Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ďakujeme veľmi pekne za rady...budeme volať zajtra do servisu a uvidíme...chceli sme aj skúsiť na inom aute, avšak v okolí a ani známi či rodina nemá ťažné zariadenie...ešte raz veľmi pekne ďakujeme a veľmi si vážime, že ste nám poradili. Prajeme pekný večer...
Zobraziť komentár 10.08.2025 - 19:01:03
00
neskual niekto cinu?
https://chinaplanet.sk/vevor-nosic-na-2-bicykle-2/#google_vignette
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 10:00:20
00
Ninnka: hlavne sa nenechať odbiť - pred par mesiacmi som riešil ťažné na Toyote Rav4 a na rozdiel od iných značiek, Toyota nekomunikuje s ťažným, ktoré je úplne nezávislé od riadiacich jednotiek auta.

Ľudskou rečou: to čo vydáva zvuk nemá mať nič spoločné s autom, ale s elektronikou ťažného, čiže ten kto to montoval sa na na musí pozrieť

Vedľajší efekt: ak máš náhodou otváranie kufra nohou, tak sa ti môže veselo otvárať to nosiča,keďže auto nemá ako vedieť, že tam ten nosič je.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 10:06:16
00
Ninnka tak píšeš že máš epos 3 a potom že je tam 8(7) pin pričom je 13pin

matko001
To ako akým spôsobom funguje ťažné na Toyota? Že len svieti svetlo ale smerovky nejdú, parkovacie senzory nonstop hučia resp všetci asistenti sa môžu zblaznit. Nechce sa mi veriť že to je štandard nejakej automobilky.
Jasné že Toyota je problém dostať sa do riadiacky, ale ona to robila v offi servise Toyota.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 15:12:58
00
To pipanie som zazil aj ja na mojom Golfe. Mam tazne Galia, nosic Epos 3 - tam mi vsetko funguje ako ma. Ked ale pripojim vozik od svagra tak mi tiez pipa vzadu elektrika od tazneho. Vozik je podomacky robeny aj elektrika. Svagrovi a otcovi na autach to nepipa, tiez maju Galia tazne. Ked som pripojil original vozik z obchodu tak vsetko ok. Co sa tyka Epos 3 tak mi to zapipa ked odpajam nosic z elektriky, pipa to tak 10 sekund a prestane.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 15:31:15
00
To bude vlastnosť tej inštalácie, nejaký signál, že možno nie je čosi v poriadku.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:03:52
00
Yogisz: Bavíme sa o novej 2024 Rav4 priamo z Toyoty v Žiline kde rovno pred preberaním dostala aj ťažné.

Čiže všetko maximálne originálne, ale nevie ani vypnúť parkovacie senzory, senzor mŕtveho uhla alebo otváranie kufra. Proste to auto nevie, kedy tam je a nieje niečo pripojené.
(neviem ako by sa vlastne tvárili na STK keďže sa ani hmlovka na aute sa nevypne)

Už tie manuály nemám uložené, ale celá tá krabička ktorá komunikuje s autom tam nebola - len čisto konektor pred svetlo odkiaľ išla elektrika.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:07:22
00
To akože v Toyote Žilina zle namontovali ťažné?
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:13:56
00
Namontovali dobre, len majiteľovi povedali, že ťažné nebude komunikovať s autom a to som potom v manuály k ťažnému hľadal a naozaj to tam tak bolo.

Ale práve som pozeral Galiu a tí majú múdru skrinku, ktorá píska keď je nejaká žiarovka vypálená, takže to môže byť tým.

Ja sám mám Bosal a keď som kúpil aktuálne Mondeo , tak nebolo nakonfigurované, ale už mi hlási vypálené žiarovky na prívese a keď nejde blinker, tak bliká brzdou, alebo vypína zadné senzory - ostatné ostávajú aktívne, vypína doporučený rýchlostný prevod keď mám vozík a po naštartovaní napíše na prístrojovke, že nemám zabudnúť, že mám vozík
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:19:49
00
Ale ved tazne ktore nekomunikuje s autom, nemoze byt pre to auto schvalene. To sa ako s tym da potom jazdit?
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:32:56
00
Prečo by nemohlo byť schválené? Klasické základné elektriky nemajú ani konektory a pájkujú sa priamo na káble
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:52:37
00
Mna zaujima ako sa potom s tym autom da ist, ked jacia cuvacie senzory, alebo mi stale signalizuje ze je nieco v mrtvom uhle, pripadne prekazku za autom.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 16:54:57
00
Ak mas pevne nervy tak ta palubovka blikajuca ako vianocny stromcek nerozhodi :)
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 17:02:41
00
Chcem sa prosím podeliť o skúsenosť, z ktorej sme s manželom mali hlavy plné otázok ? V nedeľu som uverejnila svoj príspevok, všetkým veľmi pekne ďakujem za rady. Riešila som, že nám pri zapojení nosiča bzučí elektrika na ľavej strane pri zadnom svetle. Včera sme ráno volali do servisu Toyoty, kde nám povedali, aby sme prišli. Boli prekvapení, keďže to skúšali, keď nám v piatok montovali ťažné zariadenie a všetko fungovalo. No nakoniec sa nám po hodine ospravedlnili, že tam bol zle zapojený jeden káblik, ktorý spôsoboval to bzučanie elektriky pri zadnom svetle. Čiže všetko sa nakoniec vyriešilo.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 17:29:06
01
arrow_leftSesulak napísal:
Mna zaujima ako sa potom s tym autom da ist, ked jacia cuvacie senzory, alebo mi stale signalizuje ze je nieco v mrtvom uhle, pripadne prekazku za autom.

Parkovacie sa vypínajú pri 10km/h, bzučia pri parkovaní, ale toto konkrétne auto má aj kamery (tuším aj 360°), takže to nevadí, akurát ich po čase ignoruješ, aj keď bzučia správne.

Mŕtvy uhol tiež začneš ignorovať - jazdíš ako keby tam tá kontrolka ani nebola. Ale bolo zaujímavé zistiť, že sa citlivosť mení podľa rýchlosti - do nejakých 80km/h to bicykle nevidí a potom zrazu áno.

Prekážku za autom - neviem aký je rozdiel medzi týmto a tými bzučiakmi spomenutými vyššie.

Ešte k tej Rav4 - ak nechceš aby ti pípalo upozornenie na rýchlosť, tak to musíš pri každej jazde vypnúť a to je naozaj moc otravné.
Zobraziť komentár 12.08.2025 - 17:42:17
00
keyboard_arrow_up