Cvrkot volnobežky znamená pomalšiu jazdu bez šliapania, ale je počuť, preto sa chrbtom otočení ľudia ubýbajú do strany. Aj to aj v prípade, keď bike tlačím v podchode, kde ten dtswiss orech robí ozvenu. Potom sú prípady, keď zvoním, kričím a sú ako nahluchlí. 2,3 turistky s paličkami kecajú o svojich veciach a môžu okolo nich aj traktory padať. V poslednom metri to započujú a zľaknuto uskakujú nelogicky, alebo proti pravidlám na opačnú stranu, kde som bol rozhodnutý prejsť, alebo ostanú zlaknuto stáť ako v tranze, ako vystrašené zviera pred autom, alebo dokonca utekajú vpred. Dospelí ľudia. Takej pani by som vodičák nedovolil. Nenadávajú mi, neodzravia, cítiť tam že sa zlakli. Šieľ som 10km/h, zvonil a v pohode zastavil. Ešte jej partner ju 3x upozornil aby sa uhla a akoby nechápala čo od nej chce. Tlačí v invalidnom vozíku svoju matku a rozbije dvere obchodu, alebo vrazí do nohy okoloidúceho chodca, sadne na
bicykel a
brzdí nohou o zem. Takých ľudí je plné mesto a rozhodne netrpia demenciou. Nie každy má prirodzené vlohy nechaosiť vo verejnom priestore. Na jarmoku jej opakovane poviem "dovolíte prosím", keď chcem prejsť, lebo zavadzia a je rovnako zľaknutá, zo svojho neviem nad čím rozmýšla a nevníma okolie.