Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Na skúšku som zobral z Ali nejaké keramiky tuším DELT, ale boli omnoho drahšie. 9 eur za 4 páry :) :) 10 párov som si netrúfol zobrať, lebo ak by to nefungovalo tak čo s tým? Ale dal som to najskôr dopredu a na počudovanie to brzdí. Nehryzie to tak efektívne a dobre ako EBC, ale na druhej strane kotúč to vyhladí krásne do zrkadlového lesku a v normálnych podmienkach sú naozaj tiché a komfortné. V daždi, alebo v mokrej vysokej tráve pískajú, ale po zahriatí to rýchlo prestane. EBC tie muselo naozaj liať, alebo museli byť kopy mokrého snehu, aby zapískali, ale len na chvíľu a potom bolo ticho. Ale tá cena je rozhodujúca. Už som na nich šiel aj strmú pasáž na modrej Z Polomu a ani zadná brzda sa mi neprepálila, takže majú u mňa šance.

Naposledy upravil branomelis dňa 05.10.2025 - 09:34:50, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 05.10.2025 - 09:29:24
01
Nemám vôbec skúsenosť s Temu, ale platne dlhodobo nakupujem u Ali, vždy tie najlacnejšie čo nájdem ;-]. Tomuto riskantnému športu sa venujem už cca 5 rokov, zjazdil som už iste viac ako 20 párov z niekoľkých zásielok a zatiaľ žiaden problém... a teda aby som bol presný, iba Shimano, iné brzdy nemám ...
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 09:32:12
01
Uvidíme,tých 10 párov sa na tri bicykle postupne minie,recenzie sú na tieto keramiky pozitívne-dám potom info ;)
Zobraziť komentár 05.10.2025 - 09:45:02
00
Ja som mal iba jeden set od Aliho - chytila sa voda medzi brzdný materiál a železo a normálne to odhrdzavelo a brzdný materiál odpadol, takže ja už iba značkové
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 01:16:23
01
Komponenty, pri ktorych ide tak trochu o zivot, radsej z ali, temu a pod. kupovat pre istotu nebudem :-).
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 08:31:56
01
Aký spôsob zlyhania očakávaš na čínskych platniach?? Modelová situácia: čadíš si to dolu steep section a zrazu plné brzdy a počuješ len: puk,puk,puk,puk a to značí, že sa oddelili všetky 4 obloženia. A preto nedobrzdíš?
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 09:30:10
00
oddelovanie bzdneho materialu som zazil aj pri platniach na saintoch rovno po vybaleni z krabice a nahodeni. chyba sa moze stat pri akejkolvek platni.
cinske platne mi brzdili viac ako origo (sram guide RS - uz davnejsie)
cinske metaly mam v zalohe pri magurach, ale tam origo brzdi ovela lepsie.
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 09:53:06
00
arrow_leftbranomelis napísal:
Aký spôsob zlyhania očakávaš na čínskych platniach?? Modelová situácia: čadíš si to dolu steep section a zrazu plné brzdy a počuješ len: puk,puk,puk,puk a to značí, že sa oddelili všetky 4 obloženia. A preto nedobrzdíš?

Nieco na ten sposob :-). Problem je, ze z Ciny, hlavne pri extremne lacnych veciach, nemas zarucenu kvalitu. Niekedy mam pocit, ze tie velmi lacne veci proste nepresli kontrolou kvality a preto sa ich zbavuju za taku cenu. Toto myslim vseobecne. Uz sa mi vela krat stalo, ze sa lacny produkt pokazil po par pouzitiach alebo za niekolko mesiacov.
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 10:37:58
01
Ono to asi tak je ako píšeš. Ja tiež odtiaľ začínam brať len nejaké veci. Ale skôr len také čo vyzerajú fakt dobre vypracované a nie je na nich nejaká svetová značka (fejky), ale len originálne čínske také spoľahlivejšie značky. Zatiaľ napríklad za mňa z bŕzd Ryet sú o kúsok lepšie ako Lewisy a výrazne lacnejšie. Ale úplne dlhodobý test nemám ani na jedných. Ale je tam lepšia ergonómia páky a aj chod je príjemnejší a sériovo dodávané platne sú pri Ryet tiež kvalitnejšie.
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 10:45:16
05
Treba si pozerať aj to,koľko tých platničiek predajca predal a a čítať aj recenzie od kupujúcich-ja som na tie keramiky pre Sram DB8 zvedavý,lebo tie čo sú tam original vydávajú podivné škrípavé zvuky :) ale brzdia celkom dobre,tie DB8 som zatial ešte nemal možnosť skúsiť a celkom pozitívne ma prekvapili ;)
jasné že ich namontujem len na jednu brzdu a dám im po "zábehu" nažrať,nech sa ukážu,či stojí jeden pár s pružinkou za tých 83 centov :D
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 11:39:17
02
Včera bolo také video od miestneho autora článkov na jeho YouTube, kde hodnotil nejaké čínske platne za 90 či koľko centov. Normálna pohodka. Ale otestujem viac. Ale ešte som s nimi nešiel trail na pálenie bŕzd - Krvavú. Myslím, že to nevydržia a vypečú mi kotúče. Ale modrú z polomu a Jedľovinu zatiaľ ustáli v pohode. Brzdia veľmi príjemne hladko, ale nie tak hryzavo - to mi trochu chýba. Ale čo už.
Zobraziť komentár 06.10.2025 - 11:50:13
02
Ja jazdím dlhodobo na HT biku platne ZTTO z Ali, metaliky. Žiadny problém s nimi nie je a za 5€ mám 4 páry. Doobednal som aj na GRX čo mám na graveli.

I just found this on AliExpress:
€11.77 | ZTTO 4Pairs MTB Full Metal Bike Brake Pads For MT200 M8000 M785 G03TI G04TI Guide Code DB1 BB5 CR MT2 MT4 R1 Bicycle Disc Brake
https://a.aliexpress.com/_EGuY6qS
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 15:18:29
00
keyboard_arrow_up