pokuta je o nicom, to zaplatime my. Do basy s nimi.
19.06.2025 - 21:50:35
512
Ako znížiť deficit.

Ja som už starobný dôchodca. Som za zrušenie trinástych dôchodkov. Som za zrušenie vlakov zadarmo pre dôchodcov. Prečo by tieto výhody mali mať všetci dôchodcovia? Teda aj tí bohatí?

Ten istý názor má aj moja 87-ročná mama, bývalá učiteľka. Pred cca 20-imi rokmi súhlasila aj s tými Zajacovimi 20-korunovými poplatkami za návštevu lekára.

Je problém to zrušiť, lebo všetky strany sú z toho posraté. Nikto dnes nedokáže povedať, že si treba utiahnuť opasky. Naposledy to dokázala povedať SDK (nedkôr SDKÚ), keď naprávala ekonomické prúsery Mečiara.
19.06.2025 - 23:00:38
223
pán Káčer
thumb_up0thumb_down
19.06.2025 - 23:20:23
08
arrow_leftlaco napísal:
Ako znížiť deficit.

Ja som už starobný dôchodca. Som za zrušenie trinástych dôchodkov. Som za zrušenie vlakov zadarmo pre dôchodcov. Prečo by tieto výhody mali mať všetci dôchodcovia? Teda aj tí bohatí?

Ten istý názor má aj moja 87-ročná mama, bývalá učiteľka. Pred cca 20-imi rokmi súhlasila aj s tými Zajacovimi 20-korunovými poplatkami za návštevu lekára.

Je problém to zrušiť, lebo všetky strany sú z toho posraté. Nikto dnes nedokáže povedať, že si treba utiahnuť opasky. Naposledy to dokázala povedať SDK (nedkôr SDKÚ), keď naprávala ekonomické prúsery Mečiara.

Hanbim sa, ze ma predbehol dochodca - zaciatocnik. Kde sa da tato peticia podpisat?
19.06.2025 - 23:30:13
48
No a teraz si povedzme pravdu. Politici sa boja, ako by väčšinovo zbastardený národ reagoval, keby komunikovali isté veci jasnejšie.
20.06.2025 - 06:39:23
00
Ako tiež dôchodca by som tiež tieto myslim zakerne benefity oželel. Aj tak sa s nimi snažím pomôcť UA.
Povedať a uskutočniť veci ktoré by naozaj pomohli sú kvôli mentalite slovace skoro nemožné. Náš totiz naučili len prijímať a nie dávať.
20.06.2025 - 07:52:59
015
arrow_leftpetersa napísal:
No a teraz si povedzme pravdu. Politici sa boja, ako by väčšinovo zbastardený národ reagoval, keby komunikovali isté veci jasnejšie.

Mozno ma klame blednuca pamat ale posledna sada politikov s odvahou postavit sa s doraznou zmenou bola particka okolo Dzurindu a Miklosa. Netvrdim, ze boli dokonali a ze tiez im nezostala sem tam skvrna na povesti ale popoliezlo to trocha.
Stavat budovanie stastnej buducnost na pochvale od dochodcov je neskutocna hlupost. Ktoreho z nich (z nas?) zaujima co bude za desat rokov? Kolkych zaujima uz len cena toaletneho papiera a dostupnost liekov? Preco ich ma zaujimat zdravotnictvo ak vacsina ich problemov je na hranici liecitelnosti, preco ich ma zaujimat vzdelavanie ak maju problem zvladnut novy mobil ci ovladac televizora ... vacsinu zivota prezili v smrade a smogu a teraz maju trpiet pre zlepsenie zivotneho prostredia? Maju cenu len raz za styri roky - pri vobach :-(
20.06.2025 - 08:23:31
016
Ale aj potom kvôli tomu Dzurinka/Miklos skončili a nastúpil Fico, ktorý z toho žil. Dnes je ale národ oveľa viac zbastardený ako vtedy, a to z rôznych strán. Tu 13.dochodok, vlaky, tu Matovičova "rodinná" politika, tu politika "ani o cent za energie naviac". Aj ta mantra, že budeme šetriť na "štáte" a nie na ľuďoch. Ľudia=štát. Do čerta už aj v tom PS či SaS. Ako keby úplne všetky strany považovali vlastný národ za úplných debilov.
20.06.2025 - 09:26:48
00
a nepovažujú?
20.06.2025 - 09:35:35
03
V každej strane stranícku viac menej komunikáciu voči verejnosti riadia nie samotní politici, ale komunikační ľudia. Tí sa riadia nie hodnotami, ale dopadmi komunikácie na verejnosť, preferenciami, prieskumami, lajkami, sledovanosťou, psychológiou atď. Takže skrátka komunikácia politikov sa často vyhýba témam, pri ktorých si komunikační poradcovia myslia, že by prišli o body. A politici ich rešpektujú, lebo sa v tom vyznajú menej a krvavo ich platia, takže ich "musia" rešpektovať, lebo však na čo by ich inak platili.
Poznám pár vyšších straníckych ľudí v rôznych stranách, občas o tom dávame reč a je to viac či menej rovnaké v každej strane.
20.06.2025 - 09:41:28
03
Ok, takže z toho vyplýva, že "absurdnú" politiku robia lebo "absurdný" národ, tak?
20.06.2025 - 09:47:19
00
Nuž, odpovie major Haluška:
https://youtu.be/02wB3om_Mbo?si=_wqq4UG1hrN2Iu7i
20.06.2025 - 09:54:37
00
Ono je to už ale skôr v rovine sektárstva, pretože Smer robí všetko presne naopak ako nasľubovali a až na občasné pošomranie nejak percentá nestrácajú. Žiadne šetrenie na sebe, doživotná renta, zvýšenie platov cez obídenie pravidiel, bezprecedentné nákupy na MO, zvýšenie DPH, zavedenie transakčnej dane, zrušenie rodičovského bonusu, zrušenie zatiaľ jedného štátneho sviatku, rozhadzovanie na estrády počas osláv SNP a Cyrila a Metoda, jedna z najvyššich inflácií v rámci eurozóny a dotklo sa to prakticky iba Hlasu, v ktorom nemajú "charizmatického" lídra, keďže ten sa odpratal na prezidenta. Jediná cesta je, že z týchto ekonomických analfabetov, ktorí ešte nie sú natoľko opantaní ruskou propagandou a neprechádzajú do Smeru alebo Republiky, urobiť nevoličov. A zodpovednému voličovi bez vajatania a vykrúcania tlačiť, že škrty sú skutočne potrebné a bude sa treba postarať sám o seba. Dúfam, že by sa našlo 6-8% zodpovedných voličov, ktorí by toto ocenili.
20.06.2025 - 10:08:28
00
pritom staci zrusit vlaky "zadarmo" a 13. dochodky, a dajme tomu 30% usetrenych penazi dat tym dochodcom a (hlavne) neuplnym rodinam, ktori su skutocne ohrozeni chudobou - a nie plosne rozdavat nase buduce dochodky takym, co dnes maju 800eurove dochodky
20.06.2025 - 11:27:00
11
namiesto toho nám "bohatým" zrušia ešte aj prídavky na deti a adresne ho presunú do nejakej rezervy PP
20.06.2025 - 11:37:38
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu
keyboard_arrow_up