Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Vôbec nie. My tu poniektorí tvrdíme len, že máš byť za každých okolností tolerantný a pri skupine ľudí máš spomaliť a opatrne ich obísť. Ak je takých skupín viac ako je ti príjemné, máš ísť inam. A toto platí aj ak tam nemajú čo robiť. Lebo radšej neublížim a radšej nenerváčim ako mať nasilu pravdu.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 07:18:42
014
arrow_leftpeter120 napísal:
toto ako suvisi s temou?

1,5m odstup je zakon, ktory plati pre ucastnikov a ma sa ma dodrziavat.
rovnako ako ten ZE NA CYKLOTRASE SA JAZDI VPRAVO-
-NIE VEDLA SEBA
-ANI HALABALAKRIZOMKRAZOM V PROTISMERE CO DOKAZU TIE SPLASENE DECKA LEBO SI ICH RODIC NEVIE ZASKOLIT AKO SA MAJU SPRAVAT V PREMAVKE
fakt naozaj, svet sa netoci okolo vasich deti, najvyssi cas zist dolu z toho ruzoveho oblaciku na pevnu zem. |(

ci dospely ci dieta, zakon plati rovnako. nie ako je teraz v mode, ze sa rodic schovava za decko.
to na sude neobstoji, lebo rodic je zakonny zastupca dietata a v plnej miere bere za neho zodpovednost.
rad by som videl, keby ich dieta sposobi skodu inym na drahych bikoch, ci by aj potom boli hrdinovia

doteraz co tu zaznieva je v skratke to, ze decka sa mozu vsade blaznit a nerespektovat pravidla. a nech druhych slak trafi, maju okolo mojich deciek ist 4,9 kmh maximalne a ihned flekovat ked bude moje decko blbnut..
preco? lebo ja rodic som povedal

fajn, rovno dajme to do ustavy ako kvantum dalsich sprostosti |( vsak je tam miesta dost

Nie, co tu odo mna zaznieva je to, ze 1.5m zakon (a ine podobne) bol "potrebny" kvoli rovnakym ignorantskym hlupakom na autach ako sa tu ukazuju na bikoch. :D
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 08:03:07
02
arrow_leftstanos4 napísal:
Nie, co tu odo mna zaznieva je to, ze 1.5m zakon (a ine podobne) bol "potrebny" kvoli rovnakym ignorantskym hlupakom na autach ako sa tu ukazuju na bikoch. :D

Aj keď v prípade cyklistu sa táto povinnosť nevyžaduje, tak ak idem napr. po hrádzi alebo aj predchádzam pomalšieho cyklistu na okreske, tak sa snažím odstup ako cyklista dodržiavať. Tak ako si nechávam minimálne 1 m odstup od zaparkovaných áut po pravej strane. Akurát dva dni dozadu mi ďalší k o k o t, áno iné oslovenie si nezaslúži, otvoril dvere rovno tesne predo mnou. Iba ten odstup čo mávam a je mi jedno, že idem stredom jazdného pruhu, opäť zachránil situáciu a neprivodil niečo škaredé.
No keď aj tí chodci idú rozťahaní skoro na celú šírku cyklocesty alebo inej účelovej cestičky, tak nemám dôvod byť voči ním tolerantný, keď ani oni nie sú a obehnem ich aj v tej najmenšej vzdialenosti, že ten vzduch čo pri tej rýchlosti tlačím pred sebou dotyčný pocíti v ušnom bubienku. Nech si nadáva ako chce ak mu to v tej jeho nesmrteľnej hlave nedôjde.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 08:59:06
02
Niekedy je lepsie okolo toho decka prejst rychlejsie ako cakat kym do teba napali :D .
Ja ked vidim dieta tak idem siroko daleko oblukom, na sirsich plastoch aj po travniku :rofl:

Inac odporucam si ist teraz vyskusat prejst na bicykli cez novy most. To je zazitok

Naposledy upravil dellax dňa 08.08.2025 - 09:16:34, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:15:28
00
arrow_leftJOLI napísal:
No keď aj tí chodci idú rozťahaní skoro na celú šírku cyklocesty alebo inej účelovej cestičky, tak nemám dôvod byť voči ním tolerantný,

Toto je pekný recept, ako zvyšovať vzájomnú neznášanlivoť a polarizovať ľudí ...
Ja v dostatočnej vzdialenosti 3x klepnem brzdovou páčkou aby sa chodci stihli stiahnuť.
Viem, že energia, ktorú som minul na klepanie páčkou, mi bude na výjazde chýbať, ale obetujem sa v záujme pohody na výjazde.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:15:35
00
arrow_leftlapaloma napísal:
Vôbec nie. My tu poniektorí tvrdíme len, že máš byť za každých okolností tolerantný a pri skupine ľudí máš spomaliť a opatrne ich obísť. Ak je takých skupín viac ako je ti príjemné, máš ísť inam. A toto platí aj ak tam nemajú čo robiť. Lebo radšej neublížim a radšej nenerváčim ako mať nasilu pravdu.

Naprosty suhlas. Vacsine z nas by nemal byt problem prejst par kilometrov v "tolerantnom" mode a dostat sa do volneho priestoru, kde sa mozes vyblaznit. Nepoznam detailne situaciu v Bratislave, siel som hradzu do Vojky a chapem, ze ak si na nu odkazany tak si prilis neuzijes ale smerom na Karpaty by sa mozno nieco naslo, nie?
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:15:42
00
Hrádza aj Karpaty majú "svoju špičku", kedy chodia "rodiny s deťmi" si užiť deň. Takže ak chce niekto "trénovať", tak mimo špičku.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:24:29
00
arrow_leftKice napísal:
Toto je pekný recept, ako zvyšovať vzájomnú neznášanlivoť a polarizovať ľudí ...
Ja v dostatočnej vzdialenosti 3x klepnem brzdovou páčkou aby sa chodci stihli stiahnuť.
Viem, že energia, ktorú som minul na klepanie páčkou, mi bude na výjazde chýbať, ale obetujem sa v záujme pohody na výjazde.

Voľnobeh a hlučnosť orechu je myslím násobne počutelnejší ako nejaké klepanie do páčky. Ak ani na to nie je reakcia, tak nie je pomoci. Aké požičaj, také vráť sa hovorí. V prvom rade sa treba správať tak ako sa vyžaduje a sú povinnosti či už zo strany chodcov a aj zo strany cyklistov. Potom sa nebudeme musieť schovávať za tie kvetnaté rečí o vzájomnej tolerancii. Tá totiž končí presne pri tých povinnostiach a právach. To je v prvom rade tá tolerancia, správať na sa určitých miestach tak aby si iného neobmedzoval a ako sa vyžaduje aj zákonom o cestnej premávke.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:25:58
02
arrow_leftpetersa napísal:
Hrádza aj Karpaty majú "svoju špičku", kedy chodia "rodiny s deťmi" si užiť deň. Takže ak chce niekto "trénovať", tak mimo špičku.

A to je kedy, tá špička?
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:26:57
00
Ja by som napisal aj: ~15+r dozadu som pocuval od ludi aki su cyklisti smradi otravni, specialne na turistickych chodnikoch a lesnych cestach. Ked som im vravel +- to iste co v tomto vlakne, tak som pravdaze tiez bol smrad.

Potom, presne ti isti ludia nasadli na bicykel a zrazu boli smradi vsetci ti ignorantski turisti, rodinky s kocikmi, soferi.... A zasa aj ja, ked som hovoril +- to iste co v tomto vlakne.

Ale aspon manzelka uz tak nenadava, a snad uz niesom taky smrad, ked stale hovorim to iste. :D
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:28:48
03

Netreba by tolerantny. Treba byt sebcom a mysliet len na seba. Vojde ti cudzie decko do cesty, naburas, preletis, bike poskodeny, nieco narazene, mozno zlomene, ide to zbytocne do penazenky, hrozi predcasne skoncenie sezony, a tie prip. opletacky so zakonom a polorodicmi co si nevedia ustrazit decko! Nestoji to za to! Myslite na seba a vyhybajte sa tymto situaciam! :-P
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:46:44
01
A toto platí aj ak tam nemajú čo robiť.

Toto ako myslis vazne? Potom sa necudujem ze vsetci utekaju z tejto dzamahrije. Taktika budem robit bordel aj ked nesmiem a ked sa ti to nepaci tak chod inde. Uzasne.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 09:52:56
00
arrow_leftJOLI napísal:
A to je kedy, tá špička?

Cez týždeň po 16-17.hod., cez víkend po cca. 9hod. To už všetci migrujú na křížeček alebo hrádzu. :-)
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 10:15:27
00
scarinko ty joli a peter120 samozrejme môžte nadávať vrážať a aj pľuť .... ja hovorím za seba, čo považujem za najlepšie pre seba, takže áno myslím to úplne vážne ... tuto uid to dobre preformuloval :) ako mám už roky v podpise - Aj z čisto sebeckých pohnútok je dobré konať nesebecky

v poslednej dobe málo jazdím ale skôr behávam ... minule v lese keď som bežal po singli (neznačenom samozrejme keby niekto chcel vŕtať) tak chalanisko na biku šiel pekne vo väčšej vzdialenosti, nelepil sa na mňa a keď som sa mu potom uhol na rovnejšej časti tak do toho dupol a šiel preč, pekne sme sa pozdravili usmiali .... a v ten istý beh som podobný zážitok mal 2x s dvoma rôznymi bajkermi ... ty by si preletel tesne okolo mňa a ešte ma stuchol kolenom, predpokladám

scarinko ty máš pravdu v tom, že ľudia sú často ovce a že robia čo nesmú a určite by bolo fajn ich vychovať (a ak to budeš robiť tak ti budem tlieskať) ... a to ako arogantne si presadzuješ svoje "práva" (aspoň na fóre) je proste prejav detinskosti

a ešte posledná vec k téme, je mi smutno ako takýto hlas rozumu (o čo sa snažím) zamieňa za slabosť a priposratosť ... preto je slovesko tam kde nie a nie pre človeka čo sa radšej usmeje a počká
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 10:20:01
93
Tak. Ak chceme, aby boli ostatní ohľaduplní voči nám, musíme byť najprv ohľaduplní voči ostatným.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 10:30:40
13
keyboard_arrow_up