Otázka je, či bolo v silách organizátora tie padnuté stromy prepíliť. Aj keď si uvedomujem, že išlo o alternatívnu trasu.
Píliť tie dva "podliezacie" stromy by som si bez adekvátnej výbavy a hlavne skúseností určite netrúfal a organizátori na tom boli predpokladám podobne. Ťažko imho v tomto smere čokoľvek vyčítať. Pustiť to po asfalte do Borinky (rovnako ako ide maratón) takisto nebola možnosť, hneď za Stupavou je semafor stredavo púšťajúci jednotlivé smery kvôli zúženiu cesty.
Ten úvodný žľab bol síce stále šlapateľný, no na môj vkus tam už bolo dosť veľa hodne klzkého blata, takže to chcelo trochu šťastia, výkonovú rezervu, techniku, aspoň ako-tak OK
plášte a ideálne aj nie viac ako nejakých 180 cm výšky

Ďalej to už bolo z môjho pohľadu viac-menej v pohode, na zvážnici blata tak znesiteľne, občas nejaká kaluž, trail už potom s úplne OK povrchom.
Akurát pán čo som mu pomáhal s defektami ich oba chytil práve na tom traili a oba boli také vyslovene miniatúrne prepichnutia, bez toho že by čokoľvek ostalo v plášti. Či to bolo dielo nejakého neprajníka alebo len náhoda si odhadnúť netrúfam, som si ale dosť istý, že s bezdušákmi a mliekom by ich pravdepodobne ani nezaregistroval. A ja sám som si pripomenul a utvrdil sa v tom, že vymieňanie
duše v teréne mi absolútne nechýba a rozhodne to stojí za tú občas o niečo náročnejšiu montáž a údržbu bezdušákov

Ja som nakoniec celkom rád že som sa zúčastnil, aj keď sme aj s partnerkou dosť váhali, či ísť alebo nie. Skôr by sme však asi ľutovali, ak by sme nešli.