S tým prepínačom to funguje tak, že normálne radíš podporu 1-3. Ak chceš podporu úplne vypnúť, tak musíš tlačítko smerom nadol podržať stlačené. Vtedy sa podpora úplne vypne. Takto jednoducho som si to predstavoval aj ja. Že vypnem a zrazu mám na tanieri marketingový "zero drag". Bohužiaľ nie....toto bolo moje sklamanie číslo jedno. Tie básničky aj zo zahraničných fór ako vypnem a idem ako na mechanickom bicykli, jasné bráško ešte ľahšie ako na mechanike...ja ani nepoužívam dopomoc vôbec...atď....ja som si zvykol na jednu skutočnosť. Kedysi sa robili veľké posmešky z rybárov aké chytili úlovky v opisoch a aké reálne....no a s odstupom času môžem povedať: Absolútne najväčší bájkari vo volnočasových aktivitách sú cyklisti.
Späť k téme...Okrem podržania tlačítka nadol môžeš podržať aj tlačítko nahor. Vtedy sa ti aktivuje WalAssist. Pozor tiež naň - len sa aktivuje, ale nič nerobí. Nesnaž sa potom nejako ho ovládať tlačítkami. Po aktivácii ho musíš stlačiť opäť a ideálne je držať
bicykel a brániť mu odchodu - motor sa postupne rozbehne. Pridávanie rýchlosti sa tiež nesnaž regulovať tlačítkami. Reguluje sa len tým že si druhou rukou radíš ťažší, alebo ľahší prevod. Inak držať v kuse to tlačítko na walk assist ti asi tak po 200m strmého kopca skoro odkrví prst, ktorým to držíš. Ale je to použiteľné.
Ešte k tomu odporu...Ono to čo tu vygenervala Ai nie je tak klamstvo, je to prehľad marketingových materiálov TQ. K tej téme boli na zahraničných fórach dotazy ohľadom vyššieho odporu bez asistencie. Samozrejme sa tam vyrojili osoby čo tvrdili, že to jazdia len bez pomoci a nulový odpor - jasné. Potom som to už nečítal. Ale teraz v tej Ai odpovedi keď si ju človek trochu poscroluje nájde aj zmienku, že určitý odpor v motore skutočne môže byť vplyvom odporu z motorových tesnení - gufier. A to môže byť ono. Píšu, že na to aby sa nedostávala dnu voda. Skúsenosť je taká, že voda sa dnu dostáva a hodne, vstupné ložisko na jednej strane vôbec nie je krytované - jedná sa o HPR50ku. na HPR60 sa chvastal výrobca, že sú tam upravené ložiská za účelom zlepšenia efektivity - isto