Lokalizácia
Formulár sa odosiela
arrow_leftmirec16 napísal:
jasne, banda orzratych amikov otvorene provokuje na kludnom proteste a potom sa stazuje, ze “dostane na budku” a kto je tu rozumovo slabsi ze?

Len aby som tomu rozumel správne - to akože keď rozumovo slabší protestujúci váľali zábrany a prispeli k zrušeniu záverečnej etapy GrandTour podujatia, polícia a organizátori reagovali úplne zle? Lebo čo viem išlo o pokojné preteky organizované už 80. rokov a ako tak pozerám, za provokáciu mohli narušitelia úplne legitímne dostať na búdku a ešte aj schytať výsmech, že už je na sťažovanie neskoro ...
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 14:19:37
02
a ako, tato cielena a cielene nahravana provokacia tych borcov na balkone, spojena s vysmechom, pocas protestu suvisi s protestami pocas Vuelty?
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 14:38:46
00
arrow_leftRamon1 napísal:
Že Vás to tu baví debatovať donekonečna s týmto plastelínovým panákom 🤔🤔🤔

Hmm, to vyzerá tak, že iný názor si tu nepraješ.
Prečo je podľa teba dobré mať v debatách len jednu farbu keď svet je ich plný?
Farba predsa nie je pravda, a tú "svoju pravdu" každý najlepšie uvidí len keď zavrie oči pred okolím. No ale s otvorenými očami, a s otvorenou mysľou bez predsudkov je to ťažké všade, vždy a u každého.
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 16:22:49
00
To akože narušovanie pokojných podujatí je nejako delené podľa situácie a neplatia všeobecné pravidlá? Keď je v tomto prípade (veľká skupina mávačov cudzou vlajkou voči malej skupine mávačov s cudzou vlajkou na tablete) reakcia davu aj polície očividne primeraná, nedáva mi tá úzkoprsosť v prípade Vuelty absolútne žiadny zmysel - a to vynechávam fakt, že tí aktivisti majú napriek vyjadreniam o mieri a porozumení akúsi krátku zápalnú šnúru ...
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 16:57:07
05
arrow_leftPetoLov napísal:
Hmm, to vyzerá tak, že iný názor si tu nepraješ.
Prečo je podľa teba dobré mať v debatách len jednu farbu keď svet je ich plný?
Farba predsa nie je pravda, a tú "svoju pravdu" každý najlepšie uvidí len keď zavrie oči pred okolím. No ale s otvorenými očami, a s otvorenou mysľou bez predsudkov je to ťažké všade, vždy a u každého.

… další s “ kľúčikom od miešačky “ . Mám už pokkt ľudí s “ názorom “ . Názor na kovid , na Ukrajinu , na plastelinovych ľudí s károvanymi uterákmi na hlavách , na genocidu páchanú Izraelom voči mieruchtivym Arabom , na Trumpa , na bradavičnateho a jeho už štvrté úspešne vládnutie a etc . Názor ako názor Pekovej , Kktlára , Huliaka , Šimkovičovej , Michelku , Okamuru , Tureka , Mirec16 a tvoj mám na 🍆. Nehnevaj sa za explicitnejšie ladený príspevok , len som vyjadril svoj názor .
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 17:46:39
43
Kosicky sedlak sa znova ukazal. Nehnevaj sa za explicitnejsie ladeny prispevok, len som vyjadril svoj nazor 😉 Chod radsej pisat do temy o kave, tam sa aj celkom vyznas a obcas si to aj rad precitam.
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 17:58:03
00
A dovolim si jeden názor Nigerijskeho pastora …

https://www.instagram.com/reel/DP7TQ0vkSWI/?igsh=Y3l4YW40ODRsd3F5
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 18:06:45
00
gebula porovnavat dve imho neporovnatelne situacie, zaujimavo si teda prisposobujes narativ, ale ok, skusim… preco teda pises o policii a organizatoroch? nemali im teda “dat na budku” samotni cyklisti Israel PT?

a k tomu vynechanemu faktu, ktory si ale tak trosku nevynechal… jednak sme na juhu (vzdy ma pobavia spravy o nasili v ramci napriklad protestov proti nasiliu na zenach z Madridu/Barcelony), jednak je tam mladsia generacia a v spravach to vyzera tiez zaujimavejsie
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 18:18:21
00
arrow_leftgebula napísal:
To akože narušovanie pokojných podujatí je nejako delené podľa situácie a neplatia všeobecné pravidlá? Keď je v tomto prípade (veľká skupina mávačov cudzou vlajkou voči malej skupine mávačov s cudzou vlajkou na tablete) reakcia davu aj polície očividne primeraná, nedáva mi tá úzkoprsosť v prípade Vuelty absolútne žiadny zmysel - a to vynechávam fakt, že tí aktivisti majú napriek vyjadreniam o mieri a porozumení akúsi krátku zápalnú šnúru ...

Oni títo slaboduchí obhajovatelia tých proHamas protestov majú aj veľmi krátku pamäť.
https://www.instagram.com/reel/DOMgM3YEjOn/?utm_source=ig_web_copy_link
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 19:06:16
00
Čo konkrétne je zaujímavo prispôsobený naratív? Podľa mňa dve naozaj odlišné podujatia v rovnakej krajine konané za istým účelom narušené externými vplyvmi, pri ktorých sa jeden účastník (resp. skupina účastníkov) opakujú, akurát prístup je odlišný. Keď "mierovo" narušovali cudzie podujatie, mali na to právo bez dôraznej spätnej väzby, lebo bolo to proste za dobrú vec a basta, nebol čas sa pýtať kto je kto. Keď ale ich stretávku narušia borci zrejme pod vplyvom sangrie, majú zároveň právo dať im lekciu za provokovanie (s prihliadaním organizátorov, polície či kto to v tých vestách bol) a celkom dobre nechápem prečo. Že sú z juhu, sú mladí, nespútaní a častokrát diplomaticky povedané veľmi naivní mi ako odpoveď naozaj nestačí.

Aby sme sa chápali správne, ja som v takýchto témach dosť veľký oponent tzv. "ručne-stručne" dialógu a vážne nevidím dôvod aby po nich išli búchači z IPT (primárne poškodili španielske preteky, až potom tím s izraelským pozadím). Neznamená to samozrejme že nepožadujem vymáhanie poriadku zo strany štátu a môžem rovno povedať, že som zo Španielov dosť sklamaný. Stále sa ale strácam v tom prečo tam prevažne mládežníci protestujú tak ako protestujú, či už prebieha príprava na ofenzívu, ofenzíva samotná alebo prímerie - a ešte možno prečo počas protestov za slobodnú Palestínu rozdrbú napr. v Barcelone McDonald's, Starbucks alebo Burger King ...
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 20:06:30
10
v poriadku, mozem hrat tuto hru, otazky/logicke uvahy by ale mali vyzerat inak

1. a) mali demonstranti pravo protestovat proti startu Izraelskeho cykloteamu? ano mali, b) mala/i policia/organizatori/samotni cyklisti pravo na to odpovedat podla vlastneho uvazenia, hoc aj nasilim, ano mali (to, ze to nerobili je vec druha a v ramci tejto argumentacie neoodstatna)

a za 2. a) mali ti borci pravo na provokaciu? ano mali, b) mali protestujuci pravo na nu odpovedat takto? ano mali (a znova, to, ze to mali riesit inak, je vec druha a v ramci tejto argumentacie nepodstatna)

ak uz totiz porovnava, tak porovnavaj porovnatelne (a s a, b s b)
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 21:42:37
00
tú akože logiku máš teda riadne deravú ...takú ušitú na mieru pre teba
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 21:58:11
00
urcite mi znova nevysvetlis preco, takze ta poprosim, ak nemas co k teme okrem urazok, tak sa do toho radsej nemiesaj
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 22:02:21
00
Nech sa páči ,použijem tvoje slová ako plné vysvetlenie
"je to klamstvo a to som este nesiel nejako do hlbky"
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 22:08:45
00
Výborne, som veľmi rád keď dostávam v jednom balíku bez zbytočných podrobností vysvetlenie že ignorujem podstatný fakt že "mladí Španieli sú proste horkokrvní, tak to ich emotívne konanie treba chápať" (!!!), potom ako sa má na ich konanie "správne a logicky nazerať", potom ako sa ad hoc vylúčia "nepodstatné fakty" a z nie celkom jasných dôvodov sa vynechá vysvetlenie prečo sa napriek kvetnatým rečiam o mieri chovajú ako stádo agresívnych dementov a v rámci protestu proti Izraelu a na podporu Palestíny rozbíjajú v Španielsku americké fastfoody (a iné objekty) ...

Asi by dosť pomohlo pochopiť že sa technicky nedá dosiahnuť súlad ak je pre jednu stranu akceptovaná absolútna voľnosť, ale pre druhú striktné if-then-else ešte aj v otázkach o činnosti tej prvej ...
Zobraziť komentár 18.10.2025 - 22:26:23
20
keyboard_arrow_up