Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftscarinko napísal:
Toto ako myslis vazne? Potom sa necudujem ze vsetci utekaju z tejto dzamahrije. Taktika budem robit bordel aj ked nesmiem a ked sa ti to nepaci tak chod inde. Uzasne.

Ako clovek co utiekol z tejto dzamahrije ti poviem rovno ze viac ako tie decka a ich rodicia, v cisto kontexte obsahu tejto diskusie, si ty a tebe podobni omnoho vacsi dovod preco som odisiel a neplanujem sa vratit spat.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 10:34:45
03
chvala bohu ;) popravde nerozumiem na co sem prispievaju ludia co tu bud uz nebyvaju alebo ako pisu uz nejazdia alebo vobec nejazdia na cestnom bicykli.
to jak keby som ja vypisoval ako sa sa ma jazdit s tatrovkou alebo bagrom po stavbe

lapaloma ked to budu vsetci ignorovat a odvracat hlavu ako je to teraz vo svete in lebo je lahsie ist prec a neriesit tak sa nikdy nic nezmeni.
Ano, vzdy budu ti co idu proti stadu osocovani a urazani lebo za nimi stoji masa. tvoj nazor ti neberiem ale nesuhlasim s nim.

PS. ani ja neskopavam bezcov v lese a to ani na trailoch ;)

arrow_leftpetersa napísal:
Hrádza aj Karpaty majú "svoju špičku", kedy chodia "rodiny s deťmi" si užiť deň. Takže ak chce niekto "trénovať", tak mimo špičku.

ja to vidim skor opacne. Maju spicku kedy tam chodia ludia jazdit, hlavne cez tyzden ti co pracuju a na vyber casu nemaju vela moznosti. Za to rodicia na materskej co su cely den doma s detmi mozu ist aj inokedy ako medzi 16-19 nemyslis? ja teda po hradzi radsej nejazdim lebo je tam pretlak ale obcas sa po nej vraciam odniekal alebo odchadzam niekam. Aj vcera som videl vecer sanitku pred appolom.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 10:49:47
01
Včera cca 17:30 na križovatke pri Lamačskej stanici smer Lamač, tento pako prešiel bez spomalenia na červenú, mal šťastie, že už nešlo žiadne auto na zelenú od Dúbravky.

Prílohy:

IMG_20250808_105035.jpg
IMG_20250808_105035.jpg 106.25 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 08.08.2025 - 11:19:00
00
Záleží, niekedy idu, ako hovoríš, inokedy idu s rodičmi po škole/práci v exponovaný čas, kedy chodia aj rôzne skupiny cyklistov trénovať. Ja chodím väčšinou ráno, kedy je kľud, aj na hrádzi aj v Karpatoch. O víkendu keď sa vraciam napr. z "křížečku" cez železnu (čo nie je často, zvačša idem cez Raču hore aj dole), tak už je cítiť migračnú vlnu na "křížeček", rovnako aj hrádza je plná a idem "pomaly" a nijako ma to "neserie". Som obiehaný "závodakmi" a ani to ma vôbec "neserie".
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 11:20:42
01
arrow_leftpeter120 napísal:
1,5m odstup je zakon, ktory plati pre ucastnikov a ma sa ma dodrziavat.
rovnako ako ten ZE NA CYKLOTRASE SA JAZDI VPRAVO-
-NIE VEDLA SEBA

Ak myslíš cyklotrasou cestičku pre cyklistov, tak posledný riadok nie je pravdivý, môže sa po nej jazdiť vedľa seba:
Cyklisti smú jazdiť len jednotlivo za sebou; to neplatí pri jazde po cestičke pre cyklistov, poľnej ceste, lesnej ceste a v obytnej zóne, kde smú jazdiť dvaja cyklisti vedľa seba, ak tým neobmedzujú a neohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 12:25:55
00
chvala bohu ;) popravde nerozumiem na co sem prispievaju ludia co tu bud uz nebyvaju alebo ako pisu uz nejazdia alebo vobec nejazdia na cestnom bicykli.
to jak keby som ja vypisoval ako sa sa ma jazdit s tatrovkou alebo bagrom po stavbe

Este si to zabudol doplnit o svoju vysnenu komunisticku stranu, a ze itak som len luzer bo poznas moju vyplatnu pasku lepsie jak ja :D
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 12:47:52
00
neviem s kym si ma pleties ale neviem o com tocis
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 12:53:26
00
Toto vlákno sa volá, tí čo kazia meno normálnym cyklistom. Je zaujímavé, že ak sa tu ozve normálny cyklista so svojimi zlými skúsenosťami na cyklistov a aj na chodcov, tak je považovaný za netolerantného a niektorí z toho utrpia takú traumatizujúcu skúsenosť, že sa rovno vysťahujú z republiky.
A k tým príspevkom jazda na červenú. Viete koľko príkladov jazdy na červenú vodičov plechovíc by som sem dal len z dnešnej jazdy autom cez obed do Centrálu a späť. A vypisujem tu o tom denne v príslušnom vlákne?
Vždy niekto pôjde na tú červenú. Ja žiaľ tiež na križovatkách, ktoré fungujú na indukciu a v niektorých časoch sa proste nedočkám auta, ktoré by aktivovalo zelenú na odbočenie. A tak som nútený na tú červenú ísť. A prosím nevypisujte mi, že to je iné. Je to stále jazda na červenú. A nevykrúcam sa z toho.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 13:49:13
04
neviem s kym si ma pleties ale neviem o com tocis

S nikym si ta nemylim. Ty si uz nieraz notil o tom aky bol komunizmus super a ako ti je za nim smutno. A tak isto si sa ma par x snazil presvedcit ze vies lepsie ako ja kolko ludia na inzinierakych poziciach zarabaju "na zapade" (i.e. poznas moju vyplatnu pasku lepsie ako ja)

JOLI - ja nemozem hovorit za inych, ale kedze si aj vystahovanie z republiky spomenul, a ja som bol jediny v tej spojitosti, tak zjavne narazas (aj/primarne) na mna. Okrem toho ze to vystahovanie si vytrhol z kontextu, a vobec som nepovedal ze "som mal traumu kvoli frflajucim cyklistom" a uz vobec ze toto je/bol dovod vysoko v rebricku. ... Tak:

Ja som reagovaval na tych, co tu z v tomto pripade deti/rodin z detmi na cyklochodnikoch robia velke halo a hovoria ako arogantne, a hlavne az nebezpecne, sa uz/chcu/budu spravat. IMO/z vyjadreni su to pre mna ludia ekvivalentni napr tym co nebezpecne na autach obiehaju cyklistov/pustia ti stierace a podobne.

Vobec nikde som sa nevyjadril ze deti/rodicia/ini ludia maju "zakladne ludske pravo" kazdemu naschval zavadzat, obmedzovat, cielene sa hadzat pod kolesa, pripadne zozadu/zpredu inych rovno zostrelovat/zrazat nebezpecnou jazdou. Ale niektori si to tu tak vykladaju/prejdu do utocneho modu, ked im co i len naznacis, ze aj oni by veci mohli/mali robit inak.

(Co tam napr potom, ze na zeleznu studnicku som na biku chodil pomedzi kociky, a BA mhd ma vytlacala z cesty, ked scarinko este asi ani netusil co su to tretry, podla neho sa nemam co k tomu uz vyjadrovat)

Lebo potom pride mozno niekto dalsi, a tak ako vam zakazal chodit na turisticke znacky/chodniky, a chcel zakazat chodit na lesne cesty, zrusit cyklotrasy v meste, tak to ozaj spravi. A bude sa presne tak ako teraz "podaktori tu" ohanat (aj ked, ako ini ukazuju, nie vynimocne nespravne), ze sak je to v zakone, tak si vytrite zadnice.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 14:14:31
00
vzdy pouzijem rad priklad s dialnicou ako ekvivalent sporu ovce na cykloceste.
Predstavte si skupinku "cyklozmrdov" ako sa tu oznacuju jedinci ktori idu ukrutne rychlo napr 30tkou ze by zabrali cely jeden pruh alebo nebodaj aj 3 pruhy na D1 a jazdili tam halabala. fakt si to realne predstavte. to je presne ekvivalent toho isteho. Do 5 minut su tam cajti a cyklozmrdi ak to nahodou preziju a nezabije ich nejaky polovodic ktory ma to zakonne pravo jazdit po dialnici zatial co oni nie (rovnako ako pesie ovce) tak dostanu taku pokutu a mozno aj ohrozenie dopravy, ludi, atd ze sa z toho poseru. ale ked to robia stovky alebo tisice chodcov denne na cyklo tak je to OK a treba to tolerovat. hura.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 14:20:30
01
arrow_leftstanos4 napísal:
S nikym si ta nemylim. Ty si uz nieraz notil o tom aky bol komunizmus super a ako ti je za nim smutno. A tak isto si sa ma par x snazil presvedcit ze vies lepsie ako ja kolko ludia na inzinierakych poziciach zarabaju "na zapade" (i.e. poznas moju vyplatnu pasku lepsie ako ja)

JOLI - ja nemozem hovorit za inych, ale kedze si aj vystahovanie z republiky spomenul, a ja som bol jediny v tej spojitosti, tak zjavne narazas (aj/primarne) na mna. Okrem toho ze to vystahovanie si vytrhol z kontextu, a vobec som nepovedal ze "som mal traumu kvoli frflajucim cyklistom" a uz vobec ze toto je/bol dovod vysoko v rebricku. ... Tak:

Ja som reagovaval na tych, co tu z v tomto pripade deti/rodin z detmi na cyklochodnikoch robia velke halo a hovoria ako arogantne, a hlavne az nebezpecne, sa uz/chcu/budu spravat. IMO/z vyjadreni su to pre mna ludia ekvivalentni napr tym co nebezpecne na autach obiehaju cyklistov/pustia ti stierace a podobne.

Vobec nikde som sa nevyjadril ze deti/rodicia/ini ludia maju "zakladne ludske pravo" kazdemu naschval zavadzat, obmedzovat, cielene sa hadzat pod kolesa, pripadne zozadu/zpredu inych rovno zostrelovat/zrazat nebezpecnou jazdou. Ale niektori si to tu tak vykladaju/prejdu do utocneho modu, ked im co i len naznacis, ze aj oni by veci mohli/mali robit inak.

(Co tam napr potom, ze na zeleznu studnicku som na biku chodil pomedzi kociky, a BA mhd ma vytlacala z cesty, ked scarinko este asi ani netusil co su to tretry, podla neho sa nemam co k tomu uz vyjadrovat)

Lebo potom pride mozno niekto dalsi, a tak ako vam zakazal chodit na turisticke znacky/chodniky, a chcel zakazat chodit na lesne cesty, zrusit cyklotrasy v meste, tak to ozaj spravi. A bude sa presne tak ako teraz "podaktori tu" ohanat (aj ked, ako ini ukazuju, nie vynimocne nespravne), ze sak je to v zakone, tak si vytrite zadnice.

Pozri spomenul si to vysťahovanie a dal do kontextu aj cyklistov, ktorí kritizujú správanie sa iných účastníkov, ktorý sa pohybujú na cykloceste.
Len si nepostrehol, že toto naozaj nie je dôvod tvojho znechutenia. Ten musíš hľadať naozaj inde. Hlavne v skladbe voličov národa Slovenského. A ich problémom zaujať vlastný názor, mať zdravý úsudok a rozlíšiť medzi pravdou a populizmom. A hlavne nepochopenia čo je to demokracia, čo z toho pre jedinca vyplýva a že každý je za svoje činy zodpovedný.
Osobne ma to pobavilo akú spojitosť si v tomto preklenul k tomu vysťahovaniu a myslím, si, že to naozaj nemá čo spoločné s touto témou a hlavne nie v tomto vlákne.
Preto mi to nedalo to spomenúť v tom mojom príspevku v tretej osobe.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 14:34:03
01
Joli, este raz, scarinko tu napisal " Toto ako myslis vazne? Potom sa necudujem ze vsetci utekaju z tejto dzamahrije. Taktika budem robit bordel aj ked nesmiem a ked sa ti to nepaci tak chod inde. Uzasne". Ako reakciu na niekoho, co pise v podobnom/rovnakom duchu (aspon ja to tak vnimam) v tomto vlakne. Co su reakcie na ludi typu:

"co mi tu zavadziate, uz ma na**erate, budem jazdit jak si ja chcem a vy mi uskakujte, bo vsetci ste smradi". Scarinko, okrem toho komunizmu a intergalaktickeho ega, sa vyjadruje v obdobnom duchu dlhodobo.

Pre mne zase pride vtipne, ze tebe pride vtipna moja spojitost, ale nie scarinkova spojitost ludi na vyletoch s dovodmi emigrantov na vystahovanie sa - ktora, ako som sa snazil naznacit, u mna ozaj nebola. :)
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 14:54:44
00
kde som prosim ta toto pisal?
"co mi tu zavadziate, uz ma na**erate, budem jazdit jak si ja chcem a vy mi uskakujte, bo vsetci ste smradi"
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 14:59:21
00
V debate o obmedzenej rýchlosti pri krasnianskej horárni si napísal že pokiaľ tam nie je značka tak nič dodržiavať nebudeš a keď osadili značku, tak že aj tak nič dodržiavať nebudeš. O uskakovaní konkrétne si nič nepísal, ale akosi to automaticky vyplýva ... keď chceš nalinkujem ti tie príspevky ...
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 15:07:12
00
aha automaticky vyplyva :D ako komu. v kontexte toho textu od Stanosa je suvislost s dopravnou znackou a jazdou po cykloceste suvis ktory ja nevidim ale chapem ze sa chytate kazdej mojej vety co napisem aj ked na nieco uplne ine.
a svojvolne parafrazujete nieco co som ani nenapisal.
Zobraziť komentár 08.08.2025 - 15:15:34
00
keyboard_arrow_up