Dnes okolo poludnia bola aj brána zatvorená, aj diera pri zelenej bráne zaplátaná. O inej diere som nevedel, ale pri druhej (južnej) bráne popri plote boli stopy a tam ďalej čiastočne zvalený plot, dalo sa prehodiť bicykel a prejsť. Cestou späť podvečer už bola obnovená diera pri zelenej bráne.
Ale ako je to celé divné. V civilizovanej krajine, pokiaľ by to nezvládol štát / kraj, by majiteľ nechal prechod, dal by tam pokladničku na „mýto“ na úrovni desiatok centov a určite by za to obdobie vybral dosť aj na celý nový plot, nieto len nejaký jeden diel. Neposkladáme sa na nejaký jeden diel plotu?
V civilizovanej krajine, by sa o obchadzku postaral kraj, pripadne vodohospodari. Co s tym ma sukromna firma. Este by mali problem, keby sa stala nehoda, lebo tam byva dost rusno kvoli kamionom.
A sipim, ze TSK pripadne Spravu ciest tiez nezaujimalo, ze tym firmam sa zvysia naklady, kvoli obchadzke pre zanedbanu udrzbu mosta, preco by mali byt ustretovi.
Uz tam chybaju len psy a bude po parade...
Ten most sa mal pôvodne len rekonštruovať, no počas rekonštrukcie zistili, že sa im rozpadá a musí ísť dole. Nechcem ťahať politiku, ale za to ďakujte smeráckej vláde, klamárskej, komunistickej, zlodejskej, že vládli 12 rokov v dobrých časoch už ako súčasť EÚ a tej panelky a mostov sa ani nedotkli a nechali to zájsť až do neopraviteľného stavu a teraz na to doplácajú ľudia nižším štandardom kvôli obchádzkam. Ale Matovič mal vraj počas rokov najťažších kríz všetko napraviť a každý naňho nadáva, ale až jeho vláda začala opravovať tento úsek cesty 9, vybrala Skansku na tunel Višňové, Budimex na križovatku D1xD4, a podobne dopadol aj most do Hlohovca, kde počas rekonštrukcie tiež zistili náhlu poruchu a most zavreli z hodiny na hodinu a chudáci obyčajní ľudia z Hlohovca do Leopoldova a späť museli jazdiť desiatky km navyše cez Sereď alebo Piešťany dlhú dobu.
nechapem ale toho mentala co spravi dieru do plota. potom ze su cyklisti povazovani za kktov - dakujem mu za "vylepsenie" mienky o nas.
velmi nestastny komentar. zistil som, ze su ludia co tadial dochadzaju do prace po cely rok.
frekventovana hlavna cesta- asfaltom vyliata panelka, s neexistujucou krajnicou, je to proste o hovne.
uz som to raz pisal-na kieho frasa je zadna brana zavreta, ked predna od cesty je stale otvorena ?
ja považujem zase za velmi nešťastný komentar tvoj na Gusta - prečo by majitel mal tolerovať taketo nieco a byt poskodzovany, alebo suplovat riesenie problemov niekoho ineho
ako to fakt by si si dovolil niekomu poskodit plot, lebo chces tadial prejst? to je poskodenie majetku, o nedovolenom vstupe na cudzi pozemok ani nehovorim. a je jedno ze sa ten usek zle obchadza - to nikomu nedovoluje poskodzovat cudzi majetok.
a presne pre takeho chovanie je problem s povolenim cyklociest a cyklotras. a mozno aj preto je probolem tam vybavit kratku obchadzku. lebo pumpickari sa nevedia chovat.
A po lese vam nevadi jazdit po sukromnom majetku? Tiez by to clovek mohol ohradit. Ved v podstate je skoro vsetko sukromny majetok ked vyjdes von z domu. Ako tu uz pisali, z jednej strany je to otvorene, je to vstup do viacerych firiem, tak preco neotvorit aj zadnu branu, ktora je tak ci tak cez tyzden otvorena.
lebo nieje ohradeny a ani znaceny. v lese si pozemky ohradzat nemozes. az na par vynimiek. na to su zakony. a porovnat les s arealom firmy je dost scestne, nemyslis? ak niekto zavrie branu a zalata dieru v plote, asi nechce aby mu tadial jazdili. a tych dovodov moze byt vela. nie len - toto je moje a nikoho sem nepustim.
takto len nasierate ludi. po tomto "ukone" ak by aj niekto chcel oficialne vybavit tadial obchadzku, verim ze ziskat suhlas by bolo velmi tazke.
este raz - fakt si niekto dovoli spravit niekomu dieru do plota a pride vam to normalne? to kam sa ako spolocnost posuvame?
To ste cez ten areal nesli ci co? Ved tam absolutne nejdes niekomu do firmy, aj ked podla katastra ta cesta patri tej poslednej firme. Cize podla tejto logiky nepojdes ani na parkovisko lidlu po zaverecnej, lebo je to ich pozemok, pesi chodis urcite len po chodnikoch a pod.
Nie, nesiel som tade, mam to dost od ruky..., iba cital a pozeral, a teda co sa mi nepaci je obhajoba protiprávneho konania (strihanie plota, vynucovanie si prava prejazdu) a navazanie sa do ludi, ktorym sa to nepaci a nezda normalne
Strihanie plota neobhajujem, len chapem ludi co tade chodia kazdy den do prace a inej moznosti nemaju. Hlavne ked to riesenie je naozaj jednoduche, nechat otvorenu branu, pricom to nie je brana do ziadneho zavodu ani nicoho co by mohlo niekomu ublizit. A z druhej strany to je nonstop otvorene, cize sa ani nemozeme bavit o vstup do uzavreneho arealu.
V civilizovanej spolocnosti by samosprava vybavila prejazd cez areal (aj za cenu nejakych obmedzeni pre cyklistov a financnej kompenzacie) alebo nejak rozumne oznacila obchadzku.
V civilizovanej spolocnosti, kde urady nefunguju az tak uplne pre blaho spolocnosti by sa zozbierala skupinka ludi, ktori by isli do tej firmy a snazili sa s nimi nejak rozumne dohodnut.
Na Slovensku sa na teba samosprava vykasle, resp ziadnu alternativu nevybavi. Niekto si zmysli, ze on ma pravo chodit na bicykli kade chce, tak firme prestrihne plot. Ked ho opravia, tak ho prestrihne zase. A ludia to este budu obhajovat, ze no a co, ze prestrihol, ved tadial chce chodit do prace a ten areal je z druhej strany aj tak otvoreny.
Usek cyklocesty pri Prilese sa uz asfaltuje.
Na Sihoti som tiez videl novy asfalt , tak snad na jesen, ako je tusim oficialny termin dokoncenia to stihnu.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ale ako je to celé divné. V civilizovanej krajine, pokiaľ by to nezvládol štát / kraj, by majiteľ nechal prechod, dal by tam pokladničku na „mýto“ na úrovni desiatok centov a určite by za to obdobie vybral dosť aj na celý nový plot, nieto len nejaký jeden diel. Neposkladáme sa na nejaký jeden diel plotu?
A sipim, ze TSK pripadne Spravu ciest tiez nezaujimalo, ze tym firmam sa zvysia naklady, kvoli obchadzke pre zanedbanu udrzbu mosta, preco by mali byt ustretovi.
Uz tam chybaju len psy a bude po parade...
velmi nestastny komentar. zistil som, ze su ludia co tadial dochadzaju do prace po cely rok.
frekventovana hlavna cesta- asfaltom vyliata panelka, s neexistujucou krajnicou, je to proste o hovne.
uz som to raz pisal-na kieho frasa je zadna brana zavreta, ked predna od cesty je stale otvorena ?
ja považujem zase za velmi nešťastný komentar tvoj na Gusta - prečo by majitel mal tolerovať taketo nieco a byt poskodzovany, alebo suplovat riesenie problemov niekoho ineho
a presne pre takeho chovanie je problem s povolenim cyklociest a cyklotras. a mozno aj preto je probolem tam vybavit kratku obchadzku. lebo pumpickari sa nevedia chovat.
takto len nasierate ludi. po tomto "ukone" ak by aj niekto chcel oficialne vybavit tadial obchadzku, verim ze ziskat suhlas by bolo velmi tazke.
este raz - fakt si niekto dovoli spravit niekomu dieru do plota a pride vam to normalne? to kam sa ako spolocnost posuvame?
a porovnat les s arealom firmy je dost scestne, nemyslis?
neviem co je na tom scestne, ked v oboch pripadoch je to nieci majetok.. ked uz ideme moralizovat, tak teda podme.
ps: https://www.google.com/search?q=vstup+do+lesa+z%C3%A1kon
https://www.ulpianus.sk/blog/8612
a podobne
V civilizovanej spolocnosti, kde urady nefunguju az tak uplne pre blaho spolocnosti by sa zozbierala skupinka ludi, ktori by isli do tej firmy a snazili sa s nimi nejak rozumne dohodnut.
Na Slovensku sa na teba samosprava vykasle, resp ziadnu alternativu nevybavi. Niekto si zmysli, ze on ma pravo chodit na bicykli kade chce, tak firme prestrihne plot. Ked ho opravia, tak ho prestrihne zase. A ludia to este budu obhajovat, ze no a co, ze prestrihol, ved tadial chce chodit do prace a ten areal je z druhej strany aj tak otvoreny.
Absurdistan...
"Vážska cyklotrasa: úsek Nové Mesto nad Váhom - Trenčín"
https://www.mtbiker.sk/forum/post2113501.html#p2113501
Na Sihoti som tiez videl novy asfalt , tak snad na jesen, ako je tusim oficialny termin dokoncenia to stihnu.