Ako by ste riesili nieco podobne, ale pri posielani tovaru ?. Packeta/ posta atd. Dojde mu tovar co si objednal, kvalitne foto v inzerate, popis, ziadne skryte vady, a kupujuci sa ozve a vymysla, lebo sa mu nepaci tovar co si objednal… co dalej ?.
Zbytocne postovne/ cas balenie posielanie a este tovar nechce ?. Posle spät… alebo neriesit a podobne vyhrazky s policiou neriesit.
Stalo sa mi ze som predaval novy MX dres s visackou, original, za polovicu sumy v obchode, poriadne zabaleny, typek dilino rozrezal krabicu krizom a samozrejme pretrhol dres na 2ch miestach, a siel sa domahat nahrady a splietal ze ma svagra na policii. Coz popravde nvm ci by to dany policajt riskoval ale….
Dufam, ze svagor na policii vie dobre zasivat dresy.
a preto jedine platba vopred
vzdy na vsetko detailne upozornim v inzerate, komunikujem vyhradne pisomne cez tunajsie spravy alebo mail kde opatovne upozornim na vady. akonahle si kupujuci tovar prevezme, pre mna to konci.
tak ono je to take - su ludia vselijaki - priklad - kupoval som stresne nosice na bike, cez net inzerat, blablablaa... v originalnom baleni su aj t-track adaptery, aj "univerzalne". Pravdaze, na foto boli len 1, a pravdaze predajca poslal len tie 1, pricom ale cena skor zodpoveda tomu ako by bolo vsetko v baleni, a popis je "ako nove".
Kde je "pravda" v takychto pripadoch?
Ja osobne by som ako predajca bud tu skutocnost uviedol (ked by som si jej bol vedomy), alebo po upozorneni sa s kupujucim dohodol.
Niekto iny by zas povedal "mal si to na foto, vyfakuj sa"
pravda je tam, ze si sa mal spytat, ked to bolo pre teba zasadne. dnes si kazdy mysli a nepyta sa.
predavam dost specificke 9100 kluky - napriek tomu ze tam mam vyslovne napisane " Q-faktor 162mm - cize vhodne na neboostove zadne stavby. ret. linka 52mm" aj nafotene oznacenie kluky, sa mi ozval chalanisko ze ich chce. este raz som ho upozornil ze ak ma boost ram tak ich tam pravdepodobne neda. ze sa opyta mechanika a ked tak da vediet. samozrejme ze tam komunikacia skoncila. keby som bol kkt tak si vypytam peniaze, zabalim mu ich a poslem. dalej by ma to nezuajimalo, lebo v texte inzeratu bolo na to upozornenie - ani to niesom povinny tam pisat, uplne stacilo to oznacenie. a ver ze toto robi malokto. vacsina riesi co stym potom - kto spravil chybu a podobne kraviny a natahovacky.
Často nemajú ten popis kľúk napríklad ani predajcovia nových dielov. Alebo pri Srame aj nájdeš číslo dielu na stránke predajcu, ale tie kľuky oficiálne neexistujú. Takže popis v inzeráte, že to bolo na neBoostovom ráme veľmi poteší. Ešte opačne keď sú boost kľuky a neboost rám, tak človek tam napchá kopu podložiek a pýši sa luxus kľukami. Opačne už môžu byť prúsery.
pravda je tam, ze si sa mal spytat, ked to bolo pre teba zasadne. dnes si kazdy mysli a nepyta sa.
predavam dost specificke 9100 kluky - napriek tomu ze tam mam vyslovne napisane " Q-faktor 162mm - cize vhodne na neboostove zadne stavby. ret. linka 52mm" aj nafotene oznacenie kluky, sa mi ozval chalanisko ze ich chce. este raz som ho upozornil ze ak ma boost ram tak ich tam pravdepodobne neda. ze sa opyta mechanika a ked tak da vediet. samozrejme ze tam komunikacia skoncila. keby som bol kkt tak si vypytam peniaze, zabalim mu ich a poslem. dalej by ma to nezuajimalo, lebo v texte inzeratu bolo na to upozornenie - ani to niesom povinny tam pisat, uplne stacilo to oznacenie. a ver ze toto robi malokto. vacsina riesi co stym potom - kto spravil chybu a podobne kraviny a natahovacky.
mozno sme sa nepochopili - neviem ako sa spravas - z druheho prikladu co si napisal, sa imo spravas fajn, bo si si bol vedomy, cloveka si upozornil. Ako vravis, nie kazdy/v kazdej situacii sa tak sprava (ani ten chalanisko dakujem nenapisal). A to som sa pokusil povedat aj v mojom prispevku (ze napr. aj to "po prevzati to uz nieje moja starost" moze tiez byt "osemetne") - bo imo bazar je z drvivej casti zalozeny na dovere a slusnej a ferovej komunikacii. Ked to nefunguje, tak nastupuju "buyer's/seller's protection", a ked ani tie nefunguju, tak bazar upadne.
Jasne, "slusne/ferove" je pre kazdeho nieco ine. Ja som sa vyjadril co to znamena pre mna.
mozno som to napisal trosku tvrdo, ale vzdy sa "bojim" natahovaciek ked niekto nerozmysla, nieco si kupi, nesadne mu to a zacne vymyslat kraviny. s ferovym clovekom by som vyriesil aj "reklamaciu". stat sa moze vselico. ale bolo by to o jednani s konkretnym clovekom. je to bazar. casto mam problem predat nepouzitu vec za 50% ceny, za co sa to bezne predava. cakat este nejaku zaruku, vymenu, vratenie mi pride scestne. ak chce niekto zaruku nech si kupi v obchode. v bazare ides pri nakupe vzdy do rizika.
Ja som nedavno predaval mobil Samsung Galaxy S22 cez Bazos. Pana take individua volali, pisali, ze som sa sam seba pytal, ako taky clovek moze fungovat v dnesnom svete Uz som bol rozhodnuty, ze ak sa nepreda do konca tyzdna, tak ho odnesiem na vykup, vzdy lepsie, ako ho mat v sufliku. Nakoniec zavolal jediny normalny clovek a predal som ho.
cim lacnejsiu vec predavas tym vacsia zberba sa ti ozve cez smsky
klasicky to zacina je to este aktualne, ked poviem ze ano, tak odpoved takze ho este mate (a uz sa neozve). potom nasleduje otazka na cenu ze kolko stoji, ci je to funkcne a podobne sprostosti, pricom to je vsetko uvedene v inzerate. potom nasleduju perly typu ze navrhne polovicu ceny a ze hned si preto pride, popripade, ci mu nedoveziem cez pol republiky. a o gramatike ani rozpravat nebudem
potom je tu iny typ ludi, ze zacne sa vypytovat vsetko mozne, chce fotky z kazdeho uhla potom zacne ze ku tomu prikupi aj nejake veci naviac, ze ma zaujem ci mu to poslem cez packetu, a ja ze ano, popytam ho udaje pre packetu a uz nic, hraje mrtveho chrobaka
dá sa aj cez Bazos predať normálne. samozrejme skúsenosti ako Sesulak a dzulio mám rovnaké, vrchol bol, keď som predával nové pretekárske Atomicy brýle a jasne som v inzeráte uviedol, že cena je pevná a nejaký dilinko čo mal záujem sa u mňa zastavil cestou zo západného Slovenska do Jasnej a potreboval si niečo dokazovať, osobne sa žgrlil o nižšiu cenu o 5€, hoci v telefóne nič také neriešil. ale tak každý je nejaký. zánovnú vidlu Fox 36 Performance som predal na českom Bazosi a chlapík jednak s cenou nemal najmenší problém a v pohode akceptoval aj vyššiu cenu dopravy, išlo to ako nadrozmerná zásielka Packetou a po doručení mi ešte ešte aj napísal aký je spokojný. podobne nedávno som predal do Čiech Bosch Connect modul pre gen 4, opäť s poďakovaním. už na spôsobe otázok a jednania sa dá postrehnúť, či je záujemca normálny, alebo nie. dávnejšia skúsenosť, predával som soundbar, telefonát "máte to ešte? áno? tak mi to pošlite na dobierku, adresu vám pošlem v sms" a zložil. čo čakať od takéhoto záujemcu, len to že to nepreberie.
Nevravim, ze zakonite podvod, ale davam do pozornosti podozrive jednanie:
_____
Marlavazzatina
V perfektnom stave sú, žiadne poškodenia
IMG_20250609_185920.jpgIMG_20250609_185958.jpgIMG_20250609_185945.jpgIMG_20250609_185938.jpgIMG_20250609_211930.jpgIMG_20250609_190009.jpgIMG_20250609_185949.jpg
10.06.2025 - 08:58:44 warning reply
Kenai
Vieme sa dohodnut za 75 v ratane postovneho ?
10.06.2025 - 09:02:53 warning reply
Marlavazzatina
Áno v prípade platby vopred na účet SK65 0900 0000 0051 5041 5108
10.06.2025 - 09:08:07 warning reply
Kenai
Tak to prepac, ale nepozname sa. Uz som sa tak raz okaslal a nemam chut si to zopakovat. Jedine dobierka a ak sa bojis, ze to neprevezmeme som ochotny zaplatit vysku postovneho ako zalohu. Dobierka bude potom 75 - cena postovneho (zaloha).
10.06.2025 - 09:12:21 warning reply
Marlavazzatina
Mne sa zase vrátili dve dobierky takže asi tak, nemám to zase celé chuť riskovať a platiť naprázdno, keď tak záloha aspoň 10€.
10.06.2025 - 09:16:02 warning reply
Marlavazzatina
Ja som urobil ústupok formou packety zadarmo tak to očakávam aj z druhej strany.
10.06.2025 - 09:16:54 warning reply
Kenai
Nie prepac. Tvoje riziko je 0, ked ti dam zalohu na postovne (max strateny cas). Ak je dobierka draha mozeme sa bavit o cene, ale celu sumu predom neposlem.
10.06.2025 - 09:22:40 warning reply
Marlavazzatina
Ok dovi
ehvie To je sice mozne, ale ja nie. Nemam problem poslat peniaze predom pokial tu ma clovek nejaku historiu. Nema jedine prispevky v bazari bez jedineho hodnotenia od kupujuceho ako v tomto pripade ma 824 inzeratov a 16 aktivnych. V ostatnych pripadoch rad poslem cenu postovneho, ako zalohu aby sa nemusel bat, ze si to neprevezmem a prerobi na postovnom.
totti7210 Trafena hus zagagala ci co ? Ved som jasne napisal, ze to nemusi byt podvod. Ale ked sa niekto za kazdu cenu snazi vytiahnut peniaze prevodom, ked nie celu sumu, tak aspon 10E lebo 6.60Eur za postovne co som ponukol je malo ? Preco by mali tie 3,40Eur robit rozdiel ? A vobec, kto uz zazil ze poslal peniaze na ucet a nieco zlyhalo (zasielka nikdy neprisla, stratila sa, prislo nieco ine, nefunkcne cislo sledovania, cakal na to pol roka...) vie aka zabava je riesit v banke stornovanie platby. O to vecsia ked ani nevies, kto je tan komu si peniaze poslal. A pritom jedina komplykacia pre odosielajuceho je vyplnit na podacom harku cislo uctu a zaskrtnut dobierka. Rozdiel v cene je 1,25 Eur ked to ide na dobierku. Tak znova preto mi take jednanie nedava iny zmysel, ako snahu vytiahnut od ludi peniaze a nic neposlat. Ale nech si urobi nazor kazdy sam. Preto som sem dal cely rozhovor.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Zbytocne postovne/ cas balenie posielanie a este tovar nechce ?. Posle spät… alebo neriesit a podobne vyhrazky s policiou neriesit.
Stalo sa mi ze som predaval novy MX dres s visackou, original, za polovicu sumy v obchode, poriadne zabaleny, typek dilino rozrezal krabicu krizom a samozrejme pretrhol dres na 2ch miestach, a siel sa domahat nahrady a splietal ze ma svagra na policii. Coz popravde nvm ci by to dany policajt riskoval ale….
Dufam, ze svagor na policii vie dobre zasivat dresy.
vzdy na vsetko detailne upozornim v inzerate, komunikujem vyhradne pisomne cez tunajsie spravy alebo mail kde opatovne upozornim na vady. akonahle si kupujuci tovar prevezme, pre mna to konci.
Kde je "pravda" v takychto pripadoch?
Ja osobne by som ako predajca bud tu skutocnost uviedol (ked by som si jej bol vedomy), alebo po upozorneni sa s kupujucim dohodol.
Niekto iny by zas povedal "mal si to na foto, vyfakuj sa"
mozno sme sa nepochopili - neviem ako sa spravas - z druheho prikladu co si napisal, sa imo spravas fajn, bo si si bol vedomy, cloveka si upozornil. Ako vravis, nie kazdy/v kazdej situacii sa tak sprava (ani ten chalanisko dakujem nenapisal). A to som sa pokusil povedat aj v mojom prispevku (ze napr. aj to "po prevzati to uz nieje moja starost" moze tiez byt "osemetne") - bo imo bazar je z drvivej casti zalozeny na dovere a slusnej a ferovej komunikacii. Ked to nefunguje, tak nastupuju "buyer's/seller's protection", a ked ani tie nefunguju, tak bazar upadne.
Jasne, "slusne/ferove" je pre kazdeho nieco ine. Ja som sa vyjadril co to znamena pre mna.
Jasne ze nie, poriesili sme to, bolo to davnejsie ale proste blbost cista.. RV no co dodat.
klasicky to zacina je to este aktualne, ked poviem ze ano, tak odpoved takze ho este mate (a uz sa neozve). potom nasleduje otazka na cenu ze kolko stoji, ci je to funkcne a podobne sprostosti, pricom to je vsetko uvedene v inzerate. potom nasleduju perly typu ze navrhne polovicu ceny a ze hned si preto pride, popripade, ci mu nedoveziem cez pol republiky. a o gramatike ani rozpravat nebudem
potom je tu iny typ ludi, ze zacne sa vypytovat vsetko mozne, chce fotky z kazdeho uhla potom zacne ze ku tomu prikupi aj nejake veci naviac, ze ma zaujem ci mu to poslem cez packetu, a ja ze ano, popytam ho udaje pre packetu a uz nic, hraje mrtveho chrobaka
_____
Marlavazzatina
V perfektnom stave sú, žiadne poškodenia
IMG_20250609_185920.jpgIMG_20250609_185958.jpgIMG_20250609_185945.jpgIMG_20250609_185938.jpgIMG_20250609_211930.jpgIMG_20250609_190009.jpgIMG_20250609_185949.jpg
10.06.2025 - 08:58:44 warning reply
Kenai
Vieme sa dohodnut za 75 v ratane postovneho ?
10.06.2025 - 09:02:53 warning reply
Marlavazzatina
Áno v prípade platby vopred na účet SK65 0900 0000 0051 5041 5108
10.06.2025 - 09:08:07 warning reply
Kenai
Tak to prepac, ale nepozname sa. Uz som sa tak raz okaslal a nemam chut si to zopakovat. Jedine dobierka a ak sa bojis, ze to neprevezmeme som ochotny zaplatit vysku postovneho ako zalohu. Dobierka bude potom 75 - cena postovneho (zaloha).
10.06.2025 - 09:12:21 warning reply
Marlavazzatina
Mne sa zase vrátili dve dobierky takže asi tak, nemám to zase celé chuť riskovať a platiť naprázdno, keď tak záloha aspoň 10€.
10.06.2025 - 09:16:02 warning reply
Marlavazzatina
Ja som urobil ústupok formou packety zadarmo tak to očakávam aj z druhej strany.
10.06.2025 - 09:16:54 warning reply
Kenai
Nie prepac. Tvoje riziko je 0, ked ti dam zalohu na postovne (max strateny cas). Ak je dobierka draha mozeme sa bavit o cene, ale celu sumu predom neposlem.
10.06.2025 - 09:22:40 warning reply
Marlavazzatina
Ok dovi
_______
https://www.mtbiker.sk/forum/post1448724.html#p1448724
totti7210 Trafena hus zagagala ci co ? Ved som jasne napisal, ze to nemusi byt podvod. Ale ked sa niekto za kazdu cenu snazi vytiahnut peniaze prevodom, ked nie celu sumu, tak aspon 10E lebo 6.60Eur za postovne co som ponukol je malo ? Preco by mali tie 3,40Eur robit rozdiel ? A vobec, kto uz zazil ze poslal peniaze na ucet a nieco zlyhalo (zasielka nikdy neprisla, stratila sa, prislo nieco ine, nefunkcne cislo sledovania, cakal na to pol roka...) vie aka zabava je riesit v banke stornovanie platby. O to vecsia ked ani nevies, kto je tan komu si peniaze poslal. A pritom jedina komplykacia pre odosielajuceho je vyplnit na podacom harku cislo uctu a zaskrtnut dobierka. Rozdiel v cene je 1,25 Eur ked to ide na dobierku. Tak znova preto mi take jednanie nedava iny zmysel, ako snahu vytiahnut od ludi peniaze a nic neposlat. Ale nech si urobi nazor kazdy sam. Preto som sem dal cely rozhovor.