Lokalizácia
Formulár sa odosiela
My sme spokojní s https://www.alza.sk/lenor-trocknertucher-aprilfrisch-34-ks-d6361054.htm?o=1
Celkom prijemná a jemná vôňa.
Zobraziť komentár 08.12.2024 - 17:53:33
10
Dam trochu narocnejsiu otazku, ako riesite cistenie, resp. pranie prostriedkov osobnej ochrany ako korytnacku, kolenacky etc ... ja som ich zatial vzdy rozobral na prvocinitele, latkove casti opral, penicky oplachol. Bohuzial ale nestaci, cele mi to akosi obsmradlo. Myslim si ze to bude asi pormi v tej pene a normalne by som na vec postval chlor, ale nechcem byt zbytocne nasilny a ani neviem odhadnut vhodnu koncentraciu, aby sa mi to nakoniec nerozpadlo na kusky ... nejake odporucenia ?
Zobraziť komentár 22.04.2025 - 09:29:47
00
Odstráň z chráničov hrubú špinu, vystriekaj to, alebo oper ručne, potom daj do lavóra tekutú Sanytol dezinfekciu na bileizeň (lepšie sa rozpustí vo vode ako prášková), nechaj to tam namočené, potom vyber a silným prudom sprchy tú voňavú Sanytolovú vodu "vyondi" z tých chráničov. A po tomto prepláchaní to vyvyes na slnko. Naozaj to je rozdiel sušiť a sušiť na slnku a už som poňala podozrenie, že to slnko je kľúčové :)
Zobraziť komentár 22.04.2025 - 09:49:22
00
ano to slnko moze byt klucove, resp. ionizujuca cast spektra ... uvidime ci prenikne aj do peniciek ;-] ... ale pravdepodobne bude klucova kombinacia chemickeho ucinku chloru a fyzikalneho ucinku ziarenia ...
Zobraziť komentár 22.04.2025 - 09:56:42
00
Hokejové som dal nadrzovku do práčky, okrem prilby a korčulí....
Zobraziť komentár 22.04.2025 - 10:47:47
00
Ja synove chrániče periem v práčke tak ako sú a zatiaľ dobre :)
Zobraziť komentár 22.04.2025 - 11:17:42
00
Ahojte,
mam niekolko funkcnych vetroviek, v podstate sustacka s membranou (Polartec alpha, Gore-tex...). Chcel by som obnovit vodoodpudivost vonkajsej vrstvy. Idealne ich hodit do pracky, pridat pripravok a hotovo.
Vedeli by ste mi odporucit pripravok, ktory vam na to dobre funguje?
Diky!
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 09:18:10
00
Ak chceš obnoviť vonkajšiu povrchovú úpravu proti vode DWR tak odev/topánky/batoh... nastriekaj sprejom na to určeným a máš. Niekomu fungujú aj tie prostriedky do pračky, ktoré obnovia vodoodolnosť, no prečítaj si návod - niektoré musíš dať do sušičky aby to bolo funkčné. Mne z Nikwaxu ostali na lyžiarskej bunde biele fľaky ako od mlieka, tak som to ešte 2x oprala v čistej vode a nastriekala sprejom a bolo. Tento používam roky:
https://www.mthiker.sk/shop/outdoor/obuv/doplnky/cistenie-a-impregnacia/atsko-silicone-water-guard-impregnacia-350-ml-p140266.html
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 11:38:20
02
hmm a kde a ako striekas? nejak si to neviem predstavit v byte. ani ako rovnomerne nastriekam napr. bundu. nesmrdi to?
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 13:12:29
00
nemozes vyjst pred bytovku ? ved to nerobis kazdy tyzden ...
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 13:28:27
10
arrow_leftGusto0 napísal:
hmm a kde a ako striekas? nejak si to neviem predstavit v byte. ani ako rovnomerne nastriekam napr. bundu. nesmrdi to?

Normalne to zavesis v sprche/ nad vanu a postriekas. Bezne to robim na GoreTex, vestu na bike. Nesmrdi nic. Pouzivam tento
https://www.mthiker.sk/shop/outdoor/oblecenie/doplnky/pracie-prostriedky/toko-eco-textile-proof-impregnacia-250-ml-p232968.html
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 13:46:11
02
Ja to striekam vonku na ceste, raz som to striekala na balkóne a išla som sa na tej dlažbe potom zabiť tak sa šmýkala takže pozor ? zabudla som a tenisky som narýchlo strekla v chodbe a detto... je to akoby mastné, ale ide to ľahko umyť. Sprej je pod tlakom, takže proste striekaš vkuse a tým, že striekaš tekutinu, tak to na bunde vidno ako keby si to pofŕkal vodou, čiže kukáš kde to je tmavé/mokré a striekaš... nenecháva to žiadne fľaky ani stopy. Sprej preferujem preto, že sa aplikuje len tam kde chceš, teda zvonka odevu. Pri tých prostriedkoch do prania je pre mňa záhadou, že keď je odev v práčke celý vymáganý vo vode s tým prostriedkom, tak či sa to aplikuje aj zvnútra ? a napríklad pri Polartec Alpha naozaj netúžim aby bolo to huňaté zvnútra nejak ošetrené proti neviem čomu ? ale vravím, neviem na akom princípe to funguje. Asi to bude ako Ibalgin, že keď ho zješ, tak vie kde ťa bolí a tam "ide" ?
Zobraziť komentár 24.09.2025 - 15:22:03
02
Dakujem za odpovede. Praveze sprejom som sa chcel vyhnut, kedze to nemam kde vonku nastriekat. Ked si impregnujem topanky tak smrad zo spreju je cista rakovina :D
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 10:06:00
00
sam pises "vonkajsej vrstvy" a chces obnovovat namacanim vsetkeho, nie je to trochu protiklad ?
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 10:09:00
00
Laicky, ako pises, to je protiklad. Preto sa tu pytam, kedze s tym nemam skusenost a nie som ani odbornik v tejto oblasti,..
Zobraziť komentár 25.09.2025 - 10:15:15
00
keyboard_arrow_up