No, dalo by sa to nazvat jednookymi kralmi medzi slepymi, realpolitikmi, pragmatikmi a pod. pripadne nieco v style "nic lepsie nebolo" alebo "mensia hroza", ale pri prerodenych a obrodenych kovanych normalizacnych ideologoch a rozviedcikoch(ani jedno nemohol byt len "radovy clen, inak ja len muzikant" by som "spravny moralny kompas" radsej nechal v supliku.
No áno,ale keď si porovnáš bývalého komunistu Fica a Weissa,je to "nebe a dudy"
K veci-Karel Hirman a jeho hodnotenie stretnutia Fico-Zelenský v Užhorode-Zelenský mu jasne povedal,ako to bude z "lacným" Ruzkým plynom:
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid026hSU2QTN4rcWtSWAq7tWhuDVBvAhrztPrMoNZ7FGCuSinarkFcbu4pAhi8sCpiisl&id=100091567669287FICO V UŽHORODE LIGOL TYČ.
Cez Ukrajinu môže prúdiť ropa a plyn na Slovensko, ale nemôže to byť ruská surovina. Bodka.
Toto jasné a dôrazné stanovisko ukrajinského prezidenta Zelenského na spoločnej tlačovke s premiérom Ficom v Užhorode znamená, že FICO V UŽHORODE NEUSPEL A LIGOL TYČ.
V Pekingu po stretnutí s Putinom sebavedome tvrdil, že má pre Zelenského odkazy od svojho ruského riadiaceho orgánu z Kremľa.
Ako som avizoval už pred Užhorodom, bolo to nakoniec presne naopak: po rokovaní v Paríži a telefonáte európskych lídrov s Trumpom bol to Zelenský, ktorý Ficovi povedal, aké sú a budú pravidlá aj energetickej spolupráce. Fico sa dostal do takej pozície, že dokonca na tlačovke popieral to, čo sme priamo počuli od Putina sediaceho vedľa Fica v Pekingu, keď vyzval Slovensko, aby zablokovalo dodávky a tranzit plynu aj elektriny z EÚ cez Slovensko na Ukrajinu.
Ficova politika "na všetky svetové strany" sa tento týždeň v Pekingu a Užhorode úplne zdiskreditovala a zrútila...
Ozaj, všimli ste si, ako je Orbánova Budapešť tieto dni ticho?