že Slopensko nie je právny štát,sa už vie,ale spôsob,akým sa krivý spravodlivosť,je na
Peter Kubina's post
https://www.facebook.com/peter.kubina/posts/pfbid02bD6DkVrkeYGEWWjmbEF3rbaXvvash1SzV66gGDe3Wk2wNu2fgzS7Hz9wym26MNTKlJE SPIS MATEJA VARGU TOXICKÝ?
Obsah spisu tejto trestnej veci, fantazmagoricky právne kvalifikovanej ako sabotáž, má evidentne neblahý vplyv na zdravotný stav prokurátorov, ktorí s ním prídu do styku.
Podľa našich informácií skončil dozorový prokurátor na PN práve v čase, keď mal rozhodnúť o našej sťažnosti proti obvineniu (končila lehota). Aká náhoda. Keďže podozrivo načasovaných „péeniek” som v praxi zažil už pomerne veľa, tak mám zatiaľ dosť problém uveriť, že toto je náhoda.
Od znalcov hierarchického prostredia prokuratúry zvnútra viem, že PN sa využíva ako „tabletka po”, teda posledná línia „núdzovej antikoncepcie” v prípade, keď na prokurátora je vyvíjaný nátlak od nadriadených, aby rozhodol určitým spôsobom, obvykle v rozpore so svojím presvedčením založeným na zákone a dôkazoch a tak, aby sa vyhovelo „vyšším záujmom”. Nadriadený v takýchto prípadoch nechce rozhodnúť sám ani dať na to písomný pokyn (aby pod nezákonným a svojvoľným rozhodnutím alebo pokynom nesvietil jeho/jej podpis) ale chce, aby to navonok vyzeralo ako samostatné rozhodnutie príslušného radového prokurátora. Keď radový prokurátor tomuto tlaku podľahnúť nechce, no súčasne nemá odvahu sa mu vzoprieť a rozhodnúť nezávisle, náhle ochorie a ako na potvoru sa mu polepší a vráti sa do práce až keď mu toxický spis nadriadený odníme a pridelí ho inému prokurátorovi. Takto to vraj chodí.
Rád by som veril, že v prípade Mateja Vargu o takúto situáciu nejde. Je však veľa signálov, ktoré nasvedčujú opak.
Preto je moja hypotéza nasledovná: Dozorový prokurátor ochorel a stal sa PN preto, aby nemusel rozhodnúť v rozpore so zákonom, dôkazmi a svojím presvedčením o zamietnutí sťažnosti proti obvineniu. Zákon a dôkazná situácia si totiž vyžadovali zrušiť obvinenie Mateja Vargu, ktoré za nedôvodné označil službukonajúci prokurátor už pri rozhodovaní o väzbe, avšak tlaky od nadriadených žiadali opak. Uzdraví sa a do práce sa vráti až potom, ako mu spis bude pre dlhotrvajúcu PN odňatý a pridelený inému prokurátorovi. Uvítam akékoľvek informácie alebo dôkazy o tom, že táto moja hypotéza je mylná. V takýchto prípadoch by som sa totiž veľmi rád mýlil.