arrow_leftTecka napísal:
Jou. My tlacime 4 laserovymi hlavami turbinove vrtule, housingy na turba a pod...

Tecka... to je s tymi laserovymi hlavami navarana tenka vrstvicka titanu, potom obrobok klesne a masinka lištou "nahrabne" novu vrstvu titanoveho prasku a laser zase to zase "navari" do obrobku... takouto technologiou to robite..ci uz je nieco novsie..?
Predpokaldam ze pod pojemom 3D titanova tlac je myslene toto..
31.07.2025 - 21:46:44
00
arrow_leftSamalama napísal:
znizenie zdvihu na 130 som necakal,upgrade sa nebude konat :)

Som rád nakoniec že som zobral ten starší model teraz v 30% zľave, veru pri tomto novom modely okrem odkladacieho priestoru v ráme sa moc toho nepomenilo, iba nižší zdvih, ale geo dosť podobná.
31.07.2025 - 22:01:41
00
arrow_leftFiLus napísal:
Co ja viem... Na MTB sa tiež delia vzorky podľa toho na aký podklad sú určené a tak si môže každý vybrať podľa seba... Akurát že doteraz to nikto nešpecifikoval takto priamočiaro ako Vittoria, čo môže byť fajn pre ľudí ktorý sa v tom neorientuju...

Ked tak pozeram na tie vzorky a povrchy, Vittoria Mezcal, teraz po novom Vittoria Terreno T70, vklude pokryva tereny pre T10-T60 a vdaka stredovemu pasu by nemal byt o nic pomalsi ako plast T10 na terene pre T10.
31.07.2025 - 23:18:27
00
arrow_leftmars napísal:
O tomto PM síce nič neviem, ale môj Polar PM fungoval asi na rovnakom princípe - rezonančná frekvencia reťaze závisí od sily, ktorou je napnutá a jej hmotnosti. Ak máš k dispozícii aj informáciu o posune reťaze, vieš určiť výkon.

watt je joule/s, a joule je newton/meter.
na vypocet vykonu treba vediet akou silou sa tlaci na kluky (a ich dlzka) a otacky.
henta blbost nezisti ze si preradil medzi pilami a tym padom otacky nesedia.
no a vosk ci olej urcite zmeni rezonanciu retaze, takisto ako rozne materialy a modely od vyrobcov..
cize generator nahodnych cisel; to uz odhad vykonu na strave bude presnejsi
a to ludia krutia nosom, ak normalny wattmeter ma presnost +-2% :D
01.08.2025 - 08:57:07
01
Dlzku kluky nepotrebujes ked mas spider wattmeter.
01.08.2025 - 09:32:19
00
Nepotrebuješ ani spider powermeter. Táto veličina sa dá merať rôznymi nepriamymi metódami. Jediné na čom sa dá zhodnúť je otázka presnosti. A keď už nepresný PM tak potom radšej nech ukazuje menej, aby mali ľudia motiváciu.
01.08.2025 - 09:40:54
00
dovolil by som si tvrdit, ze pri powermetri je dolezitejsia konzistencia ako presnost
01.08.2025 - 10:04:46
01
Prehadzovačka Madrone prichádza na trh.
https://www.pinkbike.com/news/introducing-the-madrone-jab-derailleur-rebuildable-compatible-built-to-last.html
01.08.2025 - 20:14:44
35
arrow_leftpeter120 napísal:
watt je joule/s, a joule je newton/meter.
na vypocet vykonu treba vediet akou silou sa tlaci na kluky (a ich dlzka) a otacky.
henta blbost nezisti ze si preradil medzi pilami a tym padom otacky nesedia.
no a vosk ci olej urcite zmeni rezonanciu retaze, takisto ako rozne materialy a modely od vyrobcov..
cize generator nahodnych cisel; to uz odhad vykonu na strave bude presnejsi
a to ludia krutia nosom, ak normalny wattmeter ma presnost +-2% :D

Mýliš sa.
01.08.2025 - 21:14:58
01
Aj sa vobec dozvieme, ako to teda ma byt..?
02.08.2025 - 18:11:13
00
Práca/energia v [J] je sila [N] x dráha (v tomto prípade posun reťaze v [m].
Silu meria tento snímač odlišne ako Polar podľa ich videa - nepoužíva rezonančnú frekvenciu reťaze, ale deformáciu/ohyb snímača reťazou. Pohyb meria ozubeným koliečkom v snímači. A tratadadá - výkon [W] je práca za čas [s]. Čize snímač má asi na ruke aj hodinky.
Myslím, že fyzika 7. ročník.
02.08.2025 - 21:51:49
00
mechanika je minulosť.to je ako návrat k volom a povozom.
02.08.2025 - 23:18:38
00
arrow_leftmars napísal:
Práca/energia v [J] je sila [N] x dráha (v tomto prípade posun reťaze v [m].
Silu meria tento snímač odlišne ako Polar podľa ich videa - nepoužíva rezonančnú frekvenciu reťaze, ale deformáciu/ohyb snímača reťazou. Pohyb meria ozubeným koliečkom v snímači. A tratadadá - výkon [W] je práca za čas [s]. Čize snímač má asi na ruke aj hodinky.
Myslím, že fyzika 7. ročník.

Takze sme sa obklukou dozvedeli, ze take wattmetre su este horsie generatory nahodnych cisiel ako sa predpokladalo.
Drzim palce pri kalibracii, to clovek pri nich bude potrebovat.
03.08.2025 - 08:18:36
01
Kalibráciu ty ako užívateľ žiadnu neurobíš....tá sa nastavuje pri výrobe toho zariadenia. Môžeš nastaviť akurát tak offset a potom korekčný súčiniteľ. Kalibruje certifikovaným zariadením na kalibráciu. Pri lepších PM by malo byť umožnené jeho prekalibrovanie u výrobcu.
03.08.2025 - 09:25:38
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Komponenty)
keyboard_arrow_up