V sobotu to začalo parádnym slnečným výletom cez Rakúsko a návrat cez ČR. Počasie parádne, slnečno a jasno. Trasa bola trošku dlhšia ale zasa nebolo nič náročné na stúpania a pod. V Rakúsku trasy parádne, čisté asfaltky al. pevné šotoliny. Stále bolo čo pozerať.. Príroda, pamiatky, veterné vrtule... Prvá dedina Hohenau a posledná Katzelsdorf. Pri vjazde do ČR som videl, že sa začína nad Břeclavou formovať búrka. Rýchlo v hlave plán, kde to dotiahnuť, tam sa ukryť, potom pokračovať. Stíhal som pred 21h na Pohansko, kde som sa ukryl pod zámočkom. Poriadny vietor, hustý dážď, tak do 22h som čakal v Obore Soutok, kedy to prestane. Presne o 22h som vyrazil cez les, čakalo ma ešte vyše 30km šlapať lesom a hrádzou Moravy a zasa lesom domov. Daniele stáli v lese na ceste, musel som zastaviť a plašiť ich, nech uskočia. Asi 2m odomňa divá sviňa s mladým v tráve pobehla vedľa mňa... Viacej zážitkov večer v lese ako cez deň. Do polnoci som stíhal a dobre špinavý ja aj bicykel. Trasa: cez les na hrádzu Moravy - Sútok Moravy a Dyje zo Slovenskej strany - Hohenau - Drosing - Jedenspeigen - Durknurt - Waidendorf - Velm Gotzendorf - Grossinzersdorf - Zistersdorf - Ringelsdorf - Niederabsdorf - Dobermannsdorf - Altlichtenwarth - Reintal - Katzelsdorf - Boří dvur - Dianin chrám - Břeclav - Pohansko - Obora soutok - Hrádza Moravy - Adamov a lesom domov. 183km, 950v.m.
juju_pepe vola sa to VIEHVERKEHR - vsade na vedlajsich cestach, aj na cyklotrasach najdes. Uz ma aj nejaka ta kravka nahanala
Este sa daju najst upozornujuce tabule na vlka - hlavne pri Kaprune
Vyjazd paradny, ako vzdy. Akurat som to trochu okorenil tym, ze som neodhadol kopce a teplo. Duplovane, ked mam tento rok najazdeny prd. Prva polka, najvacsie kopce, cca 4,5h, som siel bez pauzy, bez jedla, len voda.. No a aj ked bola druha polka „vyskovo" pokojnejsia, zacal som citit prehriatie organizmu, aj ked som relativne dost pil (na mna). Stastie, ze sa vecer ochladilo, inak by som si asi zas oddychol niekde v lese pri ceste na zemi natiahnuty 😅
Vacsina asfalt, sem tam lesy, luky (80:20).
Cesta od Kriváňa do Divína (popod novu, este nespustenu dialnicu) cista psychiatria, premavka nehorazna a hlavne nakladne auta. Neviem ci sa vsetci ponahlali uz domov, bol som tam o cca 14-15hod, ale musel som odtial zmiznut a ku koncu som to vzal lesom.
Po roku opat chata/workshop (uz 10 vyrocie) s kolegami a u mna take pravidlo, ze v piatok vzdy beriem dovolenku a nieco pojazdim v okoli.
Tento krat bola chata v Chocholnej, tak trasa bola Kykula, Velky lopenik, Velka javorina, Haluzice a spat na chatu. Worksrot bol (minuly vikend ) naparadu 🤪
dnes pekne hnusne, asi slaba aklimatizacia - Baske - Homolka - D.Poruba po cervenej do Teplic a popod Klepac, Velke luky domov
posplachovane po burkach, zjazdy nic moc, len stale davat bacha co clovek stretne. napr. taku uzovku z ktorej by sa aj najest dalo.
padak na modrej z Baskeho je preryty, sypky ale zatial zjazdny, zacina sa tvorit V-kco
Trtavka
z Poruby ku kaplnke - so spomienkami na maraton v podobnom pocasi
cervena
Kamenne vrata
bager
na Velkych lukach
Tak dnes to teda fakt šlo... Vnútrozemie ešte zavreté, takže som tu sám. Oproti predpovedi (azzuro) sa udial dážď a krúpy, ale tá atmosféra stála za to - dúhy sa pretekali, ktorá bude najdramatickejšia. A vietor, ktorý tiež nemal byť, ma potom rýchlo vysušil. Spokojnosť preveliká. Prespím v aute, takže nočný mráz neva, zajtra pokračko. Milujem to.
Dnes sme sa trocha zničili okruhom po kopčekoch okolo Puchbergu am Schneeberg. Krásne zvážnice i keď dlhé a strmé, ale zvládol som ich zo sedla. Väčšina "osviežovní" mala Ruhetag.😣
Trasa: Würflach - Teichwiese - Puchberg - Mamauwiese - Grünbach - Würflach.
A ešte dve - tie sú trochu podvod, bajk som musel nechať na začiatku podmočeného vresoviska asi o 5 km skôr, ktoré som mal problém preskákať aj bez bajku. S bajkom na chrbte som zahučal do blata Rauðuauga (Červené oko), prameň rieky, ktorú som brodil na fotke vyššie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Uz rozumiem, preco sa jeden segment vola Hirschbichlrampe in den Himmel
Este sa daju najst upozornujuce tabule na vlka - hlavne pri Kaprune
Vacsina asfalt, sem tam lesy, luky (80:20).
Cesta od Kriváňa do Divína (popod novu, este nespustenu dialnicu) cista psychiatria, premavka nehorazna a hlavne nakladne auta. Neviem ci sa vsetci ponahlali uz domov, bol som tam o cca 14-15hod, ale musel som odtial zmiznut a ku koncu som to vzal lesom.
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2419692/bicykel-lunch-ride.html
(trocha som tie fotky zmensil, nech vam to poniektorym nenici datove programy na mobiloch)
Tento krat bola chata v Chocholnej, tak trasa bola Kykula, Velky lopenik, Velka javorina, Haluzice a spat na chatu. Worksrot bol (minuly vikend ) naparadu 🤪
posplachovane po burkach, zjazdy nic moc, len stale davat bacha co clovek stretne. napr. taku uzovku z ktorej by sa aj najest dalo.
padak na modrej z Baskeho je preryty, sypky ale zatial zjazdny, zacina sa tvorit V-kco
Trtavka
z Poruby ku kaplnke - so spomienkami na maraton v podobnom pocasi
cervena
Kamenne vrata
bager
na Velkych lukach
Trasa: Würflach - Teichwiese - Puchberg - Mamauwiese - Grünbach - Würflach.
A ešte dve - tie sú trochu podvod, bajk som musel nechať na začiatku podmočeného vresoviska asi o 5 km skôr, ktoré som mal problém preskákať aj bez bajku. S bajkom na chrbte som zahučal do blata
Si ma dostal, chvilu som nad tym o (ð) cistil display, kym som si to nepriblizil...
Si ma dostal, chvilu som nad tym o (ð) cistil display, kym som si to nepriblizil...
Scenerie su zaujimave, pre nasinca urcite exoticke, ale osobne by som prirodu bez stromov za krasnu nikdy neoznacil