Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Kto je to slobodný človek?
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 08:41:04
00
Ty.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 08:56:09
16
Neviem či to tu môže byt ale corsair pošli číslo účtu, za tieto čítania som ochotný prispieť na kávu ….
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 08:57:25
10
https://buymeacoffee.com/mifo14e
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 09:05:26
20
arrow_leftsoused napísal:
Neviem či to tu môže byt ale corsair pošli číslo účtu, za tieto čítania som ochotný prispieť na kávu ….

Keby od teba Corsair prijal peniaze nebol by uz slobodny ale zaviazany. :) Tak som zvedavy ci sa mylim a v pohode sa zaviaze. :) Inac pekne gesto.
Sloboda v jeho ponimani je byt chudobny, spat na ulici a byt neustale pod kontrolou policajtov. :)
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 09:52:18
03
Je slobodný aj po pozvaní na kávu/čaj, dá sa to aj anonymne.

ps, edit: ta neustala kontrola musi byt riadne na nervy, horsie ako protivietor na 100km rovine v púšti...
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 10:07:45
02
66. deň tripu - v sprievode polície

Zobudil som sa nejak okolo šiestej. Vraj od siedmej sú raňajky. Zbalil som veci, išiel som zavesiť bágle na bajk a na recepcii mi povedali "your breakfest is ready". Išiel som tam, kde ukázal a celkom som bol prekvapený aké raňajky to boli. Nieco na spôsob švédskyvh stolov, takže som si dal dvakrát, veď je to v cene. Nakoniec ten nocľah nebol drahý. Na recepcii som zaplatil a ujo povedal, že polícia je už na ceste. Za ani nie 5 minút stál pred hotelom pickup. Povedal som mu, že budem bicyklovať. Z toho neustáleho nakladania s vykladania bajku je už zlomená noha a na zadnom nosiči, navyše jedna skrutka zadného nosiča je zalomená a to dosť podstatná skrutka. Tieto nastaviteľné nosiče majú svoje muchy. Predný nosič je už tiež odlomenýz jedného úchytu, tak s tým chcem nejak opatrne prísť už. Hliadky sa menili, raz motorkár, raz na aute. Čiže, celý deň som bicykloval ale už som sa väčšinou nepýtal, či môžem zastaviť ale som im ukázal, že ideme sem. Do každého obchodu išiel so mnou policajt, väčšinou som si dával "cold drink" na schladenie, dosť to pomáha (aspoň psychologicky). Podvečer som už aj vyhladol, povedal som im "eat food" a oni, že za dva km. Ok. Boli nejaké dhaby cestou, zobrali ma do reštiky. Plno ľudí, samozrejme všetci sa zhŕkli okolo mňa. Dali mi jedlo na x-tanieroch. Vedúci so záujmom sledoval ako mi ide jedenie a občas čašníkovi niečo povedal. Čašník prinisol tanier s fazuľou a prázdny odniesol. Potom som ho už brzdil, že už dosť. Nakoniec som zaplatil 1000 rupií. V dhabe vedľa cesty by som to mal za 300. Znova pár výmen stráží až nakoniec poslední, čo ma mali zobrať na hotel, tým som povedal, že nemám hotel ani nemám na hotel peniaze zavolali vedúcemu, dali mi telefón, vedúci mi povedal rozprávku, ktorú už poznám naspamäť "very sensitive area here" *you need hotel", ja som mu odpovedal, že nemám hotel ani peniaze a on, že v najbližšom meste na policajnú stanicu. Tak ma odeskortovali na policajnú stanicu, kde som sa aj trochu hanbil, lebo som použil v telefóne asi veľmi neprimeraný tón. Napriek tomu má celkom dobre privítali, aj sprchu som si vypýtal a dali mi a očividne sú trochu zmätky, jeden mi povedal, že je veľa hodín a už nevedeli zohnať hotel pre mňa... Nevadí, mám kde spať, dali mi aj najesť, tričko som si opral, svet gombička. Jeden policajt bude so mnou celú noc. Urobil som si svoj plank každodenný a pozdrav slnku, boli na to ideálne podmienky.
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 20:27:58
026
Marli sú aj horšie veci ako nonstop kontrola. Napríklad, keď si sadneš niekde, otvoríš niečo studené a máš okolo seba kruh ľudí, ktorý pozerajú ako úchyl do kočíka. Takisto každý motorkár (aj spolujazdec) čumí, ľudia od nadšenia pokrikujú na mňa. Sem tam sa nájde niekto kultivovaný, kto príde, pozdraví sa a začne rozhovor ale to sa mi stalo pár krát. Alebo v reštaurácii sa okolo teba urobí kruh ľudí a všetci zízajú ako ješ. Policajti s tým nič nerobia, podľa mňa ich ani nenapadlo, že je na tom niečo divné.

soused díky
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 20:33:50
011
"Alebo v reštaurácii sa okolo teba urobí kruh ľudí a všetci zízajú ako ješ. Policajti s tým nič nerobia, podľa mňa ich ani nenapadlo, že je na tom niečo divné."

z ich pohľadu - policajtov - na tom nie je nič divné. Oni ta chcú mať pod dohľadom a takto na teba dohliada este viac ľudí (ako len oni, platení)

A teda ich prácou nie je uplne chranit teba, ale zabranit tomu, aby si neliezol, kam nemáš;)
Zobraziť komentár 04.10.2025 - 21:44:53
04
To je jedno, aspoň sa nemusím starať, kde spať. Tu na mňa neustále každý čumí. Zastavil som sa na kolu a okolo mňa snáď 20detí. Policajt sa smial, že sú šťastné, že ma vidia ?

Najväčšia sranda je, že bajk je zamknutý v base (aby bol v bezpečí) a pri mne je jeden policajt celú noc. Neviem čo som vyviedol, zatiaľ sa cítim nevinný...
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 04:20:20
010
Užil som si Pakistan...
Policiia ma už odprevadi nejakým spôsobom až do Karáči.
Aspoň sa nemusím strachovať, že nestihnem alebo niečo
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 07:49:00
08
Začínam mať za teba taký neodbytný pocit že už by si to mal zabaliť a vypadnúť odtiaľ... vieš, kým si medzi lopatami tak všetko dobre, ale správy o exotovi určite časom presiaknu aj na vyššie poschodia a nedá sa odhadnúť akého mysliteľa čo napadne ...
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 09:39:03
04
No veď letenka je kúpená, snažím sa čím skôr dostať na letisko. Nedá sa to urýchliť.

Teraz mi stále taký chalan (12-13r) nosil stoličku za riťou. Smial som sa z toho a taký starý mi povedal "you are respectible guest"
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 09:42:39
03
zmeň lokál...
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 10:03:30
00
67. deň tripu - polícia stratila trpezlivosť

Zobudil som sa na policajnej stanici, ujo policajt, čo ma mal strážiť Ešte spal. Nechcel som ho budiť tak som len ležal a brnkal do mobilu. Keď sa zobudil tak som mu podal ruku, že ďakujem za bezpečnosť a nocľah a už idem. A on, že mám ešte čakať. Odišiel, potom sa vrátil v "pracovnom", že ešte čakáme, vraj raňajky vybavíme po ceste. Ok, pozvali ma, neplatil som. Ďakujem. Potom sme išli ďalej, bajk v pickape, prekladal som ho z auta do auta, jedno väčší šrot ako druhé. Potom prišli motorkári, nechcelo sa im ísť mojím tempom tak jeden mi hodil šál, nech sa chytím a potom si túto informáciu predávali hliadky medzi sebou a ťahali ma na šále aasi tri alebo štyri hliadky. Nebolo to veľmi pohodlné ale bolo to rýchle. Potom som začal byť aj hladný, začal som sa pýtať jesť ale nechcelo sa im, chceli ma mať z krku. Keď sa raz prestriedali, tak som si povedal, že tomuto už poviem a najem sa. Zastavil som, on nevedel čo je, povedal som mu len "eat, food" a on, že "no here, one kilometer later" tak som nasadol, one kilometer later nebolo nič, vydrbal so mnou. Ale asi po troch km sa menil s ďalším, tomu som povedal "eat food" a ukázal som na dhabu. Ešte ten predchádzajúci potreboval fotku, že ma odovzdal živého ďalšiemu a išiel som. Policajt mi dal doniesť extra stôl, nedovolil mi komunikovať s ľuďmi ale len s ním. Priniesli jedlo, Ešte som povedal obsluhe, že čaj pre oboch a keď som chcel platiť, policajt to zacvakal. A vraj už treba rýchlo ísť, lebo ďalší už čaká. Takto sa pri mne ešte vystriedalo zopár hliadok, jedny zabočili do mesta a to už som tušil niečo, že ma berú niekam na hotel. Vypýtal som sa kúpiť ovocie, zastavili, kúpil som trs banánov a vodu. Potom sme išli ďalej, zastavili pred hotelom a tam som im povedal, že nemám peniaze. A oni mi dali telefón, ujo povedal, že ma nenechajú bicyklovať v noci a nútili mi hotel za 2000rupii. Odmietol som, že max 1200. Tak, že idem busom do Karáči. Povzdychol som si, že asi veľa možností na výber nemám. Naspäť do pickapa, policajti sa vmotali do zápchy, predbehli a zablokovali autobus, autobusár otvoril kufor, dali tam bicykel a dva bágle a spacák s karimatkou. Vraj zvyšok si beriem do busu. Tak sa ma zbavili... Ak sa mi podarí prebookovať letenku bude to super
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 18:44:17
032
keyboard_arrow_up