27.9. 58. deň tripu - skončil som v policajnej celeRáno som vstal trochu skôr. Chcel som čím skôr vypadnúť, keďže ma tu asi nenechajú bicyklovať potme. Uvaril vifonku, ešte z Číny. Pobalil som si veci a vyrazil, budíček zasa, jazdí sa vľavo. Išlo to pomaly, samé hore-dole aj keď celkovo som išiel z kopca. Deti behali, pokrikovali, aj dospelí pokrikovali, hlavne tí na motorkách ale aj tí v autách hlavne trúbili. Občas niekto chcel fotku alebo len si ťapnúť. Už mi to aj liezlo na nervy. Bolo dosť teplo a tu sa nosia všade dlhé
nohavice a dlhé rukávy, tak nechcem zbytočne pohoršovať. Kúpil som si hrozno, melón a vodu.
Keď išlo ku večeru, začalo sa stmievať, na jednom kopci som zastal, nech sa napijem a zastala pri mne motorka (veľmi veľa motoriek tu jazdí) "Helou, hauárjú?" . Pozrel som na nho, zas jeden z tých, čo chcú len pozdrav alebo podať ruku alebo fotku. A on ukázal na nádrž a na blatník, boli tam nápisy police. Vraj nemám zastavovať a mám si zobrať hotel. Tak som mu povedal, že nemám peniaze na hotel, že mám stan. A on len ukázal gestom, že choď. Tak som išiel ale nepočul som ho za sebou, asi sa otočil a vrátil. Išiel som ďalej po ceste a oproti mi išlo jedno auto, kde ukazovali akože "zastav". Ale čo som nejaká *****, budem stále zastavovať pri každom. Videl som, že sa otáčajú, aj majáky zapli. Tak som zastal a počkal kým ma dobehnú. Predbehli ma, zastavili, že mám ísť s nimi, vraj "very dangerous area here". Chvíľu som prosíkal, nech ma nechajú, že sa vyspím vonku v stane ale trvali na ubytovaní, vraj najlacnejší hotel za 2000rupií. Tak teda ok. Naložili
bajk do pickapu dozadu a ja som tiež sedel vzadu, pri bicykli. Odviezli ma do mesta Chillas, najprv sa stavili na modlitbu pri mešite, potom ma zobrali na policajnú stanicu, ukázali, kde sa môžem rozložiť.
Povedal som si, že asi nebude pršať, tak som len rozmotal
karimatku na zemi. Jeden prišiel, že nech sa idem najesť. Usadili ma, dali mi tanier kaše a dve pity, ešte teplé a pohár vody. Potom začal ten z nočnej so mnou kecať trochu a povedal, že kľudne môžem spať v cele, keď chcem. Inak, presne ako vo Westernoch. Potom mi ešte priniesol posteľ a vankúš.
28.9. 59. deň tripuCelú noc som sa prehadzoval. Trochu mi bolo zle a mám dojem, že z vody, ktorú mi doniesli. Dal som si dve tabletky živočíšneho uhlia, čo mi dali dva dni dozadu ten slovenský párik a asi psychika ale ešte som zaspal. Najprv som spal oblečený ale stále ma všetko omínalo, tak som sa vyzliekol, doniesol som si
spacák a skúsil som tak spať. Ráno som len čakal kedy vypadnem. Ledva som sa postavil z postele. Cítil som sa dosť strhaný. Policajt, čo mal službu mi ponúkol kúpeľňu na umytie, no to bolo len vedro a tečúca voda ale tak aspoň niečo, potom ma zavolali ešte na raňajky
Vraj ma nemohli pustiť skôr ako o 8. Už pred siedmou som prešľapoval, kedy vypadnem. Museli ma však zaviezť na "Chillas zero pointa", čo mi vlastne vyhovovalo, keďže to je na križovatke, kde sa odbočuje na Islamabad, takze som nemusel prejsť cez mesto a ušetrili mi uši pred pokrikmi detí, ktoré išli do školy. Na Chillas zero point som ešte mal čakať, opísali víza a čakal som neviem na čo. Pritom si jeden pozeral fotky v mojom mobile (aby videl západ) a potom sa ma druhý snažil naučiť moslimský ruženec, robil to dosť agresívne na môj vkus. Potom prišlo prázdne nákladné auto a ľudia naň naskakovali. Kázali aj mne, že ma vyvezie hore (z 1500 do 4000mnm). Nedbal som avšak tu sa už prejavila výšková choroba. Zimnica a nevoľno. Hore , vraj si mám vysadnúť. Hneď sa ma ujal starší ujo, policajt. Tu policajta nepoznáš podľa odevu ale podľa toho, že to tvrdí.
Išiel som na záchod a presedel som tam asi pol hodinu, pritom som sa klepal zimou. Ale aspoň, že som hore. Kontrola na checkpointe, potom som sa zviezol dole. Tam bola kontrola, pýtali sa len odkiaľ som a či som moslim. Potom ma pustili. Cesta bola samé hore a dole, veľa z kopca a to, čo bolo dokopca stálo za to, išiel som to vždy na najľahšom prevode. Už som aj začal hľadať miesto, kde kempovať, lebo som bol dosť zničený. Našiel som za takou plechovou garážou.