vážne a zrozumiteľne. Táto zmluva je vyhotovená v dvoch vyhotoveniach. Každá zmluvná strana dostane jedno vyhotovenie.
Vdaka z vstupy. Moja ponuka platila do dnes, kedze sa mi tym nechce zaoberat. Rozhodol sa ju neprijat, pravnika som upozornil, zasmial sa. Tak dam potom vediet ako to dopadlo.
Ako by ste riesili nieco podobne, ale pri posielani tovaru ?. Packeta/ posta atd. Dojde mu tovar co si objednal, kvalitne foto v inzerate, popis, ziadne skryte vady, a kupujuci sa ozve a vymysla, lebo sa mu nepaci tovar co si objednal… co dalej ?.
Zbytocne postovne/ cas balenie posielanie a este tovar nechce ?. Posle spät… alebo neriesit a podobne vyhrazky s policiou neriesit.
Stalo sa mi ze som predaval novy MX dres s visackou, original, za polovicu sumy v obchode, poriadne zabaleny, typek dilino rozrezal krabicu krizom a samozrejme pretrhol dres na 2ch miestach, a siel sa domahat nahrady a splietal ze ma svagra na policii. Coz popravde nvm ci by to dany policajt riskoval ale….
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
https://www.mtbiker.sk/bazar/bicykle/cestne/4672744/custom-ram.html
Preplatky, alebo skôr nejaké úľavy nikdy neriešia posielaním späť, ale zľavou z nasledujúcej faktúry.
😁
Ešte ten šunt očividne nepredal, báchorky naberajú na intenzite
Veď to je bežná vec, nahodím nejaký inzerát a do 5 min mám mail ako si niekto zaplatí kuriéra...
https://ficek.sk/ako-reklamovat-skrytu-vadu-na-kupenom-vozidle-20215
Maximalne by som mu odpisal nech si da spravit znalecky posudok a to si rychlo premysli. Ak to bolo pri kupe tak by si to vsimol, nie az po 3 mesiacoch.
kúpna zmluva
uzavretá v zmysle § 588 a nasl. Občianskeho zákonníka
Predávajúci :
Kupujúci : ....................................................
Bytom ......................................
t.č. .............................................
čl. 1 Predmet kúpy
Predmetom predaja je horský bicykel značky ………………..., veľkosť…..,modelový rok rámu
čl. 2 Kúpna cena
Kupujúci sa zaväzuje zaplatiť za predmet kúpy kúpnu cenu .....................€, slovami ...........................................................................€. Kúpnu cenu uhradí kupujúci pri podpise tejto zmluvy do rúk predávajúceho.
čl. 3 Termíny plnenia
Predávajúci odovzdá predmet zmluvy uvedený v čl. 1 tejto zmluvy kupujúcemu po podpise tejto zmluvy a úhrade kúpnej ceny podľa čl.2
čl. 4 Prehlásenie o pôvode bicykla
Predávajúci prehlasuje, že predmet kúpy – bicykel bol zložený z jednotlivých súčasti, ktoré nadobudol kúpou.
čl. 5 Vady tovaru
Predávajúci prehlasuje, že predmet predaja bicykel a jeho mechanické časti sú funkčné a bicykel je možné ihneď prevádzkovať. Rám bicykla je bez viditeľných škrabancov, predná odpružená vidlica ,brzdy hydraulické kotúčové , kazeta, prešmykač,prehadzovačka a radenie Shimano, zapletené kolesá sú v stave používané, funkčné. Kupujúci si predmet predaja riadne prezrel a absolvoval na ňom skúšobnú jazdu. Na bicykel nie je záručná doba.
čl. 6 Ostatné ujednania
Predávajúci prehlasuje, že oboznámil kupujúceho s technickým stavom predmetu zmluvy a že žiadne skryté vady, o ktorých musel vedieť, kupujúcemu nezatajil.
Kupujúci prehlasuje, že pozná technický stav predmetu zmluvy a berie na vedomie, že kupovaný bicykel je v stave o akom ho informoval predávajúci v dohodnutej cene.
Zaplatením dohodnutej ceny a prevzatím nadobúda kupujúci vlastnícke právo k predmetu zmluvy podľa čl. 1. Týmto okamihom prechádza naň i nebezpečenstvo náhodnej skazy a náhodného zhoršenia predmetu kúpy.
čl. 7 Záverečné ustanovenia
Zmluva nadobúda platnosť dňom podpisu oboma zmluvnými stranami.
Zmluvu je možné zrušiť alebo zmeniť po vzájomnej dohode zmluvných strán v písomnej forme. Obidve zmluvné strany prehlasujú, že sa oboznámili s obsahom tejto zmluvy, že nebola dohodnutá v tiesni ani za inakšie nevýhodných podmienok a že ju uzavreli z vlastnej vôle, určite, vážne a zrozumiteľne. Táto zmluva je vyhotovená v dvoch vyhotoveniach. Každá zmluvná strana dostane jedno vyhotovenie.
V …………... dňa ……...
.................................... ........................................
podpis predávajúceho podpis kupujúceho
Zbytocne postovne/ cas balenie posielanie a este tovar nechce ?. Posle spät… alebo neriesit a podobne vyhrazky s policiou neriesit.
Stalo sa mi ze som predaval novy MX dres s visackou, original, za polovicu sumy v obchode, poriadne zabaleny, typek dilino rozrezal krabicu krizom a samozrejme pretrhol dres na 2ch miestach, a siel sa domahat nahrady a splietal ze ma svagra na policii. Coz popravde nvm ci by to dany policajt riskoval ale….