Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Dnes, podjazd (v Ba )pod zel. tratou z Podkolibskej na Karpatsku riadeny mobilnym semaforom, ziletkarovi sa nechcelo cakat a presiel na cervenu. Na krizovatke Karpatskej a Sancovej zopakoval to iste (oranzova a zelena naskocila do cca 5sek).
Bol asi nejaky vymlety, lebo vo stvrtke Zilinskej som ho predbehol.
Zobraziť komentár 10.08.2025 - 20:14:55
00
OT, skor do mototemy, tým semaforom si mi pripomenul mobilny semafor v Dubovej, okrem cervenej/zelenej zobrazoval na mieste oranžovej počet sekúnd aktuálnej farby.

(pardon, ak to je bezna vec, no toto som na SK videl prvýkrát, jazdim relativne malo)
Zobraziť komentár 10.08.2025 - 20:33:58
00
arrow_leftMarli napísal:
OT, skor do mototemy, tým semaforom si mi pripomenul mobilny semafor v Dubovej, okrem cervenej/zelenej zobrazoval na mieste oranžovej počet sekúnd aktuálnej farby.

(pardon, ak to je bezna vec, no toto som na SK videl prvýkrát, jazdim relativne malo)

Tieto semafóri s odpočtom teraz cestrári BSK používajú často. Napr. kúsok za Stupavou smerom na Borinku je zúženie so striedavou premávkou s týmto odpočítaním. A rovnaký je tiež teraz aktuálne aj na výjazde zo Zálesia smer Malinovo, kde je tiež striedavá premávka.
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 08:55:25
10
pouzivaju sa - len ked opravovali Machnac do Tr. Teplic tak tie cisla neboli sekunky ale akysi divny casovy interval. videl si 15 a cakal si niekolko minut - ocami si tlacil tie cisla :-D
Zobraziť komentár 11.08.2025 - 09:36:54
01
Lol nejaky nafetovany boltak v duhovom drese presiel akurat okolo mna a rovno do protismeru. Hrala mu muzika a ujuchal od radosti :lol: snad mu nejake auto neskocilo do usmevu :lol:
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 17:56:16
00
Bolt zamestnáva majstra sveta v donáške? :lol:
Vedel som, že keď dá Markíza na Dajto film Expresná zásielka, niekto si zoberie príklad :D
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 18:36:46
00
Dnes som tesne nevidel havariu (elektro)cyklistu s autom. Bol som prave platit na pumpe (Slovnaft, Karloveska/Nabrezie, pri Riviere, lodenici), členovia posadky videli.
Auto vychádzajúce z pumpy, sprava po chodniku sa valil SameBike ecyklista, vraj dost rychlo, dole kopcom smer Riviera/Devinska cesta. Auto ho zachytilo (az) lavou stranou, cyklista letel do dialky. Zdravotne vyzeral napodiv Ok, riesil iba nejaky plastovy kryt (baterky?) a na aute riesili odtrhnute predne svetlo.

Paradoxne, ak by isiel rychlejsie a bol tam o sekundu skor, netrafia sa. O sekundu neskôr a je na kasu, v aute, kabine, prednom skle.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 21:48:04
01
No ja tam na tom mieste vzdy spomalim na minimum, aby som vedel bezpecne zastavit, kedze tam absolutne nie je rozhlad. Nikdy rychlo na slepo naverimboha nevchadzam niekam, kde nevidim, co ide, prechod pre chodcov tam sice je, ale to nedava ziadnemu chodcovi/cyklistovi absolutnu prednost. Inak, keby tam neboli tie je*le bilboardy, tak by tam rozhlad bol, ale reklamy samozrejme maju prednost pred ludskym zivotom.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 22:23:01
00
Stale je to chodnik.
Mna nabralo auto na cyklochodniku v Madarsku. Zenska v mercedese vychadzala autom z dvora, musela prejst chodnik na ktorom bol ciarou oddeleny cyklochodnik. Uz z dialky som pozeral ze sada do auta, cumel som na nu co spravi, ona cumela na mna, normalne do oci uz z nastartovaneho auta, zacala pomaly vychadzat z dvora ale pozerala na mna, otocila hlavu na druhu stranu kde pozerala na cestu ci moze ist a pridala. Ja som nebol schopny nic, len som trochu spomalil s tym ze wtf a keby netocila do lava tak ma mozno ani nenabere. Tesne pred narazom som to ubrzdil ze som takmer stal ale prd mi to bolo platne ked pridavala, tocila na mna a pozera uplne na druhu stranu - takze som skoncil na kapote a cez sklo na nu pozeral ze ci je normalna. A to som nesiel nijak rychlo, ohladuplne, aj ked na (cyklo)chodniku nikto nebol tak som siel max 20. Predpokladam ze ma vobec nevidela ale cezo mna pozerala ci po ceste ide auto.
Takze aj keby to pri tej Riviere bol cyklochodnik tak je blbost tam vletiet, hlavne ked je to v podstate jednosmerka a vodic pozera dolava.
Zobraziť komentár 20.08.2025 - 22:57:44
00
Este aj vyjazd z tej ulice dalej smerom na Druzbu je nebezpecny, je tam plny plot, takze nevidno, a stalo sa mi viac krat ze ztade vyletel po chodniku bajker vacsinou ebajk, a ltt ze som ho nezachytil autom na tom prechode.
Nehovoriac, ze na prechodoch pre chodcov maju zosadnut a tlacit, pritom sa vsetci tvaria ze maju prednost ako chodci lebo vsak su na prechode.
Zobraziť komentár 21.08.2025 - 08:27:12
00
https://bratislava.sme.sk/c/23535238/cyklista-zahynul-po-zrazke-s-elektrickou-v-petrzalke-premavka-na-juzne-mesto-je-prerusena.html
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 19:14:47
00
Preco kazi meno cyklistom? Chudak tam 80 rokov jazdil a nikdy tam ziadnu elektricku nestretol...
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 19:44:54
00
Idem po komunikacii neoznacenej ako hlavna, predo mnou krizovanie s kolajnicami/cyklocestou/cestou/chodnikom , pozriem dolava-doprava, nic nejde, mozem ist dalej.
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 23:41:25
00
keyboard_arrow_up