Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftmareno17 napísal:
Ja som bol. O koliznej situacii neviem. Defekt som videl jeden opravovat na BK.

Ako tu bolo spominane, povodne sa malo ist zo Stupavy tadial, ako minule koncil maraton. Ale je to uplne znicene tazbou. Za sucha este teoreticky mozno..ale kedze od vecera prsalo, tak to zmenili na povodny zlab. Boli tam dva stromy, ktore bolo treba podliezt, inak prechodne, prenasat nebolo treba ani raz. Zvaznica s mlakami, ale dalo sa. Sv.Vrch celkom fajn, mokry ale ziadne blatove galeje.

Ja som este v letnom setupe, vzadu mam RaceKing a po tom mazlavom blate v prudkom zlabe mi to strasne presmykovalo. Viac ako polovicu som musel tlacit, nevedel som sa rozbehnut, takze nadej na dobry cas zhasla vlastne hned v prvych minutach, co ma mrzi a na vykone mi to moc nepridalo. Ale tak vsetci mali rovnake podmienky a k bedni by som sa aj tak nepriblizil. Aspon mam co zlepsovat o rok :)

Bol som tiez. A dobre bolo. Som sa tych stromov obaval, ze budu robit problem ale nakoniec tam bol problem blato. Uz pri prvom padnutom strome som sa musel odopnut (som moc vysoky na podlezenie) a uz som sa nevedel nacvaknut, tiez som tlacil skoro cely kopec. Dalej to uz bolo vyborne. Skoda toho, ten kopec ma stal vela casu, tak som to zajazdil horsie ako v 2024.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 09:40:54
01
Otázka je, či bolo v silách organizátora tie padnuté stromy prepíliť. Aj keď si uvedomujem, že išlo o alternatívnu trasu.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 09:43:16
00
Tie stromy su tam uz pomaly rok a nic sa s tym nerobi. Nedavam im to za vinu. Neviem komu to tam patri, ci nedal povolenie alebo co. Len je to skoda, ze to dost kazi celkovy dojem z tej casovky. Ta trasa nebola alternativa, tadial sa to jazdi stale.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 09:50:55
01
arrow_leftStrenki napísal:
jan.hinst cítiť z teba veľkú frustráciu až nasratosť a momentálne si si našiel terč ľudí, čo neodzdravia. Napadlo ťa, že tu sme vo vlákne možno aj všetci, čo odzdravia? Čo ťa v skutočnosti trápi? Vŕzga bajk, treba servis, či iné starosti?
Ináč máme tu najhoršiu vládu v histórii krajiny, šíri iba zlo, nenávisť, klame, kradne a ty čakáš, že všetci bežní ľudia budú tip top? 😬

Na tomto je zaujímavé aj to,prečo si tu niekto založí konto:

Založený: 12. 9. 2019 15:31

A o pár rokov neskôr začína postovať príspevky v zmysle-nezdravia ma v lese,sú namyslený fuj-fuj :^)
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 10:36:04
01
Lebo eshop.

Forum je sekundarna funkcia tohto portalu.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 10:43:46
05
Comby Pilit stromy nie je v moznostiach organizatora. Navyse su tam tak rozhadzane, ze na ich upratanie bude treba viac ako len malu pilku. Oni tam nie su len tak popadane, ale tym ze prekryvaju trail, tak je to tam ako v zakliatom lese. Tento zlab sa aj tak jazdi hlavne smerom nadol a vtedy tie stromy az tak neprekazaju.
Alternativa, ktora sa sla minuly rok na maratone je pre tazbu v hroznom stave. Vcera nebolo v moznostiach smrtelnika ju vyslapat a ani len vytlacit. Spravil som si tam kratky okruh pred startom a veru som to riadne olutoval. Ak by sa vcera siel maraton, tak neviem ako by sme sli tade dolu.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 10:50:40
00
arrow_leftComby napísal:
Otázka je, či bolo v silách organizátora tie padnuté stromy prepíliť. Aj keď si uvedomujem, že išlo o alternatívnu trasu.

Píliť tie dva "podliezacie" stromy by som si bez adekvátnej výbavy a hlavne skúseností určite netrúfal a organizátori na tom boli predpokladám podobne. Ťažko imho v tomto smere čokoľvek vyčítať. Pustiť to po asfalte do Borinky (rovnako ako ide maratón) takisto nebola možnosť, hneď za Stupavou je semafor stredavo púšťajúci jednotlivé smery kvôli zúženiu cesty.

Ten úvodný žľab bol síce stále šlapateľný, no na môj vkus tam už bolo dosť veľa hodne klzkého blata, takže to chcelo trochu šťastia, výkonovú rezervu, techniku, aspoň ako-tak OK plášte a ideálne aj nie viac ako nejakých 180 cm výšky :-) Ďalej to už bolo z môjho pohľadu viac-menej v pohode, na zvážnici blata tak znesiteľne, občas nejaká kaluž, trail už potom s úplne OK povrchom.

Akurát pán čo som mu pomáhal s defektami ich oba chytil práve na tom traili a oba boli také vyslovene miniatúrne prepichnutia, bez toho že by čokoľvek ostalo v plášti. Či to bolo dielo nejakého neprajníka alebo len náhoda si odhadnúť netrúfam, som si ale dosť istý, že s bezdušákmi a mliekom by ich pravdepodobne ani nezaregistroval. A ja sám som si pripomenul a utvrdil sa v tom, že vymieňanie duše v teréne mi absolútne nechýba a rozhodne to stojí za tú občas o niečo náročnejšiu montáž a údržbu bezdušákov :-)

Ja som nakoniec celkom rád že som sa zúčastnil, aj keď sme aj s partnerkou dosť váhali, či ísť alebo nie. Skôr by sme však asi ľutovali, ak by sme nešli.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 11:01:45
08
Ja nikomu nič nevyčítam. Položil som len legitímnu otázku, či bolo možné s tým niečo robiť. Keď sa pred dvomi rokmi išiel Jurský maratón, organizátor zabezpečil výborné prečistenie úseku Salaš - Pod Horvátkou, ktorý bol pred maratónom v dezolátnom stave.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 11:52:59
00
arrow_leftTomas11 napísal:
Akurát pán čo som mu pomáhal s defektami ich oba chytil práve na tom traili a oba boli také vyslovene miniatúrne prepichnutia, bez toho že by čokoľvek ostalo v plášti. Či to bolo dielo nejakého neprajníka alebo len náhoda si odhadnúť netrúfam, som si ale dosť istý, …

Myslíš tým toho jedného súťažiaceho, ktorý mal defekt ? Keď tak rozmýšľam, že z cca 70 súťažiacich bol iba jeden defekt na tom traili. Stopa pomerne úzka, takže je to zvláštne, resp. pozitívne zistenie.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 12:50:23
01
Ak bol naozaj jediný s defektom, tak je to určite on :-)
Otázka je akurát ešte to, koľkým ďalším defektom zabránilo bezdušové mlieko bez toho, aby si jazdci čokoľvek všimli.

EDIT: Tie defekty boli vlastne dva, pánovi som lepil prednú aj zadnú dušu...
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 13:05:00
01
Ja som videl mladeho chalana, ako sa chvilu trapil - asi nemal montpaky a snazil sa dat plast dolu prstami. Mozno si s tym potom prisiel pomoct ty, lebo 33r (ako mas uvedene v profile) urcite nemal. Ak nie, tak bol este minimalne jeden dalsi :)
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 13:59:31
00
Tak to bol potom asi ten jediný chalan (kategória 15 - 16 rokov), ktorý je vo výsledkoch uvedený ako DNF, resp. ešte stále na trati :-)
Ja som pomáhal pánovi cca. v mojom veku, ktorý nakoniec aj prišiel do cieľa.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 17:14:35
00
Nie, on to opravoval az na BK. Asi nejaky pomaly defekt alebo to dotlacil.
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 17:48:20
00
blablalbla

Naposledy upravil johanidas dňa 01.09.2025 - 20:40:56, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 01.09.2025 - 18:43:58
00
arrow_leftjohanidas napísal:
... novy obycaj...
na uzkom traily ... na traily v lese ...
skor ma pozdravy ...
hamba vam...

strasny hejtery
to ma trapy

to iba na okraj, (s)pokojne si ma pridaj do zoznamu spomenutych ;), v lese nejazdim, na ceste vacsinou zdravim
Zobraziť komentár 01.09.2025 - 18:53:55
00
keyboard_arrow_up