Tuto presne vidieť tú našu neohľaduplnosť, zadubenosť, keď myseľ nie a nie sa otvoriť aby sa dalo spolunažívať s kýmkoľvek. A pritom stačí tak málo.
16.07.2025 - 10:07:05
614
Vozil som na cestaku min.rok zvonček,tento rok bez neho. Cvrkot volnobežky je účinnější,vieš ho použít vždy,aj keď by zvonček pre predbiehanych mohol znieť zbytočne použitý(ano všetci sme zažili,načo zvoniš...) Volnobežka vyvolává respekt,ľudia sa naučili ,že cvrkot=vyššia rychlost,teda ti chápavější...U detí zároveň nemôžeš nikdy predpokladať , že ti nevojdu do dráhy,sú to deti a nevedia sa sústrediť na to ,aby išli rovno ,zaujíma ich všetko naokolo.
16.07.2025 - 11:41:52
01
arrow_leftpeter120 napísal:
Mne prijde pateticke, ze cyklista jazdiaci na "svojom" ma byt v strese.

Kefalin co si predstavujete pod "na svojom" ? Lebo debata zatial o velodrome nesla, okrem toho ze nam ho pan Malicek zabudol postavit...

edit: jo a este k tej dialnici - cize ked na dialnici v 130 km/h sundas auto, ktore sa tam motalo 90-tkou, tak pan sudca popraje dobre zdravie a pusti ta domov ?
Som tak nejak doteraz zil v tom, ze na okruhu, na zjazdovke a v podstate tak nejak v zivote plati, ze zodpovednost ja na tom co je vzadu, ked chce byt rychlejsi
16.07.2025 - 11:45:33
03
JOLI To nie je hlúpa poznámka. Jednoducho to tak je. Snáď je logickejšie keď rýchlejší jazdec upozorní že chce predbiehať. Aj ty sa neustále obzeráš či ťa niekto nejde predbiehať? Tomu neverím. A autá maju na sledovanie čo sa deje za nimi povinné zariadenia napr.zrkadlá.
Ešte jedno že nikto neukazuje rukou ked odbočuje. Ty ukazuješ rukou ked niekoho predbiehaš? Tiež je to v predpisoch.
Ale jazdi si ako chceš mne je to fakt jedno.
16.07.2025 - 11:58:02
00
joli má určite na tých aero riaditkách zrkadielko (ako v tom spomínanom aute ) a pravideľne kontroluje situáciu za sebou
16.07.2025 - 12:03:15
02
:D :y:
16.07.2025 - 12:04:11
00
arrow_leftlapaloma napísal:
joli má určite na tých aero riaditkách zrkadielko (ako v tom spomínanom aute ) a pravideľne kontroluje situáciu za sebou

Áno, na tento príspevok so zrkadielkom som čakal ako ďalšiu doporučenú vec po zvončeku do diery v baranoch.
16.07.2025 - 12:47:29
00
arrow_leftVTV napísal:
JOLI To nie je hlúpa poznámka. Jednoducho to tak je. Snáď je logickejšie keď rýchlejší jazdec upozorní že chce predbiehať. Aj ty sa neustále obzeráš či ťa niekto nejde predbiehať?

Predstav si, že áno. Existujú aj takýto ľudia a radím sa medzi nich. Neuveriteľné, však? Ako sa obzerám do spätného zrkadla v aute tak to isté robím aj na bicykli pozretím za seba.
16.07.2025 - 12:49:11
02
Prosím a v ako časovom intervale stačí každých 5 sec alebo raz za minútu? Joli nemotaj sa do toho. Je jasné, že tý čo jazdia pravidelne to majú zmáknuté. Ale to nezaručuje, že nemôže prísť ku kolizii. Môžu mať na to vplyv rôzne faktory ako zákruty, vlnky atd. Preto je lepšie ked upozorní ten ktorý vidi ako prvý. To je môj názor a tým tu už končím.
16.07.2025 - 12:59:28
00
arrow_leftJOLI napísal:
Áno, na tento príspevok so zrkadielkom som čakal ako ďalšiu doporučenú vec po zvončeku do diery v baranoch.

Zrkadielko na aero bicykel je blbosť z hľadiska aerodynamiky.
Takže zadná kamera a vpredu vodorovne display v aero kryte.
:-)
16.07.2025 - 13:07:58
01
arrow_leftKice napísal:
Zrkadielko na aero bicykel je blbosť z hľadiska aerodynamiky.
Takže zadná kamera a vpredu vodorovne display v aero kryte.
:-)

A predstav si, ze ja mam na aero riaditka este aj zrkadlo, v sklopenom stave ho dokonca ani neni moc vidiet a ked potrebujem, si ho vyklopim, ale moc ho nepouzivam, nakolko som zistil, ze radar mi uplne staci.

Prílohy:

zrkadlo1.jpg
zrkadlo1.jpg 11.88 KiB thumb_up0thumb_down

zrkadlo2.jpg
zrkadlo2.jpg 128.04 KiB thumb_up0thumb_down

16.07.2025 - 13:51:35
01
arrow_leftkajto napísal:
...Volnobežka vyvolává respekt,ľudia sa naučili ,že cvrkot=vyššia rychlost,teda ti chápavější....

Nerad ti kazim iluzie, ale min. od dob starovekeho Egypta, cvrkot/bzukot znamenal predzvest nicoho dobreho. Vtedy to bol obrovsky roj kobyliek. Teraz je to volnobezka na bicykli ,pravdepodobne niekoho premotivovaneho, takze ak niekto pri zacuti toho zvuku uhyba, je to skor pud sebazachovy a nie respekt. :-D
16.07.2025 - 14:15:47
00
Premotivovaný pravdepodobne neprestane šlapat takže necvrlika,my cvrlikame ,keďže nám je to jedno ,nezávodime. A je mi jedno ,či sa uhýba kvôli pudu sebazáchovy,alebo z rešpektu ,nemá prečo jazdiť v ľavom pruhu ,pokiaľ neobchádza prekážku.
16.07.2025 - 14:34:17
00
Cvrkot volnobežky znamená pomalšiu jazdu bez šliapania, ale je počuť, preto sa chrbtom otočení ľudia ubýbajú do strany. Aj to aj v prípade, keď bike tlačím v podchode, kde ten dtswiss orech robí ozvenu. Potom sú prípady, keď zvoním, kričím a sú ako nahluchlí. 2,3 turistky s paličkami kecajú o svojich veciach a môžu okolo nich aj traktory padať. V poslednom metri to započujú a zľaknuto uskakujú nelogicky, alebo proti pravidlám na opačnú stranu, kde som bol rozhodnutý prejsť, alebo ostanú zlaknuto stáť ako v tranze, ako vystrašené zviera pred autom, alebo dokonca utekajú vpred. Dospelí ľudia. Takej pani by som vodičák nedovolil. Nenadávajú mi, neodzravia, cítiť tam že sa zlakli. Šieľ som 10km/h, zvonil a v pohode zastavil. Ešte jej partner ju 3x upozornil aby sa uhla a akoby nechápala čo od nej chce. Tlačí v invalidnom vozíku svoju matku a rozbije dvere obchodu, alebo vrazí do nohy okoloidúceho chodca, sadne na bicykel a brzdí nohou o zem. Takých ľudí je plné mesto a rozhodne netrpia demenciou. Nie každy má prirodzené vlohy nechaosiť vo verejnom priestore. Na jarmoku jej opakovane poviem "dovolíte prosím", keď chcem prejsť, lebo zavadzia a je rovnako zľaknutá, zo svojho neviem nad čím rozmýšla a nevníma okolie.
16.07.2025 - 14:51:38
01
arrow_leftblackpyros napísal:
A predstav si, ze ja mam na aero riaditka este aj zrkadlo, v sklopenom stave ho dokonca ani neni moc vidiet a ked potrebujem, si ho vyklopim, ale moc ho nepouzivam, nakolko som zistil, ze radar mi uplne staci.

ale ved pred nedavnom tu nejaky moron kazal, ze na hradzi mat radar zapnuty nesmies :D
16.07.2025 - 16:13:05
00
keyboard_arrow_up