V nedeľu poobedná odychovka. Štart v Hodoníne. Pozrieť sa na Moravské Toskánsko z výhľadu Soudek nad Šardicami a okružnou jazdou cez vinohrady a ovocné sady a polia a veľké rybníky šlapať naspäť do Hodonína. Moravské dedinky pekné, čisté. Každá dedinka má svoje vínne sklepy, kaplnky a pod. Celú cestu je niečo na pozeranie, bolo jasno a slnečno, tak výhľady nekonečné. Trasa: z Hodonína smer rybníky - Kyjovka - Mutenice - Jarohnevický rybník - Šardice - Soudek - Krátke kameny - Michálky - Nad Starýma horama - Čejč - Sluneční zátoka - Čejkovice - Pusté - Starý Podvorov - Dolní Bojanovice - Hodonín. 58km, 562v.m.
Pred týždňom som sa išiel pozrieť na tri záhorácke kopce Havran, Ovčí vrch a Chrapač, dlhšie som tu nebol. Ešte som nebol na rozhľadni nad Kunovom, tak si smerom na Sobotište vyšlápnem aj nad Kunov, nech pozriem okolie Senice. Slnko pod mrakom, neskôr len slnečno, tak výhľady boli ďaleké. Jeden výhľad striedal druhý, tak to bolo skoro celý výjazd. Na Zámčisku vidím, že pribudol altánok aj s ohniskom. Trasa: pri Myjave smer Šaštín - Šaštínsky les - Borský Mikuláš - Golf Senica - okolo letiska Senica - Družstvo Hlboké - vyšlapať nad družstvo na Vinohrádky - Kunovská priehrada - Vyhliadka Kunov - Sobotište - Ovčinec - Havran - Ovčí vrch - Chrapač - Lopašov - Oreské - Zámčisko - klučkovať poľnými cestami na Smolinské a lesom domov. 103km, 1396v.m.
A co sa tyka trasy, tak v pripade vojenskeho obvodu urcite zalezi na povrchu, a ak neveris, tak je cas si to vyskusat. Napriklad na trase: https://mapy.com/s/cetuconado je kriticky usek medzi "2" a "3", tam nedokazem poradit, moznosti je viacero, ale treba sa pripravit na to, ze to moze byt neprejazdne pre prilis sypky povrch, ale mozno miestni zahoraci vedia, ci niektora z tych spojnic je na tom lepsie...
Na horáku prejdeš. Na Záhorí máme "písky", priprav sa že to nebude zadarmo, nie je rovina ako rovina 😉...
Zo Studienky na Leváre cez Nivky ani neskúšaj, tam to strážia vojaci.
Včera ráno to vyzeralo pod mrakom, bez slnka, fúkal vietor... Nakoniec to dopadlo veľmi dobre, mraky sa rozostúpili a šlapalo sa pod slnkom s peknými výhľadmi. Výlet okolo Vodnej nádrže Nové Mlýny. Výhľady na vodu, vodu a zasa vodu a prírody okolo. Pálava popozeraná zo všetkých strán. Na Prítlucké hore je rozhľadňa Maják zatvorená, vstup zakázaný. Technické dôvody, už idú reči, že možno pôjde aj dolu, je postavená z dreva, asi nie je na údržbu. Trasa: cez les smer Brodské, Hrádza Moravy, Obora Soutok, Břeclav, Januv hrad, Rakvice, Přítlucká hora, Vinařství u Kapličky, Vodná nádrž Nové Mlýny, Strachotínsky rybník, Pasohlávky, Brod nad Dyjí, Dolní Věstonice, Nové Mlýny, Bulhary, Lednice, Nový dvur, Tři Grácie, sv.Hubert, Poštorná, Obora Soutok, Brodské, hrádza Moravy a do lesa a domov. 167km, 640v.m.
Štvrtok výjazd zo Záhoria na Južnú Moravu pojazdiť Lednicko - Valtický areál. Chodím tam každý rok, je to už tradícia letný výjazd. Parádne relax šlapanie cyklotrasami od pamiatky k pamiatke. Vždy je to pekný cyklovýlet, vždy je čo pozerať. Len prechod cez most v Brodskom je na riziko, či tam nevychytím policajnú hliadku. Denne tam prechádza slušný počet ľudí. 127km, 600v.m.
Presne si to napísal. Od roku 1997 rozprávajú o moste, že je v havarijnom stave. Stavajú nový železničný most priamo, ktorý križuje Eurovelo 13 a nedomyslia tam naprojektovať lávku.
Cez týždeň som bol na výlete v Mikulove. Pred dvomi týždňami ma dážď otočil domov, teraz to vyšlo v parádnom slnečnom počasí. Na Morave sa šlape naplno, všetky možné bicykle cestné, gravel, horské, elektro. Chodím sem každý rok, vždy je to parádny výjazd. Pozrieť v Mikulove námestie, zámok, Svatý kopeček a parádne výhľady... V Nejdeku pozrieť Vodný mlýn. Trasa: lesom do Brodského - Obora Soutok - Františkuv rybník - Poštorná colnica - Kolonáda nad Valticami - Úvaly - Sedleč - Cihlový most - Letohrádek - Brána ku slobode - Mikulov - Svatý kopeček - po žltej a modrej TZ medzi vinicami a polnými cestami do Sedleče - Nesyt Rybárna - Nejdek - Lednice - Břeclav - Pohansko - Obora Soutok a do Brodského a lesom domov. 125km, 884v.m.
V pondelok šlapačka zo Záhoria smer Malé Karpaty. Cieľ Pamätník SNP v malých Karpatoch, Rozhľadňa Klenová, Priehrada Chtelnica a cez Dobrú Vodu domov. Počasie vyšlo parádne, len denné svetlo sa každým dňom skracuje, o 21h bolo 12,8st., paráda šlapať lesom v kraťasoch. Trasa: pri Myjave smer Šaštín - Šaštínskky les - Borský Mikuláš - Golf Senica - okolo Letiska - okolo družstva vyšlapať nad Hlboké - Vinohrádky - Podbranč - Branč - Bašnári - Brezová p. Bradlom - Priehrada Brezová p. B. - Dvoly , pamätník SNP - rozhľadňa Klenová - Malá Klenová - Vodná nádrž Chtelnica - Dobrá Voda - Chata Suchánka - Jablonica - Osuské - Hlboké - Letisko Senica - Šajdíkové Humence - Borský Mikuláš - Šaštín a pri Myjave domov. 138km, 1638v.m.
Včera zo Záhoria do Smoleníc cez Malé Karpaty. Všetko vyzeralo pred obedom ideálne, slnko sa striedalo s oblakmi, nemalo to byť žiadne trápenie v horúčave. Šlapalo sa výborne, okrajom Vojenských lesov na Cerovú a hore na Rozbehy a Korlátko úplné bezvetrie, aj celkom jasno, výhľady parádne. Ešte pod Rozbehmi odbočka na poľnú cestu a trošku do kopca a z lúky krásny výhľad na Záhorie a krásne sú vidieť Vojenské lesy ako na dlani. Z Korlátka na Bukovú tiež paráda, výhľady na Malé Karpaty, v diaľke vidím Jaslovské Bohunice ako z komínov ide dym. Z Bukovej vyšlapať Pod Veterlín a odbočka na Smolenice. Na zámku nejaká akcia pre deti, tak zámok z vonku popozerám zo všetkých strán a vyrazím smerom domov. Pri šlapaní na Jahodník sem a tam nejaká kvapka, už som tušil, že to asi nedopadne dobre. Stále som dúfal, že "mračno". V lese to až tak necítim, tak ešte idem pozrieť Mon Repos a dám/nedám Amonovu lúku?? ...aaale vyskúšam. Vyjdem na Amonovu lúku a už slušne husto mrholí/prší. Tak mi bolo jasné, čo ma čaká. Šlapačka v daždi cez les, polia, asfaltové cesty a vyše 40km v hustom a nepretržitom daždi. Všetko do batohu, nahodiť na batoh pláštenku, na seba nepremokavú bundu, koľko vydrží uvidím. ...a bez zastavenia som šlapal 43km domov, tak som vyzeral ja aj bicykel. 114km, 1513v.m.
V utorok slnečné počasia na Záhorí, tak som išiel sa trošku povoziť cez záhorácke polia smer Hrebeň Holíč. Potom cez záhorácke bývalé vinohrady Prietržka, Skalica, Mokrý háj. Vinohrady sa asi tomu už len rozpráva. Potom hore a dolu v Skalických horách, popozerať nejaké slnečné výhľady. Vyšlapať od obory nad Radějov cez Radějov do Radějovských vinohradov a pekne stále do kopca smer Hotařská búda a na Holý vrch na rozhladňu. A potom za kultúrou na Južnú Moravu pozrieť zámok Strážnice a cestou naspäť sa popozerať na vínne sklepy Plže v Petrove.. Trasa: na lesnú asfaltku a vedľa trate smer Gbely - Gbely - Budkovianske rybníky - Hrebeň Holíč - Trnovec - Prietržka - Priepastný mlyn - Psíky, Božie muky - Mokrý Háj - Kopečnica - Osada Salaš - Zlatnícka Dolina - Šmatlavé uhlisko - Mlýnky - Měsíční údolí - Radějov - Hotařská buda - Žerotín - Radějov - Strážnice - Vínne sklepy Plže, Petrov - Skalica - Skalické rybníky - Kátov - Holíč, Kostolík sv.Margity - Kopčany - poľná cesta smer Gbely - do lesa a domov. 113km, 1111v.m.
Južná Morava a vinohrady. V pondelok vydržalo letné počasie, tak som to využil na Južnej Morave medzi vinohradmi. Vinohrady krásne, kam sa človek otočí, vidí nekonečný vinohrad al. ovocný sad. Hrozno som vyskúšal biele, ružové, červené. Sladké, sladké a ešte viacej sladké a vyhriate od slnka. Niektoré strapce boli ako pollitrové poháre. Pekne poupravované kaplnky a kríže po viniciach, stále je niečo na pozeranie a vinohrady idú pekne hore a dolu, boli aj pekné výhľady. Ale aj treba pekne šlápnuť do pedálu pri výšlape do kopečka. Dvere vínnych sklípkov sa otvárajú, ponuka burčiaku začína byť bohatá. Trasa: do lesa a pri koľajniciach smer Gbely - poľnou cestou smer Cunín - Kopčany - Hrádza Moravy - Lávka Veľkej Moravy a Anglickou álejou smer Moravská N. Ves - Mikulčice - Roztrhansko - Jozefov - Vinohrady Nechory - Rozhledna na Podluží - Veterný mlyn Starý Podvorov - Vinohrady Starý Podvorov - Vinohrady Dolní Bojanovice - Hanácka álej - Horní Kapánsko - Pusté, rozc. - Čejkovice - cez vinohrady k Sluneční zátoke - Kobylí vrch, rozhledna - Vrbice - cez vinohrady na Hradíštek - U slepice - Velké Bílovice a cez Moravské dedinky a polia a vinohrady som klučkoval smer Brodské, cez most na stranu SR a domov. 130km, 1127v.m.
Aj ja niečo pridám, aby tu len Rocker nebol sám Nič výnimočné, len naše okolie som pojazdil, akurát keď som vyšiel na kopec Márie Magdalény, nejakú údržbu tam robia, bola otvorená, prvý krát som bol vo vnútri. Odtial červený kríž, Bulkovce a okolie.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dolné Záhorie má tiež svoje čaro, veľa lesov, borovice, mokrade, ale samá rovina. Takéto kopčeky mi tam veru chýbali. 🙂
Tak z "legalneho" pohladu treba sledovat harmonogram cviceni: https://www.mod.gov.sk/harmonogram-vojenskych-cviceni-na-uzemi-vojenskych-obvodov/ -> napr. najblizsiu sobotu je tam prejazd zakazany, ale v nedelu by to slo.
A co sa tyka trasy, tak v pripade vojenskeho obvodu urcite zalezi na povrchu, a ak neveris, tak je cas si to vyskusat. Napriklad na trase: https://mapy.com/s/cetuconado je kriticky usek medzi "2" a "3", tam nedokazem poradit, moznosti je viacero, ale treba sa pripravit na to, ze to moze byt neprejazdne pre prilis sypky povrch, ale mozno miestni zahoraci vedia, ci niektora z tych spojnic je na tom lepsie...
Zo Studienky na Leváre cez Nivky ani neskúšaj, tam to strážia vojaci.
Tento usek medzi zltou a sedlom ako vyzera ? Je to zjazdne ?