od vosku som čistieval
reťaz ,kazetu parným čističom, ale už ma to nebavilo, resp reťaz už vôbec nečistím, maximálne vzduchom vyfúkam, po troch rokoch už čistím iba teplovzdušnou pištoľou, kazeta ide super, lebo na kazete zostáva to čo sa nalepí pri dotyku, otieranim sa navoskovaných častí o zuby. Z kazety sa to pekne uvolní a odkvapne, ja takú horúcu otriem handrou. Reťaz vytiahnutu z vosku utriem, potiahnem cez handru,papierovu utierku, na bokoch je zbytočný vosk, ten sa zachytava na kazete. Ani spojku nevoskujem, lebo na koliku nemusi byt vosk,
vosk je v otvore v článku na reťazi. Rozhýbavam reťaz pomedzi kladky z prehadzovača , ktoré mám pripevnené na kovovom páse za sebou...Ešte chcem skúsiť, že ako pomôže teplovzdušná pištoľ očistiť novú reťaz, nemám rád chemické procesy, chcem ju položiť na kartón a nahriať, že ako sa uvoľní mastnota ,zotrieť a potom dočistiť. Používam iba obyčajný parafín, granule, plus odpad zo sviečok z domácnosti a od kostolníka z kostola

. Začiatočníkom, resp novú reťaz, ak nie ste si istí či ste dobre očistili reťaz odporúčam robiť v obyčajnom vosku, aby ste si nekontaminovali, neznehodnotili nejaký drahší vosk s prísadami,