Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Tie tlaky to je tazko. Vela ludi, hlavne zaciatocnikov, jazdi zbytocne tvrde plaste. Neviem ci si ten pripad. Dakedy staci skutocne len velmi malo upustit a ten jazdny prejav je citelne pohodlnejsi. Samozrejme cim uzsie plaste tym mensi bezpecny rozsah s ktorym mozes pracovat. Tie tlaky su o skusani a o skusenostiach, zavisia od vahy, rychlosti, terenu, sirky olastov a chopnostiach jazdca. Ked plast nevies takmer vobec stlacit tak je to vela, ked ho stlacis palcom do polky tak pri tej sirke zase asi malo.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 07:22:23
00
Tipujem ze jazdi duse tak na to pozor, so slabou technikou je nizky tlak + duse casto kombinacia na cestu domov peso. A povedat ti presny tlak je tiez hit alebo miss, kedze vacsina lacnych pump ukazuje tie tlaky len tak priblizne. Skus pomaly spustat tlak po troche, uvidis ze to bude postupne lepsie. Tiez odporucam aj na aktualny bike kupit si poriadnejsie pedale a topanky na flaty, velmi ti to pomoze pri kontrole a sebavedomi.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 09:53:44
03
no inak hej tie pedale + boty je super tip, mozes mat super bike ale ked ked to na pedaloch nedrzi tak to vie celkom zneistit. na tuto temu som ja citlivy lebo chapem ze niekto si urobi radost "poriadnymi" bling bling pedalmi ako som zvykol aj ja, a nakoniec som skoncil pri takychto ktore plnia ulohu rovnako dobre ak nie lepsie ako stare 100eurove. na troch mojich bajkoch uz dva roky. https://www.bike-components.de/en/3min19sec/bc-Stealth-Edition-Platform-Pedals-p87821/?v=41013-black sorry za ot.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 10:10:46
10
a-biker oukej chapem. neviem ci jazdim tvrde ci nie, fukam na 2.7-2.8 ked idem do lesa (to mi kdesi ktosi niekedy poradit takto), plaste maju rozsah 2.4-4.5. Mozno teraz pridem na to ze prilis makke :D Ale stlacim plast len kustik, nie vela, tak hadam ok.

A1ex a martin15 to je inak dobry point. Pedale mam asi tie co tam boli "od vyroby", nemyslim ze som ich menila (vyzorovo nieco taketo). A flat boty som si kupila tento rok, lebo sa mi stavalo obcasne ze pri nejakom divsom terene mi sklzavala noha. Odvtedy sa mi take uz nestalo, tak hadam tato kombinacia pedale plus boty je ok.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 10:31:00
00
vikiko Ak to je spravny udaj, je to v baroch, na 2.1" siroky plast a si skor drobnejsia tak tie tlaky su sakra vysoke. To sa necudujem ze ti to drnca, ja som take tlaky jazdil na pumptracku s ovela v objemnejsimi plastami a este bez dusi - a to tam chces mat kolesa co najtvrdsie. Na podobnom rozmere ako mas ty som na xc v lese jazdil tak okolo 1.5-1.8 vpredu a 1,8-1,9 vzadu. Ale ked to trochu stlacis bez namahy tak mas mozno zlu pumpu co ti ukazuje viac.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 10:50:18
01
Ja mam sice tubeless a 2.6” ale jazdim tak 1.9 baru vzadu a mam v celej vybave okolo 100kg. Cize urcite mozes ubrat.

Pedale co pridal martin15 budu neskutocny posun, a tak ako hovori, netreba ti pedale za 100e. Ja jazdim uz 10 rokov nylonove pinove pedale, trafil som stovky kamenov a aktualne Deity Deftrap mi drzia ako nic.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 10:52:47
00
alex ma pravdu. ak uz mas boty, chce to aj pedal. ako priklad som poslal ten link, nemusi to byt vobec vysoka polozka.
tie povodne pedale "od vyroby" nemaju piny a nema sa co zakusnut do podrazky tych tvojich bot.
tlaky zavisia od viacerych faktorov ale na les a traily to bude tak do 2.0, ja tlaky az tak neriesim, takze to poradi zase niekto iny kto v tom ma lepsiu prax :)
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 10:56:57
00
Pedale a boty su pravdaze velmi dobra rada a lahko aplikovatelna.

Tlaky - ked spustis a budes citit v zakrutach ako keby ti lietalo koleso, tak si uz ubrala vel. Lahko to skusis na asfalte - spusti tlak, rozbehni sa a zaboc, s naklopenim sa. Ked das moc nizky tlak tak hned pochopis o com hovorim - plast sa bude "zuvat" a koleso ako keby ti nedrzalo, ako keby malo velku volu.

Dalsia rada - ak nemas rychloupinak na sedlovke, tak chod do cykloobch/kup spravny rozmer, a namontuj. Pred zjazdmi si spusti sedlo uplne nadoraz dole.

A ak chces viac "trailovy" (vzpriamenejsi) posed, tak mozes skusat kratsie predstavce. Opat relativne lacna zalezitost. Pravdaze, tu budes limitovana svojim ramom a svojou postavou - napr das moc kratky predstavec a slapanie do kopca bude uplne nagovno, ale aspon si vyskusas (so spustenou sedlovkou) ze ci na zjazd sa ti toto paci, vs ci sa ti paci viac natiahnuta (xc) poloha
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:10:34
00
:clap: Uz vidim ako zaciatocnicka experimentuje s predstavcami na starom HT. Opat rada nad zlato od stanos4
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:38:20
00
Pridaj sem nejaky dalsi 4k ht, alebo radsej full-hard. A potom si chod uzivat dalej krizu stredneho veku
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:41:43
00
Nikdy som sem ziaden taky bike nepridal ale OK. Vidim, ze uz nevies kam z konope..
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:47:38
00
ako nezavisly pozorovatel ocenujem ze sa pojbejavate kultivovane ... aby som nebol uplne OT tak dam nazor ze na starom HT nema cenu ladit ani tlaky na 2,1" gumach, ani predstavce ani nic podobne ... osobne by som ani do tych pedalov neinvestoval, jedine ze si ich potom prehodim na novy ...
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 11:57:54
03
ja som to tiez myslel tak. aby sa nestalo napr, to ze len prehodim pedale zo stareho na novy, sak pedale jak pedale, ved boty uz mam. bike nie je lacna zalezitost, ale to neznamena ze nie su miesta kde sa da pekne usetrit a bez toho aby to malo negativny dopad na jazdne vlasnosti.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 12:03:40
00
Ja by som to zhrnula - ak ešte nekupuješ nový bicykel a budeš stále jazdiť na starom, a máš možnosť z hľadiska rozpočtu, tak môžeš pomaly investovať do vecí, ktoré majú po prvé prínos z hľadiska jazdenia (pohodlie, efektivita,...) a po druhé ich dokážeš potom využiť aj na novom bicykli. Pevná obuv vhodná na platformové pedále, dobre padnúca helma, prípadne osvetlenie sú jasné. Pedále s dostatočne veľkou platformou a tými skrutkami (pinmi) ktoré držia podrážku na mieste sa dajú premontovať na každý bicykel - závit je univerzálny. Na nových bicykloch často pedále nebývajú v cene. Rovnako, keby si chcela napríklad nové rukoväti (gripy) aby sa ti lepšie držali riadidlá, tak ten priemer je univerzálny. Ďalšie investície by som zatiaľ nerobila a radšej šetrila na nový bicykel.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 12:14:50
01
ivast Pokial nemenis bike hned, nemas na com jazdit a je vysoka sanca ze to drnca aj koli tlakom tak preco sa radsej neozvat s tym ze sa tlaky daju upustit a pridat tym trochu komfortu. Nakoniec to fuka na 2.7 takze to bude znacny rozdiel a to zadarmo.
Par rokov dozadu som dal naposledy dokopy stare xc na 26tkach a bol som si na tom zajazdit - normalny bicykel, cerovka v pohode, blue trail v pohode a dost ma to na nom bavilo.
Zobraziť komentár 03.10.2025 - 12:20:45
00
keyboard_arrow_up