Od úplnej nuly po skákanie v bikeparku na celokarbonovom endure. Keby si chcel niekto prečítať prečo som skončil s práve Bulls bajkmi tak krátky príbeh. Ako veľa ostatných som sa aj ja, po mnohých rokoch strávených na bajku v detstve, vrátil na
bicykel počas covidu na staré kolená ako 32 ročný. Po niekoľkých týždňoch snahy sa trochu zorientovať v tom nekonečne možností čo ponúka súčasný svet MTB som sa rozhodol neriskovať väčšie peniaze a za zopár stovák som si kúpil z inzerátu málo jazdený Bulls King Cobra. Ten
bajk mal tri veci, čo som si vtedy tak nejak myslel, že by bolo fajn keby mal. Hydraulické kotúčové brzdy, 29“
kolesá a vhodnú veľkosť rámu pre moju výšku. Okamžite ma to nadchlo a už to šlo, pumpička, náradie, prilba, topánky, nosič na strechu auta, lepšie pedále a stovky najazdených kilometrov. Veľa som s Cobrou za tri roky zažil, bomby po lesných trailoch, objavovanie a výlety z ktorých som nevedel či sa mi podarí vrátiť, defekty, 3 pády... Časom som si, ale uvedomil, že môj milovaný entry-level XC bike so 100kou vidlicou, Tektro Auriga brzdami a Deorečkom bez spojky nebudem môcť trápiť mojím prebúdzajúcim sa snom naučiť sa skákať a začať chodiť do bikeparkov.
Tentokrát som, ale už presne vedel čo potrebujem a chcem a nakoniec sa mi na začiatku tohto júla, po niekoľko týždňovej ságe, podarilo kúpiť z inzerátu v zahraničí Bulls Wild Creed RS s nájazdom 100 km (ako nový) v mojej veľkosti a v mnou preferovanom farebnom vyhotovení – smaragdová zelená. Stál ma tretinu toho, za čo sa ten bike predával/predáva nový. Pre začiatočníka, za tie prachy, úplna bomba. V miestnych malých bikeparkoch sa teraz účím skákať pod vedením 10 – 15 ročných chalanov, ktorý skáču tak, že sa na tých bajkoch asi narodili. Som, ale rád, že ma vzali medzi seba a fakt sa ma snažia niečo naučiť a sem tam dotlačiť do toho aby som vyskúšal ten ďalší väčší skok/lavicu/step-up. S bajkom som, bez ujmy, ale celý od blata prežil už aj návštevu bikeparku Monínec, super zážitok.
Horšie je, že si začínam uvedomovať, aká veľká je tá medzera medzi tým XC-čkom (na výlety) a relatívne ťažkým endurom (zjazd, skoky) a jak dobre by tam medzi ne zapadol nejaký celoodpružený ľahší
trail bike so 140kou vidliciou na svižné výšlapy a hravé traily... Holt, ako jeden veľmi múdry človek raz povedal, bicyklov nie je nikdy dosť.