Menil si
kľuky za Shimano? So Shimano kľukami som nikdy takýto problém nemal.
Shimano stred je riešený takže medzi vnútornými krúžkami ložisiek nie je žiadny doraz. Preto sú citlivé na dotiahnutie kľúk a treba ich doťahovať iba jemne aby sa vymedzila vôľa,
Kluky som nemenil, menil som stred. Stary Samox isiel prec, novy je Shimano RS501. Stare
kluky (medzicasom som zistil, ze tiez Samox), isli na ten novy Shimano stred. A ako som pisal vyssie, po dotiahnuti lietali hore-dole, brutal vola, zrejme kvoli tomu, ze ten Shimano stred je mozno o nieco kratsi, aj ked ten povodny Samox je 68mm. Takze som tam pichol tu BBB 1mm podlozku a nemam teraz z toho dobry pocit, lebo sa mi zda ze prave ta tlaci na tu krytku loziska viac ako je zdrave... aj ked zatahoval som to momentovym klucom a urcite som tej klukovej skrutke nedal viac ako je predpisane.
Ked roztocim kluku (bez retaze), neurobi sama ani polovicu otacky, citim tam dost odpor... Mam tu kluku povytiahnut aby tam nebol az taky tlak? Ono mozno po zabehnuti lozisk to bude tak akurat, aj ked teraz je to dotiahnute viac, ale to ukaze az cas...