Kategórie
Bike-techServis vidlíc, tlmičov a teleskopických sedloviek # údržba # vidlica # tlmič # oprava # poradenstvo # náhradné diely # technické otázky # servisovanie
mam otazku, kolko vas priemerne stoji servis vasho (vzduchoveho) Fox tlmica a kde si ho davate servisovat? Ja ho musim zaslat priamo do Slovkolexu pretoze potrebujem vymenit jeden diel aby som si ho mohol servisovat neskor sam, ale ta cena ma celkom dviha zo stolicky (108 Euro).. Hadam to bude jednorazova investicia.
resp. ak by mal niekto doma pokazenu/zlomenu dhx 5, odkupil by som ju na nahradne diely
posledný komentár: 17. 8. 2025 o 12:31
Akcia -21% RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 62.5 mm
589 €
-21%
MOC 919 €
-30% RockShox Deluxe Ultimate RCT Trunnion tlmič, 205 x 60 mm, OEM
329 €
-30%
MOC 469 €
savings RockShox Vivid Ultimate RC2T Standard tlmič, 230 x 65 mm
579 €
savings
MOC 909 €
-9% RockShox SIDLuxe Ultimate RL 3P Standard tlmič pre Specialized Epic Evo, 190x45 mm
455 €
-9%
MOC 569 €
savings RockShox Super Deluxe Ultimate Flight Attendant RC2T tlmič, 185x55 mm
709 €
savings
MOC 1 049 €
Akcia -14% FOX Float DPS Trunnion Remote Up Factory PTL SV EVOL tlmič, 165x45 mm
509 €
-14%
MOC 649 €
-20% RockShox Service Kit Basic - pre vidlice Sid 29/27+B A3
18,39 €
-20%
MOC 22,99 €
-19% RockShox 200 hodín / 1 rok servisný kit - SUPER DELUXE THRUSHAFT C1 - TREK (2021)
53,99 €
-19%
MOC 66,99 €
Tlmic RockShox Deluxe Select nereaguje na zmenu reboundu, po poslednych 2-3 pojazdoch som si vsimol mastnu piestnicu. V servise mi povedali, ze to vyzera na upchaty ventil a mam kupit novy tlmic, lebo servis tohoto vyjde cenovo rovnako.
Par pojazdov dozadu sa pri prepruzovani zacal ozyvat klepavy zvuk, neviem ale na 100% urcit ci zvuk isiel z tlmica alebo nie. Kadencia klepania sa ale nezhodovala s pohybom piestnice. Nasledne pri "zoskoku" z chodnika na cestu to tresklo najhlasnejsie za ten cas co sa zvuk objavil a odvtedy je ticho. Rebound bol stale rovnaky ako predtym. V pondelok som upravoval sagy a prenastavil som rebound o 2 kliky na pomalsi. V utorok som bol jazdit a tlmic hupal jak besny, pri kazdom zabere ma hupalo ako na trampoline.
Viem, ze tazko posudit takto z par viet, ale ja tlmic ozaj KO a neoplati sa ho opravovat?
Dakujem
Novy tlmic na bikediscount stoji 30 eur, to fakt nema zmysel servisovat.
Dikes
strcil som tam zdrhovacku aby som odchylil vrch - pod guferom sa zda byt cisto - vyslo dost vzduchu. mohol ten vytlacat olej von?
Taketo len dobre poutieraj a kontroluj...
Velky servis s vymenou gufier sa robi po cca 200h
Ja som na mojej side zatial gufera nemenil.za 5r..nic netečie...len robim pravidelnu vymenu naplni a očistu
To je presne ten problem, privela vazeliny brani prechodu vzduchu medzi negativnou a pozitivnou komorou. To je aj kratke video : https://youtu.be/Y-UfHFI4-MM?si=TC2WVczEkv-Ct5Yr
Treba rozobrat , vyutierat a premazat jemnejsie a z vrchu nedavat vazelinu ale olej Fox Float Fluid ( taky maly 5 ml sačok)
strcil som tam zdrhovacku aby som odchylil vrch - pod guferom sa zda byt cisto - vyslo dost vzduchu. mohol ten vytlacat olej von?
Toto mi príde ešte v pohode. Ja som nedávno menil gufera na Selve a nové púšťajú ešte viac ako staré... Toto sa mi stalo uz druhý krát, podľa všetkého som zasa vychytal nejaké vadné alebo ulozenky ktoré ležali niekde v sklade v nie úplne ideálnych podmienkach...
V návode v balení bol obrázok ako nastaviť SAG úplne iný ako som bol zvyknutý - "travel" sa podľa neho meria od stredu oka uchytenia až po gumové tesnenie.
Mne táto vzdialenosť vyšla 70mm, a keď chcem 25% sag tak by mi gumička mala zastať na cca 17,5mm.
To je všetko OK, len pre dosiahnutie spomínaného sag-u mi stačilo nafúkať 150psi, čo mi príde hrozne málo.
Mám 95kg a na starom tlmiči (FOX Float DPS EVOL LV 2019) som fúkal okolo 220-230psi, travel sa meral len v rámci piestnice, preto som si nie istý či som to správne pochopil.
Máte s takýmto meraním travelu niekto skúsenosti?
Ďakujem za rady.
https://tech.ridefox.com/bike/owners-manuals/2983/shock--2025-float-sl-and-float-x
a tu od oka
https://tech.ridefox.com/bike/owners-manuals/2982/shock--2025-float