napíšte prosím nejaké dobré tipy na prípravky na mazaniereťaze a odpruženej vidly (tlmiča). Nemám s tým veľa skúseností. Každá rada pomôže, najlepšie by bolo keby ste mohli post-núť rovno nejaké odkazy. Vopred všetkým ďakujem
Ok, este tomu dam sancu. Dal som si len taky 60km svih, vsetko ciste, len na moj vkus celkom hlucne. Po jazde som to namazal znovu bez utierania, uvidim co zajtra
ono vsetky "vosky" budu hlucnejsie ako olej. na to si staci zvyknut. za tu cistotu a hlavne predlzenu zivotnost to stoji.
daval som novu xtr 9100 retaz niekedy v maji. prezila somnou cele leto a malo toho nebolo. teraz ma 132.5mm. mazana squirtom a podarilo sa mi vyhnut dazdovym a blatovym jazdam - to predlzuje zivotnost asi najviac. par krat zmokla ale len tak z lahka, nemal som bazeny v tretrach. pre porovnanie mazane shimano PTFE olejom do sucha najlacnejsie 11s PC1100 by som uz zakladal stvrtu, 11sp. M8000-7000 tiez podobne tie som maval tak na mesiac a pol a mali 132.8mm
a mna lepsie ako squirt. Daval som to na neodmaztenu resp len zvonku som vycistil retaz ale nekupal lebo nebol cas. 1 namazanie a presiel som s tym cez 1100km v taliansku kade tade. Uz ju sice bolo pocut a 3 dni som si vravel ze asi vecer domazem ale vzdy som zabudol ?
Hlavne to zateka super rychlo. Na squirt som cakal aj hodinu nez som mohol pohnut retazou, toto tak 5 min.
Ja mam inu skusenost, retaz varim v parafine a prvych 200 km je uplne nehlucna, presne ako naolejovana, az tak ze keby niekoho dobehnem a pricucnem sa mu do haku ako parazit, bez obzretia sa alebo radaru by si ma ani nevsimol. Az potom zacina byt postupne pocut, do takych 300 km uplne jemne a znesitelne, potom postupne horsie a neprijemnejsie a po +400 km uz menim.
Update k tomu mazivu Momum. Dal som tomu este sancu, po druhom premazani pohon znacne stichol. Odjazdenych 400km v suchych podmienkach, vsetko je ciste, za mna asi najlepsie mazivo co som jazdil a to som bol dost skepticky.
Možno sa to tu už riešilo a len mi to uniklo... Aka je výdrž vosku na reťazi ktora zažije blatove kúpele? Zvažujem prechod na "varenie reťazí" len neviem či to úplne splní moje očakávania.
Cozee? Pouzivam par mesiacov druhu generaciu rex domestique a nemam kriveho slova, dlhsie vydrzi ako prva rada, cez 300km, zimne mtb vseliake aj mokre, aj zablatene jazdenie a naparadu... Zatrepat, na kazdy clanok kvapka, nahriat a sväty pokoj nadlho 😄
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
daval som novu xtr 9100 retaz niekedy v maji. prezila somnou cele leto a malo toho nebolo. teraz ma 132.5mm. mazana squirtom a podarilo sa mi vyhnut dazdovym a blatovym jazdam - to predlzuje zivotnost asi najviac. par krat zmokla ale len tak z lahka, nemal som bazeny v tretrach. pre porovnanie mazane shimano PTFE olejom do sucha najlacnejsie 11s PC1100 by som uz zakladal stvrtu, 11sp. M8000-7000 tiez podobne tie som maval tak na mesiac a pol a mali 132.8mm
Hlavne to zateka super rychlo. Na squirt som cakal aj hodinu nez som mohol pohnut retazou, toto tak 5 min.
Ja mam inu skusenost, retaz varim v parafine a prvych 200 km je uplne nehlucna, presne ako naolejovana, az tak ze keby niekoho dobehnem a pricucnem sa mu do haku ako parazit, bez obzretia sa alebo radaru by si ma ani nevsimol. Az potom zacina byt postupne pocut, do takych 300 km uplne jemne a znesitelne, potom postupne horsie a neprijemnejsie a po +400 km uz menim.
S týmto voskom máte niekto skúsenosti? Vybehla mi naň reklama na FB,majú ho aj v miestnom e-shope,vraj vydrží dlhooo🙄
https://www.mtbiker.sk/shop/servis/mazivo-a-oleje/vosky-na-retaz/weldtite-wax-vosk-na-retaz-100-ml-p387967.html
Weldtite Wax vosk na reťaz, 100 ml
8,89 €
MOC 8,99 €Možno sa to tu už riešilo a len mi to uniklo... Aka je výdrž vosku na reťazi ktora zažije blatove kúpele? Zvažujem prechod na "varenie reťazí" len neviem či to úplne splní moje očakávania.
Cozee? Pouzivam par mesiacov druhu generaciu rex domestique a nemam kriveho slova, dlhsie vydrzi ako prva rada, cez 300km, zimne mtb vseliake aj mokre, aj zablatene jazdenie a naparadu... Zatrepat, na kazdy clanok kvapka, nahriat a sväty pokoj nadlho 😄