Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Aha, fakt, to som uplne prehliadol.. Dik. A teda co si o tom Zwift Cog and Click myslite ?
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 20:13:40
00
Podlla mna je to super.mam teda cog aj click,a vyuzivam to hlavne na Rouvy,zwift ma az tak nechytil.Rouvy uz ide na priamo prehadzovat rychlosti cez click. Celkovo neviem porovnat,mam tiez prvy trenazer a mal som hned cog cize kazetu som nemal. Kupil som minuly rok jetblack co mi tu poradili a je to super mašinka.
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 20:34:27
00
Ja najskôr elite mag (to nebolo ono), potom skok na Elite Direto XR (konečne to pravé) a minulý rok aj s Cog a nedam na to dopustiť, krútil som 4 zimné/chladne mesiace poctivo a pravidelne. Elektronické radenie je návykové, tento rok to skúsim aj na Rouvy. Ak by som si kupoval teraz, tak s menším budgetom Jetblack, s väčším komplet Zwift.
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 22:51:33
02
Pozri aj nový VanRysel D500 Zwift... 399,95 Poprípade ešte pribudol aj RCR, ale samozrejme vo vyššej cene
Zobraziť komentár 01.10.2025 - 23:17:11
01
Tiež mám cog, som s ním veľmi spokojný. Co sa týka výberu trenažéra, vezmi taký, aky sa ti páči. Keď má cog tak chybu neurobíš. Ja mám wahoo, ľudia chvália aj jetblack a pod.
A uz ho vieš použiť aj na ďalších platformách, nielen na Zwifte.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 08:23:29
01
Diky pani. Tiež mám pocit , že chybu nespravím ani s jedným. Inak ako to je s cyklo PC? Viem napr. ten wahoo spárovať s Garmin PC a tam si pozerať tepy,watty alebo tieto údaje viem sledovať iba v apke či už zwift alebo rouvy?
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 08:27:33
00
Ja sa momentálne vytešujem z DIreto XR, ktorý som dostal k 70-tinám. Irituje ma však snímač kadencie v tom trenažéri. Udáva to niekedy strašné hausnumerá. Bez toho, aby som akokoľvek zmenil kadenciu, trenažér náhle padne napr. na 30rpm. Drží to aj 2-3min. a potom zase naskočí na reálnejšiu hodnotu. Kontroloval som to aj so zapnutým GE540 a rozdiely boli v rozmedzí 20-30rpm (trenažér udával menej - "mywhoosháci" mi odpísali, že tie výkyvy môže spôsobovať interferencia Garminu a trenažéra, čo je hlúposť, lebo tie sa objavili, keď som Garmin zapnutý nemal). Používam platformu MyWhoosh. Tak neviem, či je nejaká zrada v samotnej platforme, že nejako divne narába s dátami, alebo je to nejaká chyba v trenažéri (fimvér je aktuálny).
A ešte otázka - Direto sa dá spárovať s cyklopočítačom. Má to zmysel? Aký?
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 08:36:14
01
No mal by si mat pred sebou obrazovku. Idealne co najvacsiu :D. Monitor, tablet alebo aj telefon. Nainstalujes si do nich softver. Pocas jazdy uvidis vsetky udaje, spolu s jazdou a virtualnym priestorom.
Zwift aj Rouvy maju aj companion app do telefonu. Cize mozes mat napr. na velkej obrazovke jazdu s udajmi + na telefone este detaily.
Ci sa trening da zaroven vidiet aj na garmine neviem, no pride mi to duplicitne. Urcite sa ale daju aktivity sparovat medzi jednotlivymi platformami.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 08:39:25
00
Tata1955 Direto XR pocita kadenciu takze to moze obcas lietat. Elite predava aj snimac kadencie, mam ho, ale nepouzivam. Resp pouzival som, ale ako som prehadzoval bicykle tak sa mi s nim nechcelo babrat. Tiez jazdim mywhoosh, ale taketo skoky nemam. Co si pamatam tak problemove boli velmi nizke vykony a nizka kadencia. Vtedy to ukazovalo nepresne. Taktiez ak bolo nieco "vo vzduchu" a BT pripojenie lagovalo. Ale to boli sekundy, nie minutove intervaly.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 08:44:11
00
Práve to ma trochu irituje, že pocitovo (odhadom alebo počítaním záberov a sledovaním času) sa napr. snažím držať 80-85rpm, idem do virtuálneho stúpania, dám ľahší prevod, aby som udržal kadenciu, ale tá na monitore klesne napr. na 30rpm a drží sa aj 1-2min. A pri zjazde tiež chvíľu trvá, kým sa vráti napr. k 110rpm.
BT by tu asi nemal byť propblém, mám pomerne spoľahlivé pokrytie. Ale možno vyskúšam zapojiť nejaký extender, či to nepomôže. Vďaka za rady.
V princípe sa s tým dá žiť, hlavne, že sa hýbem. Zatiaľ "jazdím iba tie Free Ride trasy. Uvidím, čo to spraví, keď nahodím niektorý tréning. Výkon meria pomerne spoľahlivo. Oproti Garminu ukazuje +/- 2%.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 08:53:50
00
Presne kvôli kadencii dávam na trenažér (tiež Direto XR) aj snímač kadencie. Akýkoľvek bude ukazovať stabilnejšie hodnoty ako tie z trenažéra.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 09:23:39
02
arrow_leftmat napísal:
Tiež mám cog, som s ním veľmi spokojný. Co sa týka výberu trenažéra, vezmi taký, aky sa ti páči. Keď má cog tak chybu neurobíš. Ja mám wahoo, ľudia chvália aj jetblack a pod.
A uz ho vieš použiť aj na ďalších platformách, nielen na Zwifte.

Ten jetblack je za 500e v predobjenavke, novy KICKR CORE 2 mozem mat za 550 z lokalneho shopu, keby je problem tak aj lepsia reklamovatelnost. Asi som najviac nakloneny tomu wahoocku.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 10:40:01
02
Ahojte viete mi poradit ked jazdim na trenazeri a idem na Zwifte dam si nejaky trening a teraz otazka
Pouzivam cestak 2x8
Prevody si preradujem sam alebo ako to je ked sa stupnuje zataz vo watoch?
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 11:24:22
10
Pripojenie doporučujem cez ANT, odstráni sa vela komplikácií. Používať garmin aj s aplikáciou je zbytočné, treba to mať len spárované a po skončení si to appky medzi sebou vymenia a údaje sú aj v garmine alebo aj v iných zariadeniach. Tiež používať snímač z biku a nie trenažéra.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 12:13:27
00
GRankovic ked das trening, ide to v erg mode, vtedy nic neradis, odpor nastavuje trenazer automaticky podla aktualnej zátaze v treningu

Naposledy upravil ivanio dňa 02.10.2025 - 13:40:51, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 02.10.2025 - 12:23:53
00
keyboard_arrow_up