Bývalo (alebo niekde stále je) to z dôvodu, že Canyon bola taká prvá významná značka, ktorá predávala
bicykle priamo cez ich web a obchádzali predajne, teda ceny boli nižšie. Niektoré predajne so servisom sa teda "ofučali", že na predaji bicykla nezarobia a tak teda Canyon nebudú servisovať. Mnohí kupujúci si to aj z krabice zle zložili a potom chodili do servisu s tým, že pomôžte mi. Bola taká nálada, že preferujú sa zákazníci, ktorí kúpili bicykle z predajne, ale časom sa to zlepšilo. Jednak z tozmachom eshopov ako takých, jednak s rozmachom menších samostatných servisov, ktoré zoservisovali všetko a tak celkovo. Vôbec to nemá nič spoločné s tým, že by tieto značky ako Canyon, Radon, Propain, YT a podobne nejak technicky zvláštne a mechanik ich nevie opraviť.
Priateľ si objednával karbónový
rám z malého nemeckého eshopu, ktorý mal grafiku ako tetris ale riskoval to a rám prišiel, rokonca ho tam aj reklamoval, čo bolo síce na dlhé lakte, lebo ujo bol chorý ale podarilo sa

veľké eshopy sú ok, aj keď aj tam majú niektorí zlé skúsenosti. Ja by som sa toho všeobecne nebála.