Na dlhých tripoch postretáte dosť cestovateľov... Minulý rok som má ohúrili dvaja Číňania, hneď na začiatku tripu v Arménsku. Tak sme ostali v kontakte a slovo dalo slovo, len dohoda nebola žiadna. Zohnal som letenku a začal si to celé plánovať ? úplne opačný postup, viem. Plány mám nejaké v hlave, Číňan samozrejme nieje doma (čo bude) ale stretneme sa niekde cestou snáď. Idem si hlavne pozrieť svet, ako sa to dá lepšie ako bajkom. Mám ešte prestup, som v 3. najväčšom meste Kazachstanu momentálne.
Zatiaľ som bajk len rozobral, dal do krabice a bagle som tiež zbalil. 1ks odbavenej batožiny mám v cene letenky, bajk som si mal poriešiť na letisku. Vzali ho a ani nepýtali peniaze. Uvidíme čo z toho bude
Turbi mi zabezpečil posledný detail ? ale uvidí sa ešte, keď si ho nájdem. Už pri rozoberaní sa tá skrutka, čo odtláča prehadzovač vylomila, (telo prehadzovača, takže skrutka už nemá na čom držať). Nemal som už náladu sa stým naťahovať v Budapešti. Buď to fixnem nejak alebo nový prehadzovač niekde poriešim alebo sa stým zžijem. Už som veľmi veľa vecí na tento trip fixoval nejak... Nie len materiálnych
Marli prispel k skvalitneniu záberov, tie ale budú až asi na konci. Neviem, či sa mi cestou podarí dať to na net.
Ešte mám stres z Číny, konkrétne zo vstupu do Číny a pohybu po nej. Uvidíme...
Hlavne (asi) budes potrebovať druhy telefon, teda pred casom, nejaky rok-dva to cestovatelia veeelmi doporucovali.
Keby som vedel, kam ides, dam ti aj telefón...
Dúfam, že nie.
V Štúrove som si zariadil prenos čísla (aby som neplatil paušál, keď netreba) a po výmene sim chcelo naformatovat SD kartu. Keďže na O2 voľnosť mám neobmedzené dáta na sk za 1.44 a na sim bol kredit 2€ tak som ešte doťahal mapy do mapy.cz ale bojím sa, že to urobí znovu, keď dám čínsku simku do mobilu. Ako minimalizovať toto riziko?
Tuším aj v Turecku mi to urobilo.
A vraj china unicom fungovať bude aj na "Slovenskom" mobile a majú aj najceny, čo som zisťoval.
Nakoniec čínsku sim kartu mať nebudem, tá je je len pre číňanov. Wi-fi je hocikde ale obmedzenia sú dosť veľké. Fotiť často neviem, lebo mobil je prehriaty ?
Este si nevyrazil ci si prave na kamione na hraniciach s Pakistanom ci aka je realita? Ak si este doma tak by to asi chcelo mtbiker zbierku na spolahlivy telefon pre Corsair. Nechceme aby si sa stratil a nemali sme od teba ziadne Corsair style photos !
Foťák mám už tiež 😃 vďaka Marlimu
Profi fotografa zaplatiť neviem, takk budú fotky aké budú... mám pocit že idem len z domu do domu. Každý by sa chcel rozprávať a nikto nevie ani ceknúť po anglicky .
Mrzí ma že tam nie sú súradnice...
Hong Kong SIM card can be a viable way to access the internet in mainland China, potentially bypassing the Great Firewall and avoiding the need for a VPN. This is because Hong Kong SIMs are not subject to the same restrictions as mainland China SIM cards, allowing access to websites and services blocked within mainland China.
Here's a more detailed explanation:
Bypassing the Great Firewall:
Hong Kong, as a Special Administrative Region of China, has its own telecommunications regulations. Using a Hong Kong SIM card allows you to connect to the internet without the restrictions imposed by the mainland Chinese firewall.
Access to Blocked Services:
This means you can use services like Google, WhatsApp, Instagram, Facebook, and other platforms that are ty*****lly blocked in mainland China.
Viability for Tourists:
If you're primarily traveling in the Greater Bay Area (Hong Kong, Macau, and mainland China), a Hong Kong SIM card with roaming capabilities can be a convenient and effective solution for internet access.
Data Roaming:
Most Hong Kong SIM cards designed for travel will include data roaming in mainland China, allowing you to use your data allowance there.
Considerations:
Activation: Some Hong Kong SIM cards require activation, and it's crucial to check the activation process and validity period.
Data Usage: Be mindful of your data allowance, especially if you plan on heavy video streaming or other data-intensive activities.
Cost: Compare the cost of a Hong Kong SIM card with other options like local mainland China SIM cards or eSIMs, taking into account data allowances and roaming charges.
Local Number: A Hong Kong SIM card will give you a Hong Kong number, which might be useful for local contacts but could require you to register your ID details for activation.
Alternatives: Consider using a VPN for added privacy even when using a Hong Kong SIM card, especially on public Wi-Fi networks.
Včera som mal hrozný deň. 100km nič. Už mi dochádzala voda ale výhľady krásne. Cesta ide viacmenej po vrstevnici. Na slnku sa nedalo byť tak som pospával po stromami a pod skalami, keď ma to zmohlo, často som ani hodinu nevydržal. . Sem tam, každých asi 10-15km boli skupinky robotníkov a kamióny tam menili návesy asi s nejakým plynom, tak od jednej takejto partie som si vypýtal vodu, dali mi vodu z takého veľkého kanistra ale snáď by mi ju nenúkali, keby nebola pitná.
Zasa tie súradnice... Pardon. Neviem to nastaviť aby to držalo
Hodinky Garmin, sľubujú neobmedzenú výdrž batérie ak sú denne aspoň 3h na slnku. Realita, nabijam 2x denne
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Fotky a príspevky očakávame.
Ak by isiel s bicyklom v top stave tak by kazda technicka porucha na ceste bola viac frustrujuca.
Ešte mám stres z Číny, konkrétne zo vstupu do Číny a pohybu po nej. Uvidíme...
To bude pre nas prekvapko. A mozno aj pre samotneho dobrodruha.
Keby som vedel, kam ides, dam ti aj telefón...
V Štúrove som si zariadil prenos čísla (aby som neplatil paušál, keď netreba) a po výmene sim chcelo naformatovat SD kartu. Keďže na O2 voľnosť mám neobmedzené dáta na sk za 1.44 a na sim bol kredit 2€ tak som ešte doťahal mapy do mapy.cz ale bojím sa, že to urobí znovu, keď dám čínsku simku do mobilu. Ako minimalizovať toto riziko?
Tuším aj v Turecku mi to urobilo.
A vraj china unicom fungovať bude aj na "Slovenskom" mobile a majú aj najceny, čo som zisťoval.
Nakoniec čínsku sim kartu mať nebudem, tá je je len pre číňanov. Wi-fi je hocikde ale obmedzenia sú dosť veľké. Fotiť často neviem, lebo mobil je prehriaty ?
Profi fotografa zaplatiť neviem, takk budú fotky aké budú... mám pocit že idem len z domu do domu. Každý by sa chcel rozprávať a nikto nevie ani ceknúť po anglicky .
Mrzí ma že tam nie sú súradnice...
Here's a more detailed explanation:
Bypassing the Great Firewall:
Hong Kong, as a Special Administrative Region of China, has its own telecommunications regulations. Using a Hong Kong SIM card allows you to connect to the internet without the restrictions imposed by the mainland Chinese firewall.
Access to Blocked Services:
This means you can use services like Google, WhatsApp, Instagram, Facebook, and other platforms that are ty*****lly blocked in mainland China.
Viability for Tourists:
If you're primarily traveling in the Greater Bay Area (Hong Kong, Macau, and mainland China), a Hong Kong SIM card with roaming capabilities can be a convenient and effective solution for internet access.
Data Roaming:
Most Hong Kong SIM cards designed for travel will include data roaming in mainland China, allowing you to use your data allowance there.
Considerations:
Activation: Some Hong Kong SIM cards require activation, and it's crucial to check the activation process and validity period.
Data Usage: Be mindful of your data allowance, especially if you plan on heavy video streaming or other data-intensive activities.
Cost: Compare the cost of a Hong Kong SIM card with other options like local mainland China SIM cards or eSIMs, taking into account data allowances and roaming charges.
Local Number: A Hong Kong SIM card will give you a Hong Kong number, which might be useful for local contacts but could require you to register your ID details for activation.
Alternatives: Consider using a VPN for added privacy even when using a Hong Kong SIM card, especially on public Wi-Fi networks.
Zasa tie súradnice... Pardon. Neviem to nastaviť aby to držalo
Hodinky Garmin, sľubujú neobmedzenú výdrž batérie ak sú denne aspoň 3h na slnku. Realita, nabijam 2x denne