a este piju tekvicove latecka
20.06.2025 - 20:38:02
01
Hmm asi som nejaky divny ked sa mi nikdy od "ziletkarov" nedostalo takychto praktik co sa tu siahodlho opisuju a to jazdim aj s 800vkami rajdami po asfaltkach v karpatoch
Ci to nahodou nebudu len bludy 🤔
20.06.2025 - 21:31:37
00
Tak neviem, ja nevedomky posudzujem druhych podla seba. Pokial by som sa v rovnakej situacii zachoval inak a neohrozoval seba a ostatnych, tak to asi beriem inak ako ty, ktoremu to mozno prijde v pohode a mozno by si sa zachoval rovnako. Ja nechodim napriklad ani pesi na cervenu a je jedno ci nieco ide alebo nie. Ale vsimam si i druhych ako reaguju na niektore manevre ziletkarov ... napriklad sa za nim obzrie ked ho tesne oproti lizne alebo spravi vlnu ako ked ta znenazdajky tesne predbehne auto. Ty to mozno zase nevidis. Viem jazdit mozno lepsie ako vacsina ziletkarov, v lese tesne minam stromy a to celkom svizne aj ked sa medzi ne zmestim ltt ... tak ako tesne jazdia poniektori ziletkari tak to by som si nedovolil.
Ale niesom svatusik, v BA som sa naucil mat na salame druhych pokial maju oni na salame mna. Napriklad vbehnes mi do cesty pokial mas cervenu a k tomu este vidis ze idem - je mi to jedno, tiez ta mam na salame a nespomalujem ... obcas mozes dostat i jemny pohlavok
20.06.2025 - 22:03:51
00
No prave preto ze jazdim ako mtb tak aj cestu to podla mna viem posúdiť z oboch stran. Nemam potrebu na tesno obiehat inych cyklistov. Neviem na co by to bolo dobre. Ked sa splasi tak mozme lahnut obaja.
Ale ak je za tebou niekto a ty ides predbiehat a nepozries sa ci uz nahodou nepredbiehaju aj teba tak si za to mozes sam. Rovnako to funguje aj v aute.
Jazdit po hradzi a este na mtb je podla mna somarina. Ak iny bike nie je tak sa to da pochopit, ale aj tak by som asi siel inam.
20.06.2025 - 22:22:29
02
Ja sa za seba pozeram vzdy, aj ked som pesi. Ale prd mi je to platne ked sa obzriem, vidim tam cakat ziletkara ktory ide rovnako rychlo ako ja, dam znamenie rukou a zacinam obiehat a dobre ze sa tam netukneme. Pamatam jeden konkretny pripad ked sa mi to stalo po tom co som ho predbehol, kus dalej uz boli ludia tak som siel opatrnejsie takze sa zjavil za mnou ked som takto pustal ludi z protismeru. Tak ako pisem sme sa skoro zrazili ale kus dalej uz cakal on kym prejdu dvaja oproti, presli a vyrazil bez naznaku obzretia. A to je jeden pripad co som si isty ze som ho predbiehal a vedel ze idem rychlejsie.
Za mna je blbost jazdit po hradzi bomby na ziletke ked su tam ludia. Ja osobne nemam problem pockat a tahat sa za niekym pomalsim ked nemozem predbiehat alebo by to predbehnutie bolo tesne. Ani na trailoch nemam problem viezt sa za niekym pomalsim a to aj ked som skusal jazdit Stravu na cas. Takze opat "podla seba sudim teba". Aj ta hradza by bola super ak by tam nejazdili agresivny jazdci.
21.06.2025 - 04:13:00
01
No...a mne bude VTV vypisovať že problém bude asi vo mne 😂😂😂 ... Zjavne nie som sám podľa toho čo píše a-biker.Samé problémy. No len my dvaja asi jazdíme častejšie ako on na tej svojej električke 🫢
21.06.2025 - 07:14:34
00
arrow_leftscarinko napísal:
Hmm asi som nejaky divny ked sa mi nikdy od "ziletkarov" nedostalo takychto praktik ...
Ci to nahodou nebudu len bludy 🤔

Nie sú. Ja jazdím po bratislavských hrádzach veľmi málo, párkrát do roka a okrem vyslovene off-sezóny som zažil rýchle tesné predbiehania či myšičky žiletkárov v lycre či už na dunajskej hrádzi alebo na Jurave skoro vždy. Pre mňa je nepochopiteľné, keď niekto naháňa tepy a segmenty na hrádzi uprostred leta.
Ale nie je to iba na Slovensku, takto nepríjemne jazdiacich žiletkárov som stretol veľakrát aj napríklad v Nemecku či Holandsku. A vďaka boomu gravelu je ich viac a viac.
21.06.2025 - 08:31:53
01
xyz to je tak, ja chodím zajazdiť aby som si to užil a nie aby som sa nervačil. Netvrdím, že občas sa nenaštvem aj ja. Ale ver mi nestojí to za to. Keď viem že niekde ma čakajú nepríjemné situácie tak sa tomu miestu snažím vyhnúť. To sa dá skoro vždy. Nemám potrebu vypisovaním na fora ako mi iní prekážajú.
A k tomu častému jazdeniu by si možno bol prekvapený.
21.06.2025 - 09:22:00
00
To je super že sa vieš takým miestam vyhnúť... Ja žiaľ musím jazdiť medzi samými sviatočnými bicyglistami kým sa dostanem z mesta von... Ozaj by som si mal dať kameru na bicykel...Liberecká perla by sa nechytala
21.06.2025 - 09:34:45
00
Kde je vôľa tam je cesta.
21.06.2025 - 12:26:36
00
A co sa ma teleportovat?
21.06.2025 - 13:33:32
00
Nie, nech sa prispôsobí tým sviatocnym cyklistom. Vypisovať na net ešte nikomu nepomohlo.
21.06.2025 - 13:49:39
00
VTV ty si nový Šalamún...podľa teba táto téma by vlastne ani nemala existovať... Ono mňa už keď niečo ozaj naštve tak to rovno poviem na mieste dotyčnému
21.06.2025 - 14:08:49
00
A pozoruješ, že sa pre teba niečo zlepšilo ak si niekoho zdžubal? To nie je riešenie! Tu treba osvetu aby ludia pochopili že na cyklo ceste nemajú chodci čo robiť. Cyklisti by si medzi sebou majú najviac rozumieť a nie sa obmedzovať. Ja viem, že je to utopia ale jedine tak sa to vyrieši. Hulákanim po sebe určite nie.
A neboj aj ja občas vybuchnem a niekomu vynadám. No potom ma to mrzí a viem, že to nie je správne.
U nás teraz je nový cyklochodník kde je viac peších ako cyklistov. Keď vidím, že by som musel klučkovať medzi nimi pretože na zvonček nereagujú. Tak radšej zidem na cestičku v tráve a mám pokoj. Prejdem ten úsek aj rýchlejšie.
21.06.2025 - 14:27:10
00
Vypisovať nemám...zdžubať nemám... Ale na tých chodcov mám v poslednej dobe inú vec... Zaflekujem im za zadkami až uskakujú nabok,alebo napodobním brechot psa,alebo zakričím Bééé... Vyskúšaj,je to sranda
21.06.2025 - 14:50:08
00
keyboard_arrow_up