Btw vdaka tomu videu so Zdechovskym som chcel vediet s akym samopalom sa to hral Minko a zistil som nasledovne.
Nemam sice Instagram ani FB, ale co som videl clanky a malicke videa v nich Minko ma doma podla vsetkeho Striboga SP380 (alebo SP9A3).
https://www.facebook.com/TelevizneNoviny/posts/europoslanec-milan-mazurek-zo-strany-republika-zverejnil-v-nedeľu-video-na-ktoro/1118987770275653/
Na tom by nebolo nic zle, Stribogy su velmi pekne zbrane (vyrobca GP), ale mna na videu zaujalo, ze Minka donho strka 30 ranovy zasobnik, co je zakazany doplnok zbrane (Zákon č. 190/2003 Z. z. o strelných zbraniach a strelive, § 5 ods. 3 písm. j) a Minko sa tym dopustil priestupku, respektive trestneho cinu...zalezi od OCTK, pripadne prokuratora.
Trestný zákon (č. 300/2005 Z. z.)
§ 294 – Nedovolené ozbrojovanie
(1) Kto bez povolenia vyrobí, dovezie, vyvezie, prevezie, obstará, prechováva, nosí alebo inak zaobchádza so zbraňou kategórie A
alebo jej zakázaným doplnkom...
Pripadny trest.
Sankcie:
Trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov
Možné zhabané veci, záznam v registri trestov
To ukazuje aky slaboduchy je tento jedinec, pretoze sa necha verejne prichytit pri pachani trestneho cinu. Holt komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí.
Edit: Aby som bol spravodlivy Minko moze mat udelenu vynimku od Poskoc-Kvietka, ale silne pochybujem, ze o nu na ten zasobnik ziadal a hlavne, zeby ju aj dostal.
Nas stat si nepraje, aby sme sa vyzbrojovali velkokapacitnymi zasobnikmi.