Potrebujem radu chcela by som vymenit XCT vidlica za niečo lepší. Rozpočet 180 eur. Vobec sa do toho nerozumiem, čo by bolo vhodné tam dať. Bike mam v profile
Presne túto vidlicu mám aj ja (Lyriky Select+ s Chargerom 3). Jazdím ju už rok a pol a teda pocity mám stále rovnaké ako Volodaj. Väčšie skoky a kompresie sú parádne - ako do perinky. Ale séria rýchlych rázov a ruky sú na šrot. Dobrá poznámka s tým olejom magic7.
Zdravím neviete niekto kde by sa dal kúpiť len čisto tento plast pre vidlicu Rock Shox Damper Assembly pro Recon Remote file:///C:/Users/notebook/Desktop/scott.webp
Nejdem zakladat novu temu. Tak sa spytam tu. Skladam HT na ram dartmoor primal. Rozmyslam aku vidlu kupit. Pokukujem po fox 34 alebo fox 36 z miestneho bazaru. Rozsah ramu je od 130 do 160mm. Planujem jazdit traily ziadne prasaciny. Poradte mi prosim ktoru vybrat. Priklanam sa ku fox34. Limit je tak do 250e. Dikicko
Taký základný ideál by tam bola asi FOX36 so zdvihom 140mm. Dala by sa možno zohnať aj 34ka, ale tam je trochu problém s dostupnosťou. Hodne 34 sa predáva ako STEP CAST, čo je na taký rám absolútne mimo, to je skôr na light XCčko. 36ku Performance už by si mohol v tej cene zohnať. Na DE bazáre sa dajú zohanť ešte lacnejšie a takmer nové. Len pri 36ke je trochu vyššia hmotnosť, ale keď už chceš ťahať ťažký Dartmoor Primal, tak pár gramov na vidlici už nebude nejaký problém.
Tak nie je to hmotnosť ako Yeti ARC, ale zas Yeti neposkytuje možnosť až tak veľkého zdvihu. Ale 140 by zvládlo a to už by bol super trailáčik. Ale to je v podstate jedno, teba zaujíma vidlica, tak FOX36, alebo aj Bomber Z2 je fajn. Tam nemáš čo pokaziť. Lepšie kusy ako PIKE a Lyrik.
Len je to Rhythm, čiže ešte o torchu ťažšia. Myslím, že podobná je na tom aj tá Bomber, sa mi zdá, že to je nejaká dvojička Rhythmy. Ale 34ku Rhythm zoženieš v pohode, len 36ka bude o kúsok lepšia - väčší objem vzduchu. Ale kamarát mal na bicykli aj spomínanú 34ku Rhythm a musím povedať, že luxus vidla za tú cenu.
Zdravím. Prosím Vás o radu. Momentálne koketujem s kúpou MTBčka hardtail. A nakoľko som nemal horák zo 5 rokov vôbec sa už neviem orientovať vo vidliciach hlavne v modeloch. Pozerám bike tak do 2000 € aj jazdený . Samozrejme vidla by mala byť vzduchová ale ktoré modely Rock Shox / Fox sú taký ten zlatý stred pred HTčko na klasické XC jazdenie žiadne vymetanie technických trailov ... díky za usmernenie.
Poradiť viem...Ak človek kvôli hmotnosti, alebo iným dôvodom nepotrebuje ísť do Factory, tak je lepšie zostať pri verzii Rhythm a absolútne ideálne pri verzii Performance. Ja napríklad jazdím Factory, lebo musím, ale nevyužívam možnosti točítok, nejako som nastavil a dlabem na to. Nižšia hmotnosť je pre mňa najväčšia výhoda.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
A sorry poradit neviem,vo Foxoch sa nevyznam,lem mi nedalo nezareagovat.