Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Pozri aj Rockrider Feel 700s , bike navrhnutý ako bike pre začiatočníkov, ktorí by chceli začať s trailovým jazdením, výbava slušná, tiež dobré brzdy... Ak omrzí, predáš ho v bazári Decathlonu naspäť
https://www.decathlon.sk/p/342744-421250-horsky-bicykel-all-mountain-feel-700-s-zeleny.html
Zobraziť komentár 28.09.2025 - 17:46:30
00
Jackob47 Fuh, ja tej znacke Rockrider nejak neviem prist na chut. Brat s kamosom si kupili davnejsie i ked teda o dost lacnejsi hardtail a po roku ho predavali lebo nic moc a to jazdili len normalne, ziadne traily ani nic (v bazare im ponukli asi tretinovu cenu takze to tiez nie je vyhra). Je to sice uz x rokov dozadu, mozno odvtedy sa aj ta znacka posunula alebo do tych drahsich modelov vrazaju viac snahy ale obavam sa toho hlavne v tejto cenovej relacii.
Zobraziť komentár 28.09.2025 - 20:16:32
00
Myslím že práve Jackobovi môžeš veriť, keď sa bavíme o Decathlone a bicykloch.

Značka sa posunula oveľa ďalej, aj keď ešte pár rokov potrvá kým sa na to ľudia preklopia a budú ju brať ináč.
Zobraziť komentár 28.09.2025 - 20:54:50
13
Preco si ludia spajaju jazdenie "trailov" automaticky s potrebou kupy celo-odpruzeneho biku?? Odporucat dáme, ktora je absolutny zaciatocnik hned full je seriozne dost na hlavu. Je vysoko pravdepodobne, ze sa na traily, ktore si ozaj vyzaduju celo-odpruzeny bicykel nikdy ani nedostane. Dnesne HTcka v cene okolo 1500 eur uz vedia byt ozaj velmi dobre vybavene, s modernou geomteriou a pri prerobeni na bezdusovy system a spravnou volbou tlaku v pneu vpredu/vzadu vedia byt aj vcelku pohodlne. Pokial sa teda bavime o AKTIVNOM jazdcovi, ktory nepresedi cely vylet v sedle co usudzujem ze je tento pripad kedze sa pani planuje ucit jazdit via mtb skola.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 08:37:35
01
A čítal si to celé? vikiko píše, že má kámošky na fulloch. To znamená že aj ona sa chce im vyrovnať v partii, pôjdu spolu.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 09:22:04
00
Iggy52 preco na hlavu? jednak ako Cykloturista spomina, mam nejake kamosky na fulloch a ano ide aj o partiu ale hlavne tie kamosky prave mi odporucili zacat na fulle, ze je to jednoduchsie aj komfortnejsie. Takze preco nie? Urcite aj HT aj fully maju svoje pre a proti a chapem ze HTcko v rovnakej cene bude lepsie vybavene ale ja som clovek co nerad meni veci kazdu sezonu a ked uz kupim bike (v pripade ze sa mi na nom bude dobre jazdit) tak tak skoro ho menit neplanujem cize tie rady ze sak kup si HTcko a o rok vymenis...to je proti mojej povahe :).
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 09:28:36
02
Chodím konkrétne do KE na dovolenku každý rok a mám tam veľmi veľa kamošiek a uvediem dva príklady - kamoš kúpil sebe aj manželke trailové HT-čka a boli sme sa s nimi bicyklovať, šli sme na Bankov dozadu smer Jahodná, po trailoch Jahoda, Michalkov, späť na Bankov a dole po Zlatoklopke - všetko ok, pekný deň za nami, s bicyklami boli spokojní ale na Bedľu alebo Lesmíra si už žena netrúfla, nie kvôli bicyklu ale nemá ani ambíciu ani techniku jazdiť v náročnejšom teréne ani nikdy nemala. V pohode, chodia sa bicyklovať a všetko je ok. Druhá partička sa zase hneď prihlásila do školy jazdy lebo vedeli, že sa chcú učiť a zlepšovať, kúpili si celoodpružené, ktoré už za tých 5 rokov jazdenia aj "apgrejdovali" a chodia krížom krážom zdolávať všetky traily aj v zahraničí. S bicyklami sú tiež spokojné. No a potom poznám aj ľudí, čo v pohode na HT zídu aj Surawy, alebo neviem skáču dropy na Košútke. Nemyslím si, že to je konkrétne o pravidle - začiatočníkom hardtail a pokročilým celoodpružené, alebo, že celoodpružené sú vhodné len na super ťažké traily. Človek si to proste rozhodne sám na základe uváženia, lebo len on má nejakú predstavu kam bude asi jeho cyklistika smerovať, koľko času energie a peňazí chce do nej investovať a zváži rady a pre a proti od všetkých, ktorí na tento dotaz odpovedali nejakým svojim pohľadom atď. Keby som bola v KE, tak tu slečne milerada požičiam to svoje trailové HT aj na týždeň na test z dôvodu aby človek sám zo skúsenosti posúdil aký je tam rozdiel a čo si nakoniec vyberie.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 09:42:40
03
Cykloturista sorry ale to je taky argument ze sa musim pousmiat :)

vikiko Prepac, nechcem sa ta/vas dotknut ale tvoje kamosky tomu nerozumeju. Ak si uplny zaciatocnik a chces sa naucit jazdit tak najlepsi ucitel je HT. Na fulle pochytis akurat tak kopu zlych navykov ktore sa potom neskor tazko odstranuju. Za dalsie..preco by si mala HTcko o rok menit ??? Vo vseobecnosti ti vzdy lepsie posluzi kvalitny HT ako lacny full. Neverim, ze budes niekedy jazdit take traily kde by ta limitoval HT bike. A celkovo toto zmyslanie ze si clovek kupi HT aby sa naucil jazdit a potom po 1-2 roku to uz bude vyzadovat full..je cisty nezmysel. Vobec to tak nemusi byt a je kopa ludi ktora na full nikdy nepresedla pretoze teren ktory jazdi 95% je skor mierny a full si jednoducho nevyzaduje. Neriad sa tymto amaterskym zmyslanim ze "kamosky maju full...a v pohode" tak aj ja si musim kupit full. Je to blbost. Skor si ujasni aky teren mas vo svojom okoli ktory budes jazdit drvivu vacsinu a podla toho vyberaj. Vela ludi HT zatracuje s tym ze argumentuju ze budes "vyklepana ako rezen", ibaze su to ludia ktori si bud HT nevedia vhodne upravit (tlaky v pneu, vidlice) alebo jednoducho jazdia na lacnom/tvrdom rame so zastaralou geometriou.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 09:57:46
01
Iggy52 Prepac, ale netusis kto su moje kamosky, co ak sa kamaratim s pretekarkami? :D Znelo to tak mačovsky ze proste "zeny tomu nerozumeju". A ano, tie co som tu spominala boli pred rokom dvoma zaciatocnicky, tak mozno tomu fakt nerozumeju ale vedia porovnat ako sa im slo na HT a na fulle a ludsky zhodnotit co bolo pre nich lepsie, nie technicky ale ludsky, pocitovo. Nie je to o tom ze ony maju chcem aj ja.
Beriem argument ze HT ta lepsie nauci ale zaroven ked si pozeram "rady a navody" tak je to tak pol na pol. kazdy tabor si preferuje to svoje.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 10:14:09
00
Ja jazdim v okoli KE viac menej vsetko na mojom HTcku, ktore je jedno z najutlmenejsich, nemam so ziadnym trailom vyslovene problem, vratane suraweho, johanky, lesmiru atd., ale tiez by som od fulla na zaciatok neodhovaral. Je to ovela setrnejsie dole kopcom na unavu noh aj chrbta, co zaciatocnikom pomoze mat viac sebavedomia aj po viacerych trailoch.

Nie je to o limitoch alebo o tom ci zaciatocnikovi treba taky alebo iny bicykel, ale porovnatelny full bude vzdy setrnejsi k bajkerovi. Ano, na mojom HTcku sa viem hocikedy vystrelit z hocijakeho sutra, pumpovat, je dolezite vyberat dobru stopu, je to proste sranda, ale to nemusi chciet kazdy.

O tych zlozvykoch to je pravda, ale to predpokladam, ze ta v MTB skole co je tu v KE odnaucia. Urcite by som sa ani ja nesustredil IBA na full, ale ked sa tak alebo tak rozhodnes, nebude to v tvojom pripade zle rozhodnutie, iba ine.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 10:31:56
00
arrow_leftvikiko napísal:
ja som clovek co nerad meni veci kazdu sezonu a ked uz kupim bike (v pripade ze sa mi na nom bude dobre jazdit) tak tak skoro ho menit neplanujem cize tie rady ze sak kup si HTcko a o rok vymenis...to je proti mojej povahe :).

Dam poucenie z vlastnej skusenosti, preco je taketo mentalne nastavenie obmedzujuce: dnes nevies ako dlho ta to bude bavit a akym smerom sa tvoj jazdecky skill bude posuvat ... za predpokladu ze sa nejak vyvijat budes, skor alebo neskor narazis na limity bajku, o ktorom si dnes myslis ze bude virtualne navzdy. Je v zasade jedno ci budes naozaj brusit flowtraily, alebo sa posunies sa k enduro segmentu, alebo pripadne tak ako vacsina zaciatocnikov zistis ze najzabavnejsie je potit sa a rychlo krutit nohami do kopca, vzdy budes nakoniec potrebovat prvy bajk vymenit za nieco lepsie prisposobene tvojej oblubenej kategorii. No a v pripade ze by si uplne nahodou isla od toho, zase vyhrava HT ktore strelis s najmensou stratou, pripadne ho prezujes a bude vyborne na jazdenie pre rozky.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 10:50:06
00
Ja dam teda vlastnu skusenost kedze uz takto sharujeme 🙂 V 2020 som kupil (na 40ku) prvy mtb, bol to HT s hravou geometriou za 1500€ na ktorom som sa postupne naucil bunny hop, manual, wheelie, trackstand a endo otocky. Jazdim BA traily od zelenych az po cierne. Ano, na ciernych citim limit HT...ale 95% casu travim na tych modrych a zelenych + dochadzam na nom do prace. Po fulle cuduj sa svete vobec neposkulujem ani po 5 rokoch.

Aky ma zmysel upgradovat na full ked clovek cierne traily jazdi raz za uhorsky rok? Dosiahnes len to ze ta tie lahsie traily na ktorych travis vacsinu casu, prestanu bavit lebo full vsetko vyzehli. A tu sa bavime o dáme-zaciatocnikovi podotykam.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 11:04:24
00
Ak chce pani /slečna FS tak nech si ho kúpi. Je to jej vec. V rámci jej rozpočtu by som pozerál niečo z bazaru, ale nie moc staré. Také 3 ročne max 5, ale ja by som si 5 ročný bike nekúpil. Bazarovy bike bude lepšie vybavený, kvalitnejšími komponentami. Ako nový, ktorý možno neprinesie toľko radosti a ani očakávaný pocit, komfort z FS. FS je komfortnejšie na celodenné jazdenie, záleží však od osobných preferencií. Keď jazdím celý deň, 9 hodín v sedle, 65km za mnou a pozbieram 2200 výškových, rozhodne sa vraciam menej rozsekany ako z HT.
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 11:31:34
01
Preto si vzdy pred kupou bicykla treba ujasnit aky teren chcem jazdit, ako casto, ake dialky..ci chcem byt na bicykli pasazierom alebo aktivnym jazdcom ktory sa neboji sem tam dupat aj zo sedla. Nehejtujem tuna fully, len nerozumiem preco take velke % ludi automaticky usudzuje ze full je vo vsetkom lepsi ako HT a "ak si kupim HT tak ho aj tak po 1 roku budem predavat a kupovat full" a tak podobne..
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 12:14:10
00
EroF1 Este k tej "rozsekanosti" pridam vlastnu skusenost z tohto roku. 5 rokov som jazdil hlinikovy HT ram s hravou geometriou a ano, aj ja som sa vracal z vyletov (ci kratsich alebo dlhsich) vcelku vyhrkany. Hlavne chrbat a kolena som citil ked som po vyjazde doma vstaval z gaucu vecer. V Aprili tohto roku som si na rame nasiel jemne prasklinky, reklamoval som (mal som dozivotnu zaruku na ram) a vypytal som si ocelovy kedze ma vzdy zaujimalo ci je pravda ze ocel prepruzuje. Bez toho ze by som akokolvek upravoval tlaky v plastoch som prehodil vsetky komponenty zo stareho na novy ocelovy a siel testovat. Ziadne bolesti...do dnes. Proste nic, len svalova unava zo slapania. Ci kratky vylet alebo celo-dennka. Aj v dlhsich rozbitejsich zjazdoch citim ze je vsetko utlmene. Samozrejme, nie je to pruzenie ala full. Taku sprostost z ust nikdy nevypustim. Ale je to naozaj velmi citelny rozdiel a odporucam kazdemu. Dalo by sa to este posunut na vyssiu uroven volbou 2.6 plastov. Momentalne tam mam 2.4ky.. Ale to som uz riadne odbocil od temy :-)
Zobraziť komentár 29.09.2025 - 12:32:06
01
keyboard_arrow_up