Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftstanos4 napísal:
Presne. Je to xc. Cize miesto toho aby si bud babe poradil to co si pyta, alebo jej poradil ako si ozrejmit co vlastne chce, co jej bude vyhovovat, sem dookola tlcies co sa tebe paci.

:) caf

Vidim, ze citanie s porozumenim ani tebe velmi nejde. Bol to len napad kedze dnesne XCka sa uz geometriou vedia podobat tomu co sa este par rokov dozadu nazyvalo trail HT. Nic...myslel som ze debatujeme ale vidim ze si si potreboval ulavit. Hlavne, ze mna tu vykreslujes ako vyryvaca. Cau :*
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 12:59:44
00
Ahojte, temu stale citam a vsetkym vam dakujem za nazory rady, tipy. A cim dalej tym som menej si ista tym co vlastne chcem :D

Tak mozno len tak doplnim ze teraz mam Meridu Matts TFS 100, ten som si kupovala pred neviem asi 17 rokmi. Kupovala som ho ako XC bike a vtedy sme jazdili cesty, lesy, lahky teren. Potom som asi 10 mozno aj viac rokov na nom nesedela vobec. Tento rok som sa k tomu vratila, zatial som jazdila opat prevazne lahky lesny teren (ak nepocitam ten jeden den jazdy na traily). No a laka ma to k trailom, nieco narocnejsie, zabavnejsie, sviznejsie. Rovnako baby s ktorymi by som jazdila, jazdia prevazne traily, po celom slovensku, lahsie aj narocnejsie.
Na tom traily co sme sli bolo riadne citit vsetko, od slabych brzd, cez biednu stabilitu, neistotu az po to ze ma bolelo kadeco (co beriem moze byt aj zlou technikou jazdy aj bikom). Uz nemam 20 takze aj ten komfort je dolezity ale zaroven ako tu uz bolo spomenute chcem sa naucit aj lepsie jazdit.

Takze klud pani, je mozne ze aj nove XCcko by posluzilo, takisto je mozne ze by som si viac oblubila trail HT ako full alebo aj naopak. Ako sa vravi nevyskusas nevie. Takze zatial to asi uzavrime s tym, ze vsekto ma pre aj proti. Necham si to asi ulezat kus v hlave, ak este dojdu nejake teplejsie dni, tak poskusam aspon tie biky od kamosiek (kedze sme podobna velkost aj zmyslanie). A uvidime....
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 13:28:38
05
Super, tak potom ako som uz pisal popytaj sa kamosiek i to ci by nieco menili alebo ci im nieco nevyhovuje. Teraz mimo leta byvaju vypredaje tak je lepsie kupovat mimo sezony. Vypredaje mavaju mimo sezony i tie znacky s direct predajom, canyon, commencal, ... tak tam to mozes tiez sledovat. I eshopy samozrejme. Ak budes kupovat online tak musis vediet aka velkost ti sedi, ked na par bajkov sadnes tak sa to da i z nich odvodit ak ti sedeli, ked napises model a rocnik s tym ze ti sedel tak ti vieme cca povedat ci ti sadne i iny model co si vyberies.
A ak mas tu meridu v dobrom stave tak kludne zatial jazdi lahsie traily na nej. Ak mas moc tvrdo nafukane plaste tak ich mozes trochu sfuknut ale zase nie prilis aby sa nestalo ze na hrane skaly/korena pritlacis gumu az na koleso. V podstate by ten bicykel mal tie lahsie kecy traily zniest len tomu podla svojich schopnosti prisposobis rychlost. Ak tam nemas packu na uvolnenie sedlovky tak si to zatial mozes dokupit a vymenit. Pred zjazdom potom budes moct znizit vysku sedla a tym budes moct viac tlmit nohami a pracovat s taziskom. Nebal by som sa ani brzd aj ked po viac trailoch ta budu asi viac boliet prsty. Dakedy sa jazdilo i na horsich bicykloch, strmsie i rozbitejsie veci. Len prisposobis rychlost a hlavne na zaciatok neopakuj vsetko co uvidis ze kamaratky pred tebou robia ak by si teda jazdila i s nimi.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 14:12:54
01
arrow_leftIggy52 napísal:
A ty jej preco neporadis? A sme doma..nechce sa ti. Realita je bohuzial taka, ze ked sa clovek aj snazi z dobrej vole poradit tak na kazdu radu sa najdu 3ja co ju idu spochybnit a spravia z teba blbca. Tiez ma to uz nebavi.

Toto co tu predvadzate uz ale neni radenie,ale vadite sa jak chlapci na pieskovisku kde kazdy ma pravdu.Strata casu to tu aj citat,nie este prispievat
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 15:40:47
00
arrow_leftKaper napísal:
Toto co tu predvadzate uz ale neni radenie,ale vadite sa jak chlapci na pieskovisku kde kazdy ma pravdu.Strata casu to tu aj citat,nie este prispievat

Mal si moznost prispiet uz na zaciatku kedy sa debata len rozbiehala. A jaksi nevydalo. Prisiel si si len rypnut a skritizovat tych co si dali tu namahu. Slovenska klasika..
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 15:43:18
00
Ked som zacal chodit na toto forum mi kopa ludi poradilo.Ked som nabral skusenosti som radil aj ja.Ale presne kvoli takym ako si Ty to stratilo vyznam a v podstate cele forum aj stratilo uroven,lebo koho ma bavit sa stale s kymsi dotahovat?
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 15:47:42
00
Budes prekvapeny ale 100% s tebou tuna suhlasim. Mna to uz tiez nebavi, napriek tomu ze som v tejto teme taky aktivny. Uz som si vela krat povedal ze koniec ale sem tam sa necham strhnut. Toto je ten pripad. Nema to ale zmysel. Cokolvek tuna clovek napise, vzdy to niekto ofrfle.

Ked pises "kvoli takym ako si ty", realne...co take ofenzivne som tuna napisal??
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 15:52:00
00
Povedalo lietadielko ze su tu vsetci blazni. A dvere otvoril vykrikom ze predosle rady su padnute na hlavu, a ked mu ludia napisu "kludni hormon" tak sa uraza :D a hovori ze zvysok sa uraza....

Clovece, ty sa fakt nevidis?
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 15:54:41
00
Myslis to ze som vikiko napisal ze jej kamosky tomu nerozumeju? Ved bud konkretny. Dotknuty a urazeny tu posobis skor ty :-D

Tebe aj ked clovek da za pravdu a snazi sa s tebou normalne bavit tak prskas kyselinu.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 16:01:39
00
"Odporucat dáme, ktora je absolutny zaciatocnik hned full je seriozne dost na hlavu." Tvoja hned 2ha veta

1. veta tvojho druheho prskania, prepac prispevku: "sorry ale to je taky argument ze sa musim pousmiat :)"

A ta hned dalsia je ze "akoze nechces urazat", no a tak sa hned pustas do urazania kamosiek o ktorych vies velke govno.

No a vlastne od 3tej strany, od kedy si ty zacal "najsamlepsie radit" je tu snad az prevazujuci balast (vratane vsetkeho odo mna okrem pokusu v mojom prvom komente)
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 16:29:05
00
@vikiko prajem ti aby ta jazdenie bavilo a vela zazitkov, ale aj trpezlivosti, nech uz je to na akomkolvek biku.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 16:30:06
00
stanos4 "Odporucat dáme, ktora je absolutny zaciatocnik hned full je seriozne dost na hlavu." - za tym si 100% stojim hlavne ked sa bavime o full za 1500€. Kazdy rozumny biker ti povie ze radsej poriadny HT ako lacny full. Nic ofenzivne, normalny nazor.

"sorry ale to je taky argument ze sa musim pousmiat :)" - moja reakcia na pana ktory dame-zaciatocnicke odporuca full len preto aby zapadla do partie kamosiek s fullmi. Bez komentara...doslova "rada nad zlato" 👌

"Prepac, nechcem sa ta/vas dotknut ale tvoje kamosky tomu nerozumeju. Ak si uplny zaciatocnik a chces sa naucit jazdit tak najlepsi ucitel je HT." - ak toto vnimas ako neuprimne a urazlive z mojej strany tak si zmen nick na "Mr. Sensitive" 😉
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 17:21:28
00
No pravdaze, ze som vobec polozil tu recnicku otazku ze ci sa nevidis.
Zobraziť komentár 02.10.2025 - 17:29:24
00
Ahoj a takéto niečo by ti nesadlo? Radon som mal a bol som fest spokojný. A teraz vo výpredajových cenách super kúpa. Majú ho v 18tke a tie biky sú celkovo trochu menšie mohlo by ti to sadnúť.

https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-al-8.0-3
https://www.bike-discount.de/en/radon-skeen-trail-al-7.0-2
https://www.bike-discount.de/en/radon-slide-trail-al-7.0-2
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 06:17:25
00
a-biker jasne, uz som sa ich aj pytala ze co by menili, vela toho nie je, skor drobnosti. Heh, no jasne ze sa jazdilo na tom co bolo, ved ako som pisala aj my sme jazdili kadeco "zamlada" na noname lacnych bikoch (i ked pozeram ze ten moj bol Amulet a tie sa stale predavaju :D ). Tak dakujem za rady aj tie predtym, vsetko citam. Myslim ze na trail je ta moja meridka nie velmi vhodna. Vidis a spustit kolesa... je nejaky "navod" ake tlaky by mali byt alebo mi ostava len pokus-omyl? lebo "trochu ale nie prilis" mi vela nepovedalo. su tam nejake maxiss plaste, 2.1 sirka, neviem ci aj od toho to zalezi...

PeterECube ano aj radony boli v hladaciku, presne kvoli cene a vybave v tej cenovke ale mne tam vychadza 16" (podla vysky aj inseam) a tie teraz nie su.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 06:58:45
00
keyboard_arrow_up