Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Ahojte, idem si po radu.
Neter by chcela sa vratit k bicyklovaniu (po asi 10 rokoch, bude mat 30), predtym jazdila "rekreacne" traily na starom horskom kadetade po slovensku a k trailom by sa chcela vratit ale na nejakom lepsom bicykli.
Momentalne nema ziadny a ani penazi nazvys, tak by sme jej chceli kupit ten bicykel na narodeniny, resp asi aj vianoce v jednom. Ani ona ani my sa velmi nevyzname v sucasnych technologiach a ponuke.

Priala by si celoodpruzeny, tak to by sme jej chceli kupit ale tiez nemame bohvieaky rozpocet, takze realna predstava je tak do 1700eur. Samozrejme novy, kedze je to darcek, bazar nechceme riesit. Nieco sme uz pozerali, vieme ze teraz su aj akcie ale zaroven je trosku problem zohnat v tych akciach v jej velkosti (niekde spada pod S, niekde M, vyska 168). Farebne tazko povedat, nema rada tie typicke zenske farby - ruzova, fialova, tak skor take neutralnejsie. Samozrejme nechceme to kupovat naslepo, vyberie si sama ale aspon aby sme vedeli moznosti z coho si vyberat a co fakt stoji za to.

Zatial sme pozerali
canyon neuron AL 5 (ten ale momentalne je v rozumnej cene len XL a v otrasnej farbe)
kellys thorx 10(na jej vysku treba Sko, to je len na 27.5" kolesach co moj manzel vravi ze uz sa neoplati...neviem, kadzopadne aj ten je celkom problem najst niekde)
ctm skaut 3.0 (treba jej Mko, tych sme nasli viac, v priatelnej cene aj rozne farebne minule rocniky)
cube stereo one22 pro (ten je trochu nad limit cenovy ale mozno by sme to zvladli, tam jej vychadza medzi S a M, neviem ci sa v kosiciach, resp na vychode da niekde poskusat)
Trek Top Fuel 5 (za tu cenu ale su na predobjednavku, pred par dnami mali ze naskladnia 1.10, uz je tam 1.11 tak neviem ci to je nejaky nespolahlivy shop alebo co)
Giant Stance 2 29 (Sko v jej pripade)

Co z toho je take naj za tu cenu? alebo co este by stalo za zvazenie? prosim ale pohybovat sa fakt v tej cene okolo 1700 max a v kategorii novych, nie bazarovych.

Dakujem
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 10:42:24
00
https://www.sportokay.com/lu_de/scott-spark-960-29-2024-trailbike.html#92=5845
kod: MID10

Pozor na tie velkosti. To CTMko na Mku by som len tak nehodil podla vysky. Dolezita je vnutorna dlzka nohy. Akonahle nie je v priemere a podla mna skor nad tak Mko nie je idealne.
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 11:48:35
00
https://www.biker-boarder.de/gt/3112422.html

https://www.pro-mstore.com/en/cannndale-habit-3-bike-35330369

https://www.tradeinn.com/bikeinn/en/megamo-vitae-20-29-xt-2024-mtb-bike/140355936/p?_gl=1*10t9f6j*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMI5b-XpMaRkAMV-JmDBx0XARHDEAYYCSABEgJV2PD_BwE&gclsrc=aw.ds

Asi niečo takéto by mohlo byť, keď na traily a do tej ceny. Pri tej výške M-ko v pohode. Megamo podľa tabuliek 17 hranica medzi veľkosťami, GT v pohode M ko Cannondale tiež. M8m kamaráta taká výška a mal S ko a teraz M ko a na M ku sa cíti lepšie. Ak sa preferuje SVK , tak tam sa ťažko radí, vybrať čo sa páči v obchode to bude + - jedno. Bajky som zoradil cca podľa výbavy poradie. Do tej ceny , by sa v bazári našli fakt dobré kúsky, veľa ľudí má doma malo jazdené, prešli a e bike alebo ich to nechytilo. Dvaja kamaráti tak kúpili v podstate nové bajky.
Obchody sú overené, v partii tam kupovali kamaráti.
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 14:12:46
00
Citaj tu ak mas nervy,nech to neni zas to iste dokola.
https://www.mtbiker.sk/forum/post2135290.html#p2135290
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 14:22:44
04
Čítať susediacu tému ktoré rozoberá rovnakú problematiku
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 14:48:33
00
Dakujem za odpovede, ano tu temu som citala ale tam sa to mota horedole ohladne odpruzenych a hardtailovych, a vlastne neviem aky je vysledok... vacsinu tych modelov co som spomenula v otazke sa spominalo aj tam... ale neviem teda ktory z nich by sme mali preferovat ani podla coho.

Johnny80 dakujem za linky, tieto znacky sice nepoznam ale ak su to overene obchody tak by to mohlo byt fajn. Este zvazime aj ten bazar, ale pre cloveka ktory sa v tom neorintuje je to dost tazke porovnat.
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 15:10:54
00
arrow_leftpotkanko007 napísal:
Pozor na tie velkosti. To CTMko na Mku by som len tak nehodil podla vysky. Dolezita je vnutorna dlzka nohy. Akonahle nie je v priemere a podla mna skor nad tak Mko nie je idealne.

Su niekde nejake ine lepsie tabulky pre CTMko? tiez pozeram po tom skautovi a mam podobnu vysku, ctm na stranke ma celkom jasne vyskove rozmedzia ale to je vsetko. Podla tej tabulky aj mne aj tuto slecne/pani vychadaz Mko
S 155-165 cm, M 165-175 cm... cize 168 je skoro v strede Mka.
Sice dorazne odporucuju vyskusat...ale velmi nie je kde.
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 15:22:40
00
Nie su.
Pri takejto vyske vascina vyrobcov taha na Sko. Ak si porovnas napriklad ten Giant a CTM, tak rozdiel v papieroch bude par milimetrov. Ratam koniec sedlovej trubky.
Giant ale odporuca 171cm a CTM 165cm.
Samozrejme tabulky su jedna vec, ale realita a schopnost vyrobit presny lacny ram druha.

Ak si rozobereme to CTM. Sedlovka je 125mm (zakladna = vela 'odpadovej' vysky v porovnani s napriklad oneup), kluky pisu 175 (ano vela 'vyrobcov' trepne na vsetky velkosti 175mm). Toto znamena ze ak ma uzivatel kratsie nohy tak vyska sedla v uzamknutov stave nebude dobra. Ano da sa to poriesit, ale su to dalsie peniaze a cas.

Mne sa na tom CTM mimo vahy nepaci ani offset vidlice 51mm.
Giant je zase velmi zle osadeny, male plus ma za lepsi popis + 165mm kluky na Sku.

Z pohladu brzd by som bral rozhodne nieco s kratsimi pakami - cize GT Sensor, Cannondale Habit, Scott Spark. Zvysok ma dlhe packy, cize zase len dalsie peniaze ...
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 16:05:29
00
arrow_leftDaniSvet napísal:
Dakujem za odpovede, ano tu temu som citala ale tam sa to mota horedole ohladne odpruzenych a hardtailovych, a vlastne neviem aky je vysledok... vacsinu tych modelov co som spomenula v otazke sa spominalo aj tam... ale neviem teda ktory z nich by sme mali preferovat ani podla coho.

Ak chces Full tak HT vobec neries. V tom druhom vlakne sa to riesilo koli nizsiemu rozpoctu = za rovnaku cenu teoreticky lahsi, lepsie osadeny a "jednoduchsie" servisovatelny bicykel ale na ukor pohodlia.
Tie preferencie konkretneho modelu su vzdy subjektivne podla potrieb a sympatii jazdca. Iny je vyber ked chces jazdit rychlo dole kopcom, iny je vyber ked chces jazdit viac technicke veci, iny je vyber ked chces viac slapat atd. Pokial nevies co budes jazdit alebo zatial ani nemas skusenosti tak je mozno lepsie vyberat podla pomeru cena/vykon, sympatii k znacke alebo konkretneho modelu. Za mna mozno ten Canyon, ten by mal mat lepsiu vybavu a nemal by byt vyslovene zly. Ale zase oproti niektorym tym dalsim co mas vo vybere bude asi viac agresivnejsi.

Ak sa tomu chces viac povenovat tak si mozes najst nejake recenzie trail bikov napr. pod 2000, idealne v nejakom skupinovom porovnani, napr https://www.mbr.co.uk/buyers_guide/best-mountain-bike-under-2000-322893, https://www.switchbacktravel.com/best-trail-mountain-bikes-under-2500, https://www.mbr.co.uk/buyers_guide/best-cheap-full-suspension-bike-398551 a vybrat par dostupnych modelov podla plusov/minusov. Kludne si pozri i nejake porovnanie drahsich modelov, velakrat maju tie znacky na podobnom/rovnakom rame i lacnejsie varianty. Ale mozes pozriet i par recenzii bikov ktore si si vybrala. Mozno budes mat potom lepsiu predstavu co by si chcela. Ktovie, mozno ti bude vadit ze model A nie je taky stabilny tak budes hladat nieco stabilnejsie.
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 17:59:48
00
Ja sa budem opakovať a pripomeniem aj tuna tento bike.
https://origos.eu/bicykle-horske-bicykle/kern-s2-2024-13303-sk/?srsltid=AfmBOoqPJ4JMEXBh782kMzQG91OvAI2khvPvVMnzR2iL9vunGvlD6zBxfnM
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 18:07:17
01
arrow_leftvikiko napísal:
Su niekde nejake ine lepsie tabulky pre CTMko? tiez pozeram po tom skautovi a mam podobnu vysku, ctm na stranke ma celkom jasne vyskove rozmedzia ale to je vsetko. Podla tej tabulky aj mne aj tuto slecne/pani vychadaz Mko

Na stránke výrobcu je geometria, ak to porovnám s tým, čo mám doma, tak M-ko by mi bolo veľké(mám 168cm).
Treba počítať aj s tým, že trend posledných rokov je natiahnutejšia geometria a položenejší hlavový uhol, takže aj celková dĺžka bicykla zvykne byť pri podobných veľkostiach väčšia, ako v minulosti(ak beriem do úvahy, že teraz máš tú Meridu, čo si spomínala vo vedľajšej téme).
Napríklad ten CTM Skaut má Wheelbase v S-ku 1170mm, čo je o 10cm viac, ako môj staručký "trail" bike, čo mám v profile.

Podstatné pre nás krpcov je, aby bola čo najnižšia sedlová rúrka a primeraný reach, hlavne keď je prioritou, aby bol bike dostatočne obratný.
Ak je priveľký, tak bude síce stabilnejší po priamke, ale na trailoch s ním bude treba viac bojovať.
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 18:51:15
01
arrow_leftvikiko napísal:

CTM vo velkosti M zacina byt pouzitelne vzhladom aj k pouzitej teleskopke cca pri vyske nad 170cm. Cena pri trebars Skaut 3.0 bola vyborna k danym komponentom no najmensia velkost moc nenahrava nizkym osobam.
Zobraziť komentár 07.10.2025 - 22:34:55
00
potkanko007 dakujem za vysvetlnie, aj tipy na bike... len tieto su asi nad rozpocet, moj urcite, a danisvet trochu.
muffin super, dakujem za realne porovnanie. takze pozerat len podla vyskovych udajov (niekde aj vnutorna noha) je zbytocne? co v geometrii si mam pozerat a ako z toho vyjst ze co by malo byt "na mna"? Myslim ze to pomoze aj pani/slecne z tejto temy ak nebude kupovat v kamennej predajni
Turbi aha, oukej, cize skauta pozerat skor Sko...
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 08:42:24
00
Skaut vo velkosti S neexistuje.
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 11:16:43
00
určite? https://www.ctm.sk/p/skaut-4-0-29-2025
Zobraziť komentár 08.10.2025 - 12:21:08
00
keyboard_arrow_up