Ktora Samsung klima ti odisla?
13.06.2025 - 21:42:31
00
klasická samsung AR35 bola kupovaná v planeo.. a na slovensku klimatizéri očividne nechcú zarobiť.. pretože oni " neservisujú klímu čo nepredali" :D fakt výborný prístup...

nakoniec to bolo riešené cez reklamáciu keďže som našiel faktúru a bola ešte v záruke, vymenili vonkajší výmenník ktorý bol vadný. ale chladivo uníkalo stále (pravdepodobne ešte problém vo vnútornej, to už ale zmluvný servis samsungu odmietol riešiť.. :D proste WTF? tak sme na dotáciu zobrali novú...
13.06.2025 - 22:00:47
00
Ja som si chcel dat spravit pravidelnu udrzbu klimy, u firmy, ktora mi tu klimu instalovala, aby mi platila predlzena zaruka. Akosi nebol cas na objednanie mimo sezony. Teraz, v sezone, ked som uz mal cas, mi zadreli, ze su do konca augusta vybookovani.
Ak ti klimatizeri, ktorych si oslovil, su na tom rovnako, len ta odbili, lebo im to babranie sa s tvojou klimou, za to nestalo :-)

Klimu z Planea si si instaloval sam?
13.06.2025 - 22:23:56
00
Hovorim, klimou kurime, takze u nas ak sa nieco objavi tak cez zimu tj. Mimo sezony…

Taha sa to uz vyse roka.

Klima kupovana v planeo (ar35 v akcii za 600€) montaz som riesil cez inu firmu. 2 zimy vsetko fungovalo a klima bola jediny zdroj tepla pre cely dom. (115m2 uzitkovej a prijemnych 22,8 v celom dome)

Na prelome 23/24 vyskocila chybova hlaska “malo chladiva”.

Zavolal som firme co nam ju montovala, dosli, doplnili chladivo. O 2 tyzdne ale chybova hlaska vyskocila znovu. Oni to servisovat nebudu, nech to reklamujem kde som kupil.

Kedze som nevedel najst fakturu, a myslel som si ze klimu mame uz cez 2 roky = reklamacia je out. Zacal som hladat inu firmu co by dosla na servis…

Nebolo to easy ale nakonies som Nasiel, dohodli sme termin, dosli, prerobili spoje na trubkach s chladivom, naplnili… zase OK a o 2 tyzdne chladivo fuc.

Toto cele sa tahalo par mesiacov a uz bola pomaly jesen 2024.

Vtedy som skusil v zufalej chvilke prebehnut vsetky vypisy z uctov a narazil som na platbu za klimu( o 2 tyzdne koncila zaruka) takze som sa mylil a klimu sme mali kratsie ako som si myslel. Takze email do planea s vypisom z uctu… oni mi poslali fakturu.

Tak som zacal tiesit reklamaciu, poaneo ma odkazalo na samsung lebo oni klimy nereklamuju.

Samsung tiez nema oddelenie na reklamaciu klim a odkazali ma na ich zmluvne servisy.

Volam aj pisem do toho v BA, pani viac ako neochotna hned od momentu ked zistila ze klima nebola kupovana u nich (kua zmluvny servis by nemal riesit kde je klima kupovana, reklamacnu opravu predsa zaplati samsung a v pripade zamietnutia zakaznik…) nakoniec zacala hrat merveho brouka a nesvihala mi telefon…

Skusal som teda aj inych klimatizerov, pretoze ja som pre samsung potreboval len vyjadrenie nejakeho servisu s lokalizovanym problemom…. Nikto nebol ochotny dojst to servisovat ??

Tak som skusil zmluvny servis az niekde od komarna… tam boli ochotni ale ze cestovne naklady budu okolo 70€ lebo sak daleko to je… hovorim to mi je jedno, chcem to reklamovat a nikto na to nechce dojst ani kuknut…

Dosli, poriesili, zistili ze chyba je vo vymenniku vonkajsej jednotky, na zaruku sa objednal zo samsungu novy, dosli znovu, vymenili, napustili chladivom, presly zase 2 tyzdne a chladivo zase prec.

Tak im pisem ze to ocividne nebol jediny problem a je tam unik este niekde inde a treba to doriesit…

Odpalkovali ma tym ze na zaruku vymenili vymennik a viac a tym nemaju co robit ?‍♂️a kedze klima uz je medzitym mimo zaruku tak dalsi zarucny servis robit nebudu (podla mna to mala byt stale rovnaka reklamacia kedze ocividne nedoriesili problem)….ale to nikoho ocovidne nezaujimalo…

Tak sme sa na tu klimu vyprdli a zacali kukat po novej, vtedy som sa dostal k infu ze dotacia na tepelne cerpadla sa tyka aj klim a ze nas dom by mal splnat podmienky (nemame radiatory, nemame kotol na tuhe palivo atd. atd..).

Riesit klimu na dotaciu je klasicky slovensky zlozity proces (novu klimu sme kupovali v decembri 2024) uz je jun a este stale sa ta dotacia riesi ? (ono to sice ide cez zelena domacnostiam rovnako ako napriklad fotovolticke panely kde zakaznik plati menej o vysku dotacie…ale pri klimach to je tak ze zakaznik plati full cenu a potom trva meeeeesiace kym sa dostane k peniazom z dotacie….)

Kazdopadne sevisak co montoval novu klimu len krutil hlavou, nad postupom tych predoslych servisov, vravel ze tieto ar35 maju sem tam problem niekde vo vnutornej jednotke a ze ak budem chciet vedia sa to kuknut poriadne. Hlavne sa mala tiesit tlakova skuska az pokym sa neodstrania vsetky uniky a nie dokolecka plnit klimu a zakaznik plat za kazde naplnenie…

Tj. Vonkajsia + vnutorna jednotka u nich na firme a tlakovou skuskou postupne lokalizovat unik / uniky. Ale ze je otazne ci sa to pri tak lacnej klime financne oplati…ze moze to byt lacne ale taktiez to moze byt aj par 100€ a to uz sa pomaly dostavame na cenu novej klimatizacie…..

Takze momentalne mame od februara namontovanu novu, funguje vsetko super, stara lezi na povale a caka na svoj osud a my zatial od decembra cakame na dotaciu ?

Kazdopadne ma fakt zarazil fakt ze aj mimo sezonu servisaci niesu ochotny servisovat klimu ktoru u nich clovek nekupil… ako keby to nebolo jedno? Ved to ze nezarobil na predaji klimi, nic nemeni na tom ze ja som mu chcel dat zarobit na servise…
Tych servisov som obpisal/ obvolal fakt dost a pristup bol vsade rovnaky…

Pri servise hocicoho ineho som sa s takymto pristupom este nestretol…
14.06.2025 - 01:35:47
02
1) fachmani maju roboty dostatok (uprednostnia velke zakazky), fuser nemusi zvladnut komplikovanejsie ukony
2) opravovat po niekom je nevdacna robota s neistym vysledkom, napr. tvoj pripad - cena opravy vs cena novej
3) sezona je cely rok. klima / kurenie / vetranie...
.....
14.06.2025 - 08:23:53
00
nema v tom prsty aj samotny samsung? ocividne by tiez radsej predavali ako servisovali..
novu si zobral aku znacku?
“kuris” v jednej izbe a cez rekuperacku to tlacis do ostatnych?

kukal som ako puk ked si napisal ze aj klima je cez zelena domacnostiam a fakt, a zhladom na ceny klim pekna dotacia ked splnas podmienky.

len jedna info, pri paneloch by si mal tiez platit plnu sumu akurat niektore firmy ti riesia ako keby dopredu. ale tiez potom cakaju mesiace na poukazku co mi monter hovoril. akurat pri paneloch nevychadza ta dotacia percentualne tak pekne ako pri klime:)
14.06.2025 - 08:53:51
00
Mna zaujima teplotny komfort pri kureni klimou. Pokazil sa mi raz kotol na podlahovom a musel som kurit asi 5 dni klimou. To bol obrovsky rozdiel v pocite tepla, takom tom komforte. Neviem si predstavit tak fungovat stale.
14.06.2025 - 09:12:44
01
arrow_leftandrej25 napísal:
1) fachmani maju roboty dostatok (uprednostnia velke zakazky), fuser nemusi zvladnut komplikovanejsie ukony
2) opravovat po niekom je nevdacna robota s neistym vysledkom, napr. tvoj pripad - cena opravy vs cena novej
3) sezona je cely rok. klima / kurenie / vetranie...
.....

Mimo sezony nemaju co robit ani ti najvytazenejsi…

Ps: problem je v nejakom komponente na vnutornej jednotke… nie na potrubiach… tj. Problem je vyrobna vada a nie nieco co niekto neodborne nainstaloval…

Faktom proste je ze klimatizeri na slovensku zo zasady nechcu hladat chybu… idealne chcu len vymenit suciastku, doplnit chladivo a neriesit realny servis….

Im sa nechce robit tlakovu skusku a hladat unik…

Sezona nieje cely rok, viaceri mi potvrdili ze cez zimu maju brutal pohodicku, na slovensku sa klimy stale pouzivaju primarne na chladenie a cez zimu nieje problem dohodnut termin (vacsinou je dobodom nechut robit zlozitejsi servis) ?

mnavak samsung nema priamo seevisakov na klimu a namontovanu klimu musis servisovat na mieste… preto to outsorcuju na zmluvne servisy, len je smutne ked zmluvny servis ta posle do prdele s reklamacnym servisom ?

Tiez som kukal ako puk… nechcelo sa mi verit ze vies kupit klimu v podstate zadarmo ?

Ano viem ze pri paneloch to nieje tak pekne v percentach a ano firma caka… a je v pohode cakat na ovela vacsie peniaze… klima firmy cakat nechcu takze cakas ty ako zakaznik ?

Sesulak treba spomenut ze mame velmi vhodne dispozicne rieseny dom na kurenie klimou. Je to drevodom (vykureny je skoro okamzite) mame centralnu rekuperaciu ktora rozvadza teplo po celom dome….

A klima je v obyvacko kuchyno jedalni. Spalne su na opacnej strane domu a spalne aj cez den naschval zatvarame aby sa nevyhrievali (v spalni je prijemnych 20 stupnov, ja by som mal radsej 18 ale to uz manzelka protestuje ) ?

Zbytok domu ma 22,8 stupna :) komfortne celu zimu na teplaky a kratke tricko :)

Urcite velmi zalezi od druhu stavby a od dispozicie konkretnej stavby…

Mame aj podlahovku (zial investor do poteru zalial odporovy drôt) takze podlahovka je spustena len v kupelni.

Teplota vzduchu v dome je rovnaka pri klime ako bola aj pri pustenej podlahovke ale rozdiel v usetrenej elektrike je brutalny…

S podlahovkou to vychadzalo ltt na nulu pri 175€ mesacne za elektrinu. Pri kureni klimou byva 700€ preplatok pri rovnakych platbach.

Klima ktoru sme teraz zobrali je Inventor ultra comfort 3,5kw , je urcena na dlhodobe vykurovanie, na rozdiel od lacneho samsungu ma uz aj wifi, funguje do podstatne vyssich minusov, ma vyssiu ucinnost kurenia aj chladenia :)

V detskej izbe je este jedna predpriprava na klimu (tam mala ist ta stara samsung ako doplnkova klima pre istotu, ak sa ju podari opravit) uvidime ?
14.06.2025 - 14:53:40
00
Mozem technicku? V obytnom priestore - obyvacko/kuchyna by si mal mat rekuperacny vyduch OUT tak co ti nasava ten ohriaty/schladeny vzduch? Alebo mas v jednom priestore OUT aj IN ? To by malo nasledne ztazovat cirkulaciu vzduchu...
(pod OUT chapem "smer do priestoru" a IN chapem 'z priestoru" do sustavy)
14.06.2025 - 15:01:50
00
Samozrejme ze kazda izba ma privod aj odvod vzduchu…
14.06.2025 - 15:25:49
10
Tak to až také samozrejmé nebýva....
14.06.2025 - 16:34:04
00
to vobec nebyva samozrejme:) ja to tam mam len v obyvacke a spalni ale to je by design- chcel som to tak drevodom a vhodna dispozicia ti hra do karat. ja som to skusal s tym ze v obyvacko kuchyni kurim kachlami a centralna rozvadza do izieb. mam vsak obdlznikovy dom a komfort uz nie je idealny pri takomto type kurenia. v obyvacke 25 a v izbach/kupelni 21. a to mam profi zelezne vedenia reku zaizolovane a este aj umiestnene vo fukanej izolacii a velke strbiny v strope ( nie take male kruhove otvory) ja len aby to ludia nebrali ze rekuperacka je v tomto pripade zazrak - nie ori kazdej dizpozicii. kazdopadne ak to u teba funguje tak to super. lacne a pohodlne kurenie/chladenie
14.06.2025 - 17:19:19
00
Mne este vrta v hlave, kde sa ten studeny vzduch odovzdava. V zime s rezimom bypass sa odovzda teply vzduch vo vymeniku, ale studeny?
Hladam podobne riesenie uz roky a kazdy mi vravi, ze to nie je realizovatelne. Chcel som dat klimu na potrubie pri vstupe vzduchu do domu...
14.06.2025 - 19:27:26
00
pokial si pamatam vymennik sa dava na vystup rekuperacky do domu (reku ti chce dat do somu dajme tomu 20 stupnovy vzduch a ty ho prihrejes/prichladis). chcel som to ale prilis drahe a prilis komplikovane
14.06.2025 - 19:33:22
00
Vzduch nie je veľmi dobrý vodič tepla😉....treba veľké objemy, aby si to teplo rozviedol
14.06.2025 - 20:09:28
00
keyboard_arrow_up