panorama štrase den1:
rano nastupim do vagona a tam guča ciganov s
bicyklom a troma kocarmi na mojej miestenke. hned som vedel, ze zacina sranda vylet. v Poprade som mal pocit, ze prislo babie leto. vsetko studene, ale slnko pieklo. a vietor. ten kazil cely den. hlavne na Smrecinskom. vzduch prevonany malinami. k precerpavacke som siel konecne C-ko po byvalej zeleznicke. krasa. rychla sotolinka, dole roklinka a opat maliny. stupania na precerpavacku a do Svidovskeho som presiel ako ked do roboty ides. moc sa ti nechce, ale ides (ked som si to uz vymyslel). ale ten prichod k hornej nadrzi je vzdy taky - udrie ti vyhlad rovno do cela. vzdy ma to tam nadchne. a do Svidovskeho asi najkrajsia sotolinka aku som v tejto republike isiel. podvecer sama panorama a maliny, len som sa kochal a nuchtal ten vonavy vzduch. zostal mi cas, tak som skocil este na Ziarsku na veceru. a potom sa uz len dokotulat na Hradok nad Trnovcom. zo zapadu slnka moc nebolo, prisli mraky. ale vychod mesiaca bol epesny. z nocnej oblohy tiez nic. namieto hviezd padali kvapky. ja neviem, tie ich predpovede. nemal som nic. tak som cakal schovany pod
karimatkou kym to prejde. nastastie len pokropilo 2x a zostal dobry vzduch. v noci kusok odomna nocovali aj prasiatka v repke. inak nikde ani nohy a klud.
panorama štrase den2:
aj som sa vyspal. prasce stichli, bol klud a teplo. z vychodu slnka tiez nic - opat mraky a vydrzali dlho, tak doobedie sa nieslo v prijemnej teplote. a opat vsade vonali maliny. po vecernom dazdi a rannej rose bola mokra trava a suche prasne cesty. milujem tu kombinaciu - hlina az za usami a komplet zasrany. a ze tych luk po Kubin bolo neurekom. vyhlady kam sa pozries. V Kubine mrtvo, akoby som tam bol o 6 rano, pritom bolo skoro 10. do Zazrivej morda. najprv fajna strecha hore, no a potom na total rozryta spojnica popod Opalene. a tak krasne tam bolo. v Zazrivej som zacitil rezne, tak som si dal obed. ako tak sedim, padli mi oci na vidlicu. a hla kamen medzi mostikom a vnutornou nohou. dost na tesno, nevedel som ho hodnu chvilu dostat von. neviem ako dlho tam bol, ale zazrakom elox v poriadku. az mi polky stislo, par mesacna vidlica. nad Zazrivou po dalsej stojke od Chotara po Kycerku krasne upraveny chodnik. niekto sa fakt stara. aj ponad Terchovu to celkom slo a povedal by som, ze ma to tam tentokrat bavilo. viac menej je to v peknom stave, ale cisty nebudes ani v tomto suchu. nakoniec som este trosku zahaluzil, lebo zlta ktorou som chcel zbehnut dole zpod Zliena akosi vonku neexistuje - rygol zarasteny naletom. tak som si spomenul na Vadicovsky trail, ale tiez nic moc. nejazdeny, zanedbany, zarasta. na zaver, po dlhsom case previezt sa po tom skvoste - Terchovskej cykloceste. nazor som nezmenil. tie mosty su proste blbost.
par fotiek do fora, zvysne vo vyjazdoch
den1
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2547208/bicykel-morning-mountain.htmlden2
https://www.mtbiker.sk/aktivity/2547204/bicykel-morning-mountain.html