Prosím o nasledovné informácie k tomuto nosiču bicyklov na ťažné zariadenie: http://www.kupkolo.cz/produkty/Nosice_72/Nosic-PISA-na-tazne-zarizeni-pro-tri-kola_4214.html
a) skúsenosti existujúcich majiteľov, vlastnosti, spoľahlivosť, komfort obsluhy, výhody, nevýhody ...
b) rozmery nosiča, aby som vedel či ho budem môcť po použití a zložení z ťažného zariadenia (TZ) uložiť v kufri vozidla.
c) návrh ekvivalentného resp. lepšieho výrobku v tejto cenovej kategórii. Našiel som napríklad značkový thule 6930 za mierne vyššiu cenu ale bez rýchloupínania na TZ.
Ďakujem.
https://chinaplanet.sk/vevor-nosic-na-2-bicykle-2/#google_vignette
Ľudskou rečou: to čo vydáva zvuk nemá mať nič spoločné s autom, ale s elektronikou ťažného, čiže ten kto to montoval sa na na musí pozrieť
Vedľajší efekt: ak máš náhodou otváranie kufra nohou, tak sa ti môže veselo otvárať to nosiča,keďže auto nemá ako vedieť, že tam ten nosič je.
matko001
To ako akým spôsobom funguje ťažné na Toyota? Že len svieti svetlo ale smerovky nejdú, parkovacie senzory nonstop hučia resp všetci asistenti sa môžu zblaznit. Nechce sa mi veriť že to je štandard nejakej automobilky.
Jasné že Toyota je problém dostať sa do riadiacky, ale ona to robila v offi servise Toyota.
Čiže všetko maximálne originálne, ale nevie ani vypnúť parkovacie senzory, senzor mŕtveho uhla alebo otváranie kufra. Proste to auto nevie, kedy tam je a nieje niečo pripojené.
(neviem ako by sa vlastne tvárili na STK keďže sa ani hmlovka na aute sa nevypne)
Už tie manuály nemám uložené, ale celá tá krabička ktorá komunikuje s autom tam nebola - len čisto konektor pred svetlo odkiaľ išla elektrika.
Ale práve som pozeral Galiu a tí majú múdru skrinku, ktorá píska keď je nejaká žiarovka vypálená, takže to môže byť tým.
Ja sám mám Bosal a keď som kúpil aktuálne Mondeo , tak nebolo nakonfigurované, ale už mi hlási vypálené žiarovky na prívese a keď nejde blinker, tak bliká brzdou, alebo vypína zadné senzory - ostatné ostávajú aktívne, vypína doporučený rýchlostný prevod keď mám vozík a po naštartovaní napíše na prístrojovke, že nemám zabudnúť, že mám vozík
Parkovacie sa vypínajú pri 10km/h, bzučia pri parkovaní, ale toto konkrétne auto má aj kamery (tuším aj 360°), takže to nevadí, akurát ich po čase ignoruješ, aj keď bzučia správne.
Mŕtvy uhol tiež začneš ignorovať - jazdíš ako keby tam tá kontrolka ani nebola. Ale bolo zaujímavé zistiť, že sa citlivosť mení podľa rýchlosti - do nejakých 80km/h to bicykle nevidí a potom zrazu áno.
Prekážku za autom - neviem aký je rozdiel medzi týmto a tými bzučiakmi spomenutými vyššie.
Ešte k tej Rav4 - ak nechceš aby ti pípalo upozornenie na rýchlosť, tak to musíš pri každej jazde vypnúť a to je naozaj moc otravné.
Nemám nikoho, kto má Toyotu a ťažné. Lebo boli problémy že hybrid/dodatočná montáž.
Crazy shit. 🫠
Treba si ale overit, aku elektroinstalaciu tam daju (univerzalna je lacnejsia, typova drahsia, ktora ovlada aj asistent cuvania).
Tu je k tomu aj info: https://tazargroup.sk/montaz-tazneho-zariadenia.html
Mŕtvy uhol tiež začneš ignorovať - jazdíš ako keby tam tá kontrolka ani nebola. Ale bolo zaujímavé zistiť, že sa citlivosť mení podľa rýchlosti - do nejakých 80km/h to bicykle nevidí a potom zrazu áno. ...
Prosim, toto vysvetli, nerozumiem, preklep 8 km/h? alebo ako si mal bicykel v mrtvom uhle pri rychlosti nad 80 ?
Ninnka dikes, už sa s tým netráp
Marli myslené najskôr, že jeho bike na nosiči bol v mŕtvom uhle, resp mu vytvára hlásenia o objekte v mŕtvom uhle nad 80kmh
ale jasné už bežíme do offto*****, no keď viem že kamosovinna ravku 2023 rátali ťažné na 960€, tak si tam môže dať nejaký paškvil od jožka z garáže. No pravda bude najskôr niekde inde myslím.... nejdem ju hľadať